4 типа на придружни страници

тип на придружни страници

Филијалата на маркетингот звучи одлично – да добиете провизија против промоција на стоки / услуги преку специјални врски (врски) на Интернет, но ако треба да ги класифицираме страниците, тогаш мислам дека постојат 4 типа на придружни страници.

Во оваа статија ќе се обидам да дадам дефиниција за секој вид и се надевам дека описот ќе ве инспирира доколку сакате да започнете со промоција.

Придружна страница со содржина / преглед на страница / споредбена страница

Привремено го повикав овој тип на страница. Затоа што, ако размислиме за тоа – кажаното немаше значајно знаење.

Што значи страница со содржина – дали има „шупливи“, празни?

Сè што е поставено на мрежата (и е достапно) е содржина – без разлика дали е тоа текст, видео или аудио.

Веб-страниците за придружни содржини се најкласичните типови – тие содржат објави што можат да имаат „сè“ од малку.

И текст (во статиите), и звук (да речеме: подигнат подкаст) и видео, кои се прикачени на серверот на страницата. Или лоцирани на страници на трети страни, како на пр YouTube (можете да ја прочитате мојата статија на оваа тема) или Вимео (можете да ја прочитате мојата статија на оваа тема).

Преку креираната содржина (или наоѓање банери / рекламни кутии /) на страницата – се промовираат стоките или услугите.

Ако некој кликне – промоторот (партнер) добива провизија.

На сајтовите за споредба – многу производи се споредуваат (главно по цена) од различни производители / добавувачи / продавачи.

Според мое мислење – придружните страници со содржини / страници за преглед се зимзелени методи во кои има малку простор за грешки.

Зошто? Вие само креирате веб-страница.

Го заситувате со исклучителна квалитетна содржина. И вие победувате.

Звучи едноставно, нели? На pasivendohod.net се обидувам да прегледам / дадам примери за овој навистина комплициран процес.

Сајтови за попусти преку промо кодови (ваучери за попусти, промотивни кодови), страници за поврат на средства

И овие страници работат на едноставен принцип.

Тие ја привлекуваат својата публика нудејќи им: ваучери за попуст, промо кодови или поврат на средства (враќање на дел од набавната вредност).

„Како нудат такви промо кодови? – ќе прашаш.

Всушност, морав да кажам дека тие промовираат промо кодови што ги нудат страници од трети страни кога купуваат на нив.

Таква страница е Групон (можете да прочитате повеќе за тоа во мојот напис) . Или Душо

Готовина е јасна. Јас сум ја разгледа бугарската програма за враќање на готовина (Onlinepromo.bg )

И меѓународниот Свагбакс.

Кога некој нарачува преку такви страници – тој најверојатно генерира придружна комисија за некого.

 

Придружни страници тип „Мол“

Тие се поретки затоа што имаат една функција: да ја лекуваат содржината.

Замислете нешто како директориум во кој се распоредени многу стоки / услуги.

„Зарем ова не е здружена страница, која прегледува, споредува производи?

И не можам точно да ти одговорам.

Наместо тоа, замислете го како Златна страница (деловен директориум), но за подружница.

Мислам дека овие типови на страници се „исчезнатите диносауруси“ на здружениот маркетинг.

Но, никогаш не се знае. Ако знаете редок јазик – и сакате да создадете нешто без многу напор да создадете содржина, тогаш да го изготвите тоа е вистинската стратегија.

 

Придружни страници за е-трговија (е-трговија)

Јас веќе разгледав сличен вид технолошко решение – градење придружна страница за е-трговија со додаток WordPress Woozone. Оваа статија е многу детална. И за да не се повторувам и да отстапам од темата – прочитајте ја за да добиете целосна идеја за овој деловен модел.

Но, сепак – со неколку зборови, овој тип на страници „повлекуваат“ информации како што се стоки / услуги од матичната страница.

Кога корисник ќе нарача на придружната страница за е-трговија – тој е пренасочен кон матичната страница за да ја заврши нарачката.

 

Конечни размислувања за видовите придружни страници

 

Се разбира, некој би рекол дека постои и петти вид, што е комбинација на некои од наведените.

Без разлика кој модел ќе го одберете – знајте дека ништо не е загарантирано. И успехот не се постигнува веднаш.

Исто така – мислам дека е фер да се каже дека не заслужува сè да се промовира. Напишав статија што го одразува моето гледиште за моралната страна на нештата кога се промовираат придружни програми.

Ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net да информирате и да советувате како да заработите пари преку Интернет и офлајн, можете да помогнете со споделување на поставените материјали на социјалните мрежи. Или можеби ќе ви се допадне нашата страница На фејсбук .

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење