Шиење таписерии за одредена сума

шиење таписерии за плаќање

Ако сакате да започнете сопствен бизнис во домот, треба да размислите за следново – шиење таписерии за одредена сума.

Дали е можно? Дали е за секого? Што треба да знаеме или да добиеме како совет?

Во оваа статија ќе го дадам мојот совет (како личност која е меѓу луѓето што го практикуваат ова како хоби).

Кроење – хоби или домашен бизнис?

Многу од моите читатели (од машкиот дел од мојата публика) ќе речат дека ова е женско хоби.

А, кој дава пари за вакви глупости?

Не можам да се согласам.

Во мојот мал град (во кој живеат 6000 жители) има најмалку две продавници кои се посветени на таписерии – во овој случај изработка на рамки.

Шиењето таписерија е прилично вообичаено хоби и има многу бизниси (и преку Интернет и офлајн) кои се посветени на тоа.

Иако квалитетните материјали (конци, панама, рамки, везови и сл.) Се скапи (особено за скептиците) – неколку стотици лева.

Ова е сума што не е недостапна.

И за разлика од сликарството (во кое мора да се биде талентиран), луѓето кои не се толку вешти, исто така можат да шијат таписерии (секако – тие сепак мора да бидат во можност да изведуваат фини моторни вештини).

За оние кои сакаат да шијат таписерии за плаќање – како да го направат тоа?

Една опција е да купите на ваш сопствен трошок и да ризикувате групи на таписерии кои се популарни (како озлогласениот „Мостар мост“). И обидете се да го продадете.

Ако сакаат да користат Интернет – како можат да достигнат највисока можна цена?

Можете да ја користите специјализираната страница за продажба на рачно изработени предмети Etsy (можете да прочитате повеќе за оваа страница тука )

Сепак, во Etsy има надоместок за поставување на нов список / публикација – затоа предупредувајте отсега.

Друга опција е eBay.

“Но, оваа опција е наменета за етаблирани луѓе. Како ќе освојам репутација од ништо? И не можам да си дозволам такви трошоци!” – ofе речат некои од моите читатели.

Еве опција што ја видов додека истражував за овој напис.

Тоа е од страницата goblenarka.com – клиентот купува материјали за таписерија и ги испраќа на производство.

Се разбира – ова е откако однапред ги специфициравме трошоците за производство. Како и поимот.

“Ба. Кој ќе испрати таписерии на херојска доверба? Кој ќе ги шие на такви?” некој ќе извикне.

И ова не е непремостлива пречка.

Законот за облигациони односи и договори регулира таканаречен договор за градба.

Може да видите образец за примерок тука

„Ослободете се од тие договори за разговор. Знаете дека има страшни измамници“.

И ова е вистина. Човек секогаш мора да биде претпазлив.

И, како што рекоа во филм – зборовите на измамник не се важни, дури и на хартија.

Но, можете да земете депозит и / или чек.

И држете се до квалитетот на вашата изработка.

Дури и во присуство на задник – златните раце на господарот никогаш нема да го остават гладен.

Ако мислите дека шиењето не е за вас. Погледни мојот напис за машински везови (везови со машини) и како може да ги замени таписериите за шиење за одредена сума.

Конечни размислувања за шиење таписерии за одредена сума

Шиење таписерии може да биде добар извор на дополнителни приходи.

Секако – ако успеете да реализирате такви, треба да знаете дека таквиот приход се оданочува.

Јас не сум специјалист за данок – не можам да ви кажам како да ја пополните годишната даночна пријава. За ова треба да се консултирате со експерт ако сакате да бидете во ред (што законот ви го наметнува како обврска).

Можете ли да го претворите ова хоби во постојан бизнис.

Малку е тешко, но далеку од невозможно.

Треба да постигнете повисока цена за направените таписерии (со нивно продавање во странство преку Etsy или eBay). Или комбинирајте со други извори на приход. Или да понудите повеќе услуги што гравитираат околу шиење таписерии – како нивна препродажба, врамување. Или насочете ги заинтересираните против комисија.

Но, според мое мислење, треба да бидете во можност да реализирате најмалку 10.000 лева за календарска година (што е над 12-13 таписерии да ги продадете за најмалку 500 УСД) за да можете да си дозволите и да се осигурате за таа активност.

Beе бидам среќен ако темата предизвика интерес. И дискусија.

Ако ви се допадна статијата – споделете ја на социјалните мрежи.

Погледнете ги другите материјали поставени на pasivendohod.net

Ова му помага на страницата да се развива.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење