Dollarupload – страница за плаќање по преземање. Како можеме да заработиме од преземањето на нашите сопствени датотеки?

Dollarupload - страница за плаќање по преземање. Како можеме да заработиме од преземањето на нашите сопствени датотеки?

Во оваа статија ќе разгледам една од страниците преку кои се плаќа по преземање (плаќање по преземање) – Dollarupload.com

Dollarupload – страницата за плаќање по преземање

Плаќањето по преземање е интересен концепт за монетизација (Го погледнав во следната статија ) – накратко, тоа е можност за корисник што поставува содржина (датотеки) за преземање на Интернет, за да може да заработи од неа, а симнувачот на содржината мора да прегледа реклама или да пополни формулар (за кој вие плати).

Ако се прашувате како се случува ова (технички) во пракса?

Преку специјализиран софтвер.

Сепак, „всадувањето“ во пракса на вакви техники би го отежнило просечниот корисник.

И затоа на Интернет има многу посреднички страници кои вршат медијација (и во пракса плаќаат по преземање).

Една од нив е dollarupload.com.

Веб-страницата е достапна на англиски јазик. И тоа е целосно бесплатно да се регистрирате.

Неговиот интерфејс е едноставен, но ако не зборувате англиски, не знам до кој степен можете да навигирате низ сите негови менија (машинскиот превод не е лош, но сепак е машински превод).

Што е потребно за да се искористи страницата за плаќање по преземање (плаќање со повлекување) доларплаунд?

Треба да ја поставите вашата сметка – со внесување информации за себе (како што се адреса, место на живеење) итн.

Ако мислите глупости, како ќе си ги дадам информациите баш така. Па – не знам дали ќе можете да го добиете она што го направивте подоцна, ако не ги пополните овие информации.

Веб-страницата е толку детална што во менито „Табла“ има дел „Даночен формулар“ – даночен формулар преку кој страницата ќе им соопшти на даночните власти во САД за направеното.

Ова се прави со пополнување на една од двете форми – W-9 за американски граѓани или W-9 за меѓународни.

Се прашував дали треба да вклучам информации за тоа како мислам дека се пополнува образецот W-9. Но, засега ќе го оставам како отворено прашање до вас, моја публика – треба да го вклучам ова во овој напис?

Јас не сум експерт за данок – едноставно читам и толкувам работи на мој начин.

Покрај делот за лични податоци – страницата има делови за статистика (со кои може да се следи успехот / колку пати е успешно пополнета понудата) и сообраќајот со текот на времето.

Во делот „Понуди“ можете да ги видите тековните, креирани понуди од деловните субјекти што ќе се користат за одредена сума.

Секоја понуда што е поставена е целосно независна – со кликнување на неа можете да прочитате дополнителни информации за која публика (од која земја) е наменета. И, колкава е уплатата доколку е пополнета / исполнета од вашите корисници.

Dollarupload.com исто така ви дава можност да ја поврзете вашата страница со понудите преку клучот за API.

Како што можете – преку лични податоци да го ставите вашиот код од Google Adsense (ако имате регистрација таму како издавач), за да може да се емитуваат реклами.

Веб-страницата има и своја програма за лојалност, која ве наградува со поени. За секој долар што се генерира во фактурата, се добива поен, за секој упат се добиваат сто бодови итн.

Поени може да се разменуваат за награди, а за време на пишувањето, наградите се во биткоин или валута. Сто долари – 5000 поени, две илјади долари – 100 000 поени.

Говорејќи за упати, треба да знаете дека dollarupload има своја програма за упатување, во која, доколку привлечете трето лице да ја користи страницата, ќе добиете 3 проценти од заработеното. За живот.

Ова е неверојатна можност за победа! И да се изгради пасивен приход. Замислете само – ако привлечете сто луѓе. Секој од нив заработуваше по сто долари годишно. Completelyе заработите 300 долари целосно пасивно. И, ако привлечете повеќе луѓе? Што ако заработат повеќе (што е сосема можно)?

И, можете да напишете (како мене) искрен напис – преглед на кој било јазик што го знаете.

Врските што ги гледате во оваа статија се мојата врска за упатување.

Конечни размислувања за dollarupload.com како страница за плаќање по преземање

dollarupload.com е добра алтернатива ако сакате да заработите пари од вашата содржина.

Веб-страницата е бесплатна за регистрација. Преку него можете да креирате и да ги направите вашите сопствени понуди популарни, како и да промовирате други преку сопствена содржина.

Програмата за упатување и програмата за лојалност се исто така многу добри – можете да победите ако ја промовирате страницата.

Beе бидам среќен ако го сториш тоа регистрирај се преку мојот линк (но не мора да го сториш тоа ако мислиш дека пишувам постоечки напис само заради провизија. Оваа провизија е создадена само ако сте активни).

Приходите ќе бидат искористени за развој на pasivendohod.net.

Како и секогаш – оваа тема е отворена за дискусија. Оставете ги вашите прашања, коментари или забелешки.

Друг начин да помогнете е да го споделите овој напис на социјалните мрежи со вашето семејство и пријатели.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење