Хотел за домашни миленици

Хотел за домашни миленици

Оваа статија – „хотел за домашни миленици“ е прилично условно ставена во категоријата „бизнис со миленичиња“.

Може ли да се иницира таков потфат? Како? Еве ги моите размислувања за хотелите за миленичиња.

Но, прво – што е хотел за миленичиња?

Понекогаш во вестите даваат iousубопитни работи.

За дефинитивно iousубопитни работи.

Можеби сте наишле на новости во кои луѓето нудат сместување и нега на домашни миленици.

“Ова е целосна глупост. Немаше такви работи во наше време”, ќе извикаат моите постари читатели.

Тоа е точно. Немаше.

Но, со сè побрзиот свет, постојат услуги што порано не постоеле.

Некои од нив се со домашни миленици – да понудат специјализирана грижа за нив, како што се услуги за фризери или оние со образование, грижа, исхрана и сместување.

Вторите се таканаречен хотел за домашни миленици – трети лица се грижат за домашните миленици на заинтересираните клиенти.

Каде се наоѓаат хотели за миленичиња?

Во многу големи градови. Кои често се близу до големите аеродроми или други големи транспортни центри.

Кога барав информации за оваа тема – најдов само неколку бугарски хотели за домашни миленици.

Дали има повеќе – не можам да одговорам, ова се должи на тешката законска регулатива.

Што мислам?

Законска регулатива на хотел за миленичиња

Регулаторните барања за домашни миленици тешко се синтетизираат.

Бидејќи постојат и национално и локално законодавство што ги регулира работите со нив.

Еве, на пример, правилата за нивен превоз надвор од границите на Бугарија – дозволено е да ги пренесете 5 миленичиња.

Ако повеќе – бројот може да се надмине ако се исполнети други услови:

причината за движењето е учество на натпревари, изложби или спортски настани, соодветно обуки за вакви настани;

• имате писмено доказ дека животните се регистрирани за да учествуваат во ваков настан;

• Домашните миленици се стари повеќе од 6 месеци.

И ова ако транспортот е некомерцијален.

Сепак, колкав е дозволениот број на животни што можат да се чуваат како домашни миленици?

Ова е решено на локално ниво.

На пример – Општина Софија има посебна уредба што го регулира ова.

Сепак, како се решава таков вид активност како хотели за миленичиња на законодавно ниво?

Тука веќе не можам да ти одговорам.

Најверојатно – со Законот за ветеринарна медицина.

Но, не можам да ви кажам кои ќе бидат барањата. За ова – ќе мора да проверите сами.

 

Технички барања за хотел за миленичиња

Според мое мислење, ваквите места треба да се градат на места кои се далеку од другите станбени згради.

За да не ги вознемирува другите со бучавата (лаење, мјаукање и сл.) Што ќе ја направат животните.

Добро е да се размислува за поставување на материјали за изолација од звук преку бариери, бариери.

Theивотните мора да бидат одделени на таков начин што е невозможно да бидат повредени. И да се запре ширењето на болеста.

Многу е добро да се размисли тука.

Што ќе се понуди како добиточна храна?

На веб-страниците на бугарските хотели, видов многу добри практики како услов за обезбедување пасош на животното.

Може да се разгледаат и други мерки за поддршка на активноста.

Барања за луѓето кои ќе управуваат со хотелот за животни

Според мене, не е лошо луѓето да имаат специјализирано образование од областа на ветеринарната медицина.

Во принцип – да бидат поподготвени и способни да обезбедат професионални мисли.

Знам дека некои луѓе ќе речат: „Да, знам како да нахранам куче / мачка“. Не е само тоа.

Луѓето кои ги доверуваат своите животни на други луѓе хранат огромно чувство.

Грижата не може да се занемари.

Затоа што:

  1. е криминално (предизвикување болка и страдање на ‘рбетни животни е кривично дело) или е неморално.
  2. затоа што брзо ќе се здобиете со лоша слава (и ќе го завршите напорот).
  3. бидејќи животните се нечии подвижни ствари. Некој може да ви суди и да ве осуди ако животното умре или се разболи поради лоша грижа.

 

Конечни размислувања за хотел за миленичиња како вид на деловна активност

Сè додека се обезбедува професионална и пријатна грижа за миленичињата, како и место за исполнување на сите барања (како и да не се меша во животот на другите), тогаш овој вид на деловна активност е интересен.

За сите Бугари во странство – во Западна Европа, САД, Канада, Австралија и Нов Зеланд, воопшто, сите места со повисок животен стандард, ова може да биде интересна можност.

Но, акцентот на овој вид на деловна активност мора да се стави на квалитетна и професионална грижа. Инаку, во овие земји, можните судски процеси можат сериозно да закопаат деловна активност.

Beе бидам среќен ако темата ја продолжите вие – мои читатели.

И преку коментари, прашања, забелешки се надополнуваат што е важно.

Ако сакате да му помогнете на pasivendohod.net – споделете ја статијата на социјалните мрежи. Погледнете ги другите материјали што ги имам поставено на страницата.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење