7 причини да започнете блог

7 причини за отворање блог

Интернетот е најголемата „трибина“ на светот, каде што секој може да го изрази својот глас (додека во радио, телевизија и периодични изданија тешко се пробива малиот човек).

До овој текст, има над една милијарда веб-страници – полни со содржина на сите говорни јазици.

А сепак – за оние кои мислат дека постои несовладлив wallид на конкуренција ќе дадам неколку факти.

Најмалку десетици милиони уреди (персонални компјутери, видео конзоли, паметни телефони, таблети, паметни телевизори) се произведуваат секоја година и се продаваат низ целиот континент. Милиони користени уреди (или оние што се драстично поевтини) стануваат достапни за луѓето во земјите во развој. Пенетрацијата (процентот на корисници) на Интернет расте со секоја измината година. (Погледнете ги само податоците за Демократска Република Конго. Девет милиони нови корисници само за 2019-2020)

И овие безброј луѓе ќе ги користат и ќе се потпрат на информациите што ги даваат други луѓе.

Луѓето како мене.

Како тебе.

За ова, еве ги моите 7 причини да го започнам вашиот блог денес.

Започнување блог е лесно, во некои случаи е целосно бесплатно или многу ефтино

За разлика од годините на почетокот на развојот на Интернет – денес не ви требаат многу големи технички вештини.

Постојат решенија како Блогер (можете да ја прочитате мојата статија за оваа платформа).

Или Средно (можете да ја прочитате мојата статија за оваа платформа).

Сите потполно бесплатни решенија (со нивните добрите и лошите страни).

Можете исто така да изградите своја веб-страница (следејќи го примерот на pasivendohod.net) – користејќи ја платформата за управување со содржина на WordPress. Со помош и без помош на некои градители на страници (странци, „творци на страници“), како Основно (можете да ја прочитате мојата статија на оваа тема) или Кислород (можете да ја прочитате мојата страница на темата).

Сето ова (не сметајќи ги градителите на страници) ќе ве чини не повеќе од сто лев – за купување домен и хостинг (можете да ја прочитате мојата статија на оваа тема) .

И ова – за цела календарска година.

Можете да ги подобрите вашите креативни вештини

Создавањето блог ќе ве натера да размислите како најдобро да ги презентирате информациите.

Beginе започнете да се изразувате подобро во писмена форма. Исто така, може да ги подобри вашите вештини во други области – како што е графички дизајн (креирање сопствени слики со користење веб-страници или алатки) како платно

или Renderforest )

По некое време – ќе имате цело „портфолио“ содржина што (доколку го направите квалитативно) може да ги подобри вашите шанси за вработување.

Можете да им помогнете на другите

Споделувањето информации може да им помогне на другите.

Под – како што реков, тоа може да бидат луѓе од целиот свет, броејќи десетици милиони.

Да речеме дека зборувате француски или португалски.

И имате специфично знаење – знаете како да везете.

Ако го споделите вашето знаење, тоа може да им помогне на многу жени. Некои од нив дури можат да започнат и сопствен „бизнис“ – во општества каде што жените се занемаруваат.

Можете да создадете заедница

Помагање на луѓе – Вие градите цела заедница.

Како што сонувам да го постигнам тоа со pasivendohod.net

Можете да обедините многу луѓе околу кауза / идеја / начин на живот.

Сè во име на олеснување на животот и постоењето на вашите следбеници, профитабилно, весело, итн.

Можете да се идентификувате како експерт

Со градење блог – и заситување со содржина, можете да се етаблирате како добро познат експерт во областа во која вежбате.

Да речеме дека сте адвокат. Повеќето канцелариски страници имаат блогови кои имаат илјадници сообраќај.

Објаснувајќи ги основите – достигнувате голема публика. Меѓу оваа публика ќе имате нови клиенти, изведувачи или истомисленици.

Можете да градите врски

Издвојувајќи се од останатите – ќе создадете многу потребни врски во индустријата во која сакате да се прекинете.

Дали се сомневате во тоа?

Проверете ги најуспешните блогови.

Имате шанса да бидете поканети како учесници на други страници. Дури и ако се појавувате на радио и телевизија.

Можете да заработите пари од вашиот блог

На крај, но не и најмалку важно, имате можност да заработите пари од вашиот блог.

Јас нема да пишувам наслови на кликбајт кои можат да заработат илјадници лева на ден.

Затоа што е според – зависи.

Но, да – создавањето блог може да биде клучот за финансиската слобода и заработувањето безброј суми пари.

Од нив, само објавувањето публикации ве одделува.

Конечни размислувања за причините за отворање блог

Се надевам дека овој напис ве инспирираше да започнете свој блог.

Ветив во други статии дека по некое време ќе споделам колку е посетен pasivendohod.net и какви пари заработувам од тоа.

Не грижи се – не сум заборавил на моето ветување.

Само што е рано.

Ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net – тоа може да помогне со споделување на напишаното на социјалните мрежи или да ја лајкнете нашата страница На фејсбук .

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење