Цитати на мапи на Google – што е тоа и како да заработите пари од тоа?

Цитати на Google Google

Ако се прашувавте како да го подобрите позиционирањето на страница на Google, тогаш треба да знаете за практиката на локалните цитати во Google (наводи на мапи на Google) – и уште поважно, како да заработите пари од тоа.

Кои се наводите за мапи на Google?

Не се вознемирувајте од навидум комплицираното име. Според локалните цитати во Гугл, тоа е само деловна активност да се „споменува“ на разни страници.

Многу луѓе – користат специјализиран софтвер или рачно внесуваат податоци на една страница на други страници (најчесто директориуми, деловни директориуми, страници за бесплатни реклами, итн.). На овој начин – особено ако постои конкуренција, бизнисот може да рангира повисоко во резултатите од пребарувачот.

Фразата „ако има конкуренција“, според мое мислење, е многу важна. Ако ја направите вашата деловна страница во „Гугл“ (т.н. „Гугл“ мој бизнис) и вашиот бизнис нема аналог во местото каде што живеете (да речеме, вие сте единствениот бравар во Угирчин), тогаш мислам дека ако некој бара „ бравар Угирчин “, тогаш треба да излезете веднаш како прв резултат.

Во овој случај, дали е потребно да се направат такви цитати?

Локалното оптимизација понекогаш е „работа од бамбус“ – еден ѓавол знае зошто еден резултат оди напред, а друг не. Во никој случај не боли да се прават такви цитати.

Како се прават локалните цитати?

Специјализиран софтвер може да се користи, може да се внесе рачно.

Што се однесува до специјализираниот софтвер – не сум видел таков што е бесплатен за преземање. Овој факт може да доведе до две опции:

а) луѓето што наведуваат цитати, всушност имаат своја мрежа на страници со директориуми каде што масовно ги поставуваат цитатите

б) тие имаат специјално развиен софтвер кој им помага / ја олеснува нивната работа

Овој аспект на работата треба сами да го проверите (освен ако не работите рачно) (ви го давам како домашна задача). Знам дека многумина ќе мрморат во моментот кога јас само го потрошив нивното време. Еј луѓе, занаетот не се учи (понекогаш), занаетот е украден.

Добро, и колку заработувате правејќи локални цитати?

На хонорарната страница Fiverr, луѓето кои вршат ваков вид услуги имаат десетици нарачки на ден. (ова е придружна врска)

( Можете да прочитате повеќе за страницата Fiverr во оваа статија )

Што може да значи – стотици, илјадници долари потенцијален пазар.

Ако зборувате странски јазици – можете да понудите да ја вршите оваа услуга на разни бизниси ширум светот.

Како пребарувате клучен збор во Google? Гледате список на деловни субјекти што се прикажуваат. Се поврзувате преку деталите за контакт за деловна активност, што е подолу во резултатите. И вие му нудите за разумна цена да ги направи понудите.

Оваа услуга можете да ја понудите и локално – со наплата на умерени цени на локалните бизниси кои немаат време / енергија да го наведат својот бизнис во различни директориуми.

Ако не сте многу сигурни како да цитирате, можете да пристапите и како агент за провизија – остварете контакт со деловен субјект и ако тој ја прифати вашата понуда, тогаш подигнете се со договор.

Завршни зборови

Локалните цитати на Google (или други машини за пребарување) можат да донесат пристоен месечен приход. Ова е работа што може да се заврши и од дома.

Дали е лесно да се „справиме“ со клиенти? Дефинитивно не.

Willе ми биде драго ако статијата стигна до Бугарите кои се занимаваат со ваков вид активност. Што не е во ред со презентираните информации? Дали ми недостигаше нешто?

Секој што чита – слободно оставете прашање, коментар или забелешка.

Ако ви се допадна страницата / статиите во неа, можете да ги споделувате без ограничување на социјалните мрежи. Ова е најбезбедна и бесплатна опција преку која можете да помогнете на оваа страница да расте.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење