Што е теренска врска и како може да се заработи од тоа?

Што е теренска врска и како може да се заработи од тоа?

Време е да напишете уште една статија за професија што може да се направи од дома користејќи само компјутер. Станува збор за правење теренска врска.

Но, што е теренска врска?

Теренски пристап до врска е процес во кој едно лице или организација контактира повеќе сопственици на страници кои можат да бидат заинтересирани да објават врска на нивната страница што води до страници од трети страни.

Процесот на градење вакви врски е од суштинско значење за оптимизација за надвор од страната на оптимизација – и му помага на примателот на страницата за создадени врски за да добие можно повисоко позиционирање во резултатите од пребарувачот на машините за пребарување (како што се Google, Bing, Yahoo, Yandex, итн.).

Се разбира, повеќе резултати во повисока позиција ќе направат страницата да добие поголема публика.

А поголема публика значи дека страницата може да заработи повеќе пари.

 

Како се изведува теренска врска?

Екипите кои одржуваат поголеми страници (или агенции кои се занимаваат со оптимизација на оптимизација) може да имаат специјално назначено лице за справување со контакт со врски.

“Тоа е срање. Кој ќе прави цел ден, 8 часа (барем)? Младите навистина не знаат што е вистинска работа”. – ќе се спротивстави постар мој читател.

Евентуалното повисоко позиционирање во пребарувачите, особено во најпопуларниот Google, може да доведе до стотици, илјадници нови посети секој ден. Како што реков – несомнен фактор за одредување на позицијата се врските што упатуваат на една страница.

Работата на Лицето кое ја прави врската за контакт е да контактира со сопственици на страници кои се квалитетни (имаат следбеници, имаат добра содржина, немаат спам).

И тоа трае многу време.

Теренски пристап до врски може да се направи на кој било начин, но во пракса тоа се прави со испраќање е-пошта.

Јас веќе напишав статии за автоматски маркетинг преку е-пошта преку Авебер – и теренските луѓе можат да користат софтвер за да им помогнат да испраќаат стотици, илјадници електронски пораки на ден.

Откако ќе ги добијат релевантните адреси за е-пошта (што повторно може да се направи со нивно автоматско враќање, т.н. стружење или со спроведување на подетална студија).

Така, оној што извршува теренски постепено создава голема база на податоци за адреси на страници, статистика со испратени е-пошта, одговорите што се добиваат (што може да ги содржи барањата на сопствениците на страницата)

И да тргува со можните врски што тој може да ги постави за своите клиенти.

„И како можете да стекнете стекнати врски? ќе праша некој.

Една од опциите е да креирате ваша сопствена веб-страница на која ќе поставите информации за изведување на теренска врска. Другата опција е да се користи т.н. SMM панели – во која (можете да ја прочитате мојата статија) покрај популаризацијата на страниците на социјалните мрежи, видов понуди за стекнување врски.

 

Колку чини теренска врска? И, кои пари можат да се заработат преку теренска врска?

Специјализираниот софтвер преку кој може да се добиваат е-пошта автоматски чини пари – стотици долари.

Јас не користев таков софтвер, па затоа ќе се воздржам да не препорачам.

Можете да направите свое истражување за ова. Ако вашите цени изгледаат скапи – секогаш можете да го делегирате овој дел од работата на трета страна. Напишав статии за оддалечени страници за работа Апликација ,, Fiverr ,, Truelancer ,, Фриленсер ,, Хонорарни ,, Луѓето ,, Ослободи се во која можете да најдете луѓе да ја извршуваат оваа работа.

И, колку можете да добиете од теренската врска?

Многу.

Квалитетните врски се високо ценети. И добрите чинат стотици, илјадници.

Да, правилно го прочитавте тоа.

Затоа оние кои прават СЕО знаат дека големи пари се наоѓаат во оф-страната (надворешниот) СЕО. И, луѓето како Мет Дигити имаат свои посреднички страници каде што можете да купувате врски од страници на трети лица (и тоа е тема што ќе ја развијам во посебна статија).

 

Конечни размислувања за тоа што е врска со теренот и како можете да заработите од тоа?

Поврзувањето со врски е навидум едноставен процес, но исто така има свои специфики.

Beе бидам многу среќен ако оваа тема предизвика ваш интерес.

Бидејќи теренската врска може да заработи стотици, илјадници долари месечно. Сè додека можете да го направите тоа добро.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – тоа може да ми помогне со споделување на некои поставени материјали на социјалните мрежи. Или ми се допаѓа мојата страница На фејсбук.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење