freelance.bg – бугарската страница за далечинско работење

Во голем број написи ( за Truelancer ,, Фриланер ,, Апликација ,, Peopleperhour, Fiverr) Јас го напишав моето мислење на голем број странски страници за работа на далечина. Сепак, се поставува прашањето – дали постои бугарска хонорарна страница? Има еден и се вика: хонорарни хонорари.bg

Еве го моето мислење за тоа.

Кои се предностите на хонорарни.bg?

Веб-страницата е бесплатна за регистрација. И интерфејсот е на бугарски јазик (има и опција за промена на јазикот на англиски).

Откако ќе се регистрирате, треба да ги пополните деталите, со што ќе ја креирате вашата „визит-картичка“ – која ќе ве претстави како личност која има одредени вештини.

Откако ќе го направите ова – можете да одите на дел „Огласи“ и започнете да барате работа.

Користењето на страницата е бесплатно – и за работодавците и за хонорарците.

Сепак, постои можност за купување платена претплата – таканаречена Премиум претплата, што за време на пишувањето на овој напис е 30 лева (за 6 месеци) и 48 лева (за една календарска година). Плаќањето на оваа претплата може да се изврши преку: електронско банкарство (можете да префрлите трансфер на пари на страницата), со депонирање на износот на каса во банка (директно на банкарска сметка) или преку Epay.bg.

Со плаќање на оваа сума, и работодавачите и професионалците ги добиваат следниве функции:

 • за работодавците:
 • Неограничен број на проекти и слободни работни места
 • Неограничен број лични пораки
 • Проектите и најавите излегуваат на списоците
 • Проектите се објавени и во Фејсбук страница
 • Статистика за бројот на прегледи на проект / објава
 • Статистика за последната активност на корисникот
 • Поголема потрошувачка активност + 20%
 • Известување по е-пошта пред истекот на проектот / најавата
 • Известување по е-пошта за нова порака
 • Објавување на оглас без рок на важење

 

 • за специјалисти:
 • Неограничен број понуди
 • Неограничен број лични пораки
 • Неограничен број на партнери
 • Понудите излегуваат на врвот во списоците
 • Учествувајте на страници за вештини (на пр. Англиски )
 • Статистика за последната активност на корисникот
 • Поголема потрошувачка активност + 20%
 • Известување по е-пошта за нов проект во вашата област
 • Известување по е-пошта за нова порака

Значи, како што очекувате – ако се регистрирате како специјалист, ќе имате одреден број понуди за кои ќе аплицирате.

Кои се недостатоците на хонорарни.bg?

Не ми се допаѓа човечката одлика што мора да бара негативни работи – по секоја цена.

Freelance.bg е убав проект. Тоа е на бугарски јазик. И можете да се регистрирате бесплатно. И барај работа. Ако има еден за вас, можете да купите и платена претплата.

Сепак, она што го забележувам е дека рекламите (како последица на горенаведеното, ние сè уште сме помала земја) се помалку од оние што ќе ги најдете на светските страници за работа.

Што треба да се каже – особено за проекти кои не бараат поголеми технички вештини (да речеме – пишување написи) – конкуренцијата ќе биде поголема.

Можете ли да најдете работа преку страницата? Зависи од.

Општо – вистината (што важи за сите работни страници на далечина) е дека за да работите преку Интернет, треба да се специјализирате во некоја област (да речеме програмирање), што е посложено. Не дека нема работа во другите (ви претставив голем број страници преку кои можете да барате работа). Едноставно, колку повеќе софистицирани вештини имате, толку помалку конкуренција има. И платата е поголема.

Знам дека многу од моите читатели ќе си речат “, и знам дека искусните програмери добиваат плата неколку илјади. Дури и повеќе од тоа. Но, јас не сум програмер. Дали секој мора да биде програмер?”

Да – ова е тажната вистина, пријатели. Да заработи преку работа (го нагласувам овој збор), тој мора да има вештини. Не се случува така.

Конечни мисли за хонорарни преведувачи.bg

Треба да забележам дека имам регистрација на страницата, но не ја користев. И не можам да одговорам на некои од вашите технички прашања. Како: дали може да ми се издаде придружен документ ако купувам преку страницата? Може ли, како специјалист, да објавам такво преку страницата?

Во однос на второто (што го одредува првиот): лесно можете да издавате фактури ако сте регистрирани како хонорарни преведувачи (моите статии за регистрација можете да ги прочитате како хонорарец , и за даноци / осигурување ), почитувајќи ги барањата на Законот за сметководство (за задолжителните марки во една фактура), а можеби и законот за ДДВ.

Beе бидам среќен ако луѓето кои активно ја користат страницата се вклучени во темата. Како ги поправате вашите работи?

Темата е отворена за секаков вид дискусија.

Ако ви се допадна тоа што го напишавте, можете да го споделите на социјалните мрежи. Погледнете ги другите статии на pasivendohod.net.

На овој начин help помагате на оваа страница да се развива.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење