Taskrabit – заработува пари од инстант задачи

Taskrabit - заработува пари од инстант задачи

Знам дека понекогаш премногу често ги потенцирам методите за заработка преку дигитални вештини, време е да напишем статија за тоа како да заработувам од непосредни задачи (како што се пренесување услуги, поправки, монтажа на мебел, преместување работи) преку платформата Taskrabbit.

Што е Taskrabbit?

Зајакот со задачи е група на сајтови кои работат во следниве земји: Соединетите Американски Држави ,, Велика Британија (Англија, Велс, Шкотска, Северна Ирска) ,, Канада ,, Германија ,, Франција. Португалија ,, Шпанија .

Засега – оваа можност да заработат пари е можна за Бугарите кои живеат во овие земји.

Преку страницата, заинтересираните клиенти можат да постават задачи – како што се помош за ситни поправки, преместување работи („хамалогија“ на едноставен бугарски јазик), составување мебел и многу повеќе.

Под задача за составување мебел – страницата соработува со гигантот за мебел “Икеа”. Ако некој купи нешто од Икеа и не може (нема време) сам да го склопи, тогаш за одреден надомест мебелот ќе се состави (каде што сака).

Говорејќи за такса – плаќањето е на час.

Како што можете да видите на страниците – мислам дека е над просекот (за рачен тип на работа).

“Но, јас ќе бидам на повик! Дали знаете кој е стандардот во овие земји!” – ќе рече некој.

Да – ова е можност за луѓе кои имаат повеќе време (да речеме – луѓе кои се во пензија, ученици / студенти, лица со помала попреченост кои сакаат да им помогнат на нивниот буџет).

Веб-страницата работи преку конкурентен почеток – во погусто населените градови, каде што може да има повеќе задачи, ќе има повеќе луѓе што се регистрирале.

И, тешко дека ќе поминете без јазик – на крајот на краиштата, ќе мора да работите со клиенти.

Како можете да заработите повеќе со Taskrabbit?

Бидејќи ова е платформа на која веќе има многу луѓе кои се етаблираа, единственото нешто што ми паѓа на ум е да користам други страници преку кои можете да заработувате од задачи.

Оние што веќе ги разгледав – како испораки на курир за Амазон. Или давање услуги преку Амазон .

До кој степен (ако имате слободно време) е соодветно да извршите микро-задачи (внесување информации) преку телефон / таблет – можете сами да процените откако ќе ги прочитате моите статии на Амазон Мтурк и Јандекс Толка .

Повторувам – прочитајте и проценете сами. Работниот труд е плата.

Да, можете да заработите пари од овие страници – прашањето е колку.

Дали имам обврски кон властите ако користам Taskrabbit за да заработам пари?

Најверојатно – да.

Консултирајте се со локален специјалист за даночни закони за да утврдите дали треба да ги пријавите приходите што ќе ги остварите.

Кажете му за вашата специфична ситуација – ако кажеме дека имате одреден степен и форма на попреченост, какви алатки / машини / суровини (како горива, мазива, итн.), Простории што ќе ги користите при вршење на активност. Да речеме – во Соединетите држави постои таканаречен домен (деловно работење од дома)

Многу е веројатно дека имате право на некои даночни попусти за амортизација или за степенот на штета.

Консултирајте се (претпоставувам дека консултациите би биле со редослед од сто – двесте лева) – или со барање специјалист или со барање (во писмена форма) до локалната даночна канцеларија.

Конечни размислувања за заработка на пари преку зајакот Задача

Погледнете ги понудените услуги што можат да се реализираат преку страницата.

Некои од нив – како што е испорака дома / канцеларија може да се вршат редовно.

Бидете продорни (и насмеани)! Веројатно ќе добиете редовни клиенти.

Меѓутоа, ако не сте сигурни за вашите финансии – тогаш гледајте на оваа можност како несакан ефект. Во никој случај не ви велам дека ова е магично решение (и дека можете да работите без шефови).

Внимавај. И како што реков – направете консултација за даночно известување.

Ако се плашите дека ќе одите во домовите на потполни странци (и кажете дека сте припадник на фер секс) – разгледајте го и ова.

Јас сум личност која живее во мал град во Бугарија, каде сите сме роднини (што не спречува понекогаш да се караме и да не зборуваме). И јас пишувам од овој светоглед.

Знам дека има и опасни луѓе во други земји.

Имајте го ова на ум.

Ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net – тоа може да помогне со споделување материјали на социјалните мрежи или како нашата страница На фејсбук .

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење