Што е филијала?

што е партнер

Во неколку статии зборувам за здружениот маркетинг, но што е тоа здружение?

И уште поважно – како можеме да извлечеме корист од тоа?

Суштината на здружениот маркетинг

Секој бизнис – особено оние што имаат присуство на Интернет – „сака“ да достигне што повеќе луѓе.

Помислете на Интернет како мноштво улици (секоја претставува земја во светот) кои се испреплетуваат во друга. Како Големата чаршија во Истанбул.

Продавници има насекаде. И огромна толпа што сонува. И зјапаше.

Секој трговец се бори за посетители. Во моментов не е потребно сè за продажба за посетителите.

Како може трговец да биде поконкурентен од неговите колеги? Како што е погласно? Со понуда на повисок квалитет по пониска цена? Имате повеќе работно време?

Методите што тој може да ги користи се безброј.

Една од нив е да се развие метод со кој тој плаќа провизија на луѓе кои му носат повеќе клиенти.

Ова е суштината на здружениот маркетинг и развиените програми – едната страна плаќа друга провизија за привлечените клиенти.

Како се прави ова во пракса?

Преку специјализирани софтверски „филијали“ – на нивните комесари им се создава посебна врска (врска) или банер (рекламна кутија на Интернет), преку кои ги промовираат производите / услугите. Кога клиентот ќе кликне на врската / банерот, се генерира специјализиран код, кој се нарекува колаче. Ова колаче е зачувано во меморијата на уредот на привлеченото. И, ако направи набавка во одреден временски период – тогаш филијалата создава провизија за себе.

Партнерскиот маркетинг, како што реков, е една од причините што постојат интернет гиганти како Амазон и еБај. Илјадници луѓе се заинтересирани да го насочат сообраќајот кон нив. Поголемиот сообраќај станува основа за растот на гигантот, што доведува до поголема база на лојални потенцијални клиенти. Што доведува до поголема фрустрација. И како резултат на овој потенцијален експоненцијален раст, на пример, Амазон денес има милиони клиенти кои купуваат работи со само еден клик.

Видови придружни програми

Ако сакате да промовирате стоки или услуги, мора да разгледате многу работи.

Едно од најважните – каде вашиот потенцијален клиент поминува поголемиот дел од своето време на сурфање на Интернет?

И, каков тип е вашиот клиент – дали е ваш клиент од ваков тип на луѓе кои секогаш ја бараат најдобрата зделка? Зарем не е најдобро во овој случај да се промовираат веб-страници за враќање на готовина (како што разгледавме сличен тип на страница наречена Swagbucks и начини да заработиме пари од неа).

За ова можеме да ги сумираме програмите како:

– „Пребарувачи“ – “е „поставите“ реклами во резултатите што се појавуваат при пребарување на Интернет. Но, мора да ги почитувате сите барања на платформите што ќе ги користите. На пример, Google не прифаќа реклами што содржат директни придружни врски.

– Ваш блог / веб-страница – Тука имате целосна слобода да ставите што сакате. Сепак, мора да ги следите упатствата што ги наметнала програмата. На пример: Програмата на Амазон – соработниците на Амазон јасно посочија дека мора да напишете дека учествувате во нејзината програма. И при купување – ќе земете провизија.

– Прегледајте страница – знаете дека за одреден производ / услуга можете да направите одредена провизија доколку се продава. Зошто да не направите напис за преглед за тоа? Ако некој направи набавка (откако ќе бидете информирани од вас), ќе земете провизија. Повеќето луѓе дури и не сфаќаат колку можат да бидат профитабилни овие типови веб-страници. Сум видел како луѓето генерираат илјадници долари месечно само со преглед на стоки / услуги.

И возете сообраќај кон нивните веб-страници.

– Веб-страници за ваучер со попуст – Ако имате нов производ / услуга што сакате да ја промовирате, зошто да не соработувате со специјализирани веб-страници што објавуваат ваучери за попуст или исто така повикани промо кодови (или на англиски јазик – купонски код)

– Е-пошта маркетинг – еден од најстарите методи на промоција. Е-пошта до луѓе кои ја содржат вашата промоција. Сепак, треба да имате предвид дека луѓето обично не сакаат спам. И не можете да испраќате писма до луѓе што не ги барале (т.н. несакани комерцијални пораки). Освен што има казни за тоа (Можете да прочитате повеќе за начините на кои можете да се заштитите тука), тогаш дури и најкористениот софтвер што испраќа писма до многу луѓе нема да може да работи за вас.

Конечни рефлексии

На pasivendohod.net ќе се обидам да ги разгледам најчестите придружни маркетинг програми. Секако, ќе ги игнорирам оние кои се неморални (на пример, оние кои се за порнографија).

Исто така, ќе бидам среќен ако споделам со вас развој на посебна страница што ќе ја користам за промовирање на придружни понуди.

Но, за оваа цел – ќе ми треба вашата поддршка (со споделување на содржината на оваа страница), како и вашата конструктивна критика. Нема личност што знае апсолутно сè.

Исто така – ќе бидам среќен ако ме контактираат Бугари кои се занимаваат со придружен маркетинг. Можеме да спроведеме интервју, што ќе предизвика многу дебата.

За ова – оставете коментари, поставувајте прашања.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење