Pay per download (Плащане при теглене) -какво е това и как можем да печелим пари чрез него?

Pay per download (Плащане при теглене) -какво е това и как можем да печелим пари чрез него?

Pay per download (плащане при теглене) или PPD е метод за печелене на пари в Интернет чрез качване на съдържание (файлове).

Обикновено – един потребител качва съдържанието (файла) посредством услуга, която монетаризира потока от трафик (когато някой цъкне да сваля файла).

Често – когато някой кликне върху съдържанието се отваря страница с реклама, която потребителя трябва да натисне, за да продължи или се отваря страница-шаблон, в която трябва да се попълни някаква информация (от страна на потребителя).

Как PPD (Pay per download) сайтовоте генерират пари?

Както казах – чрез попълване на анкети или чрез генериране на реклама.

Как тогава този модел по-добър? Да речем с афилиейт маркетинга?

Ами не Ви се налага да продавате нищо (което е голямо улеснение).

Какво трябва да се знае, ако човек извършва PPD (Pay per download) маркетинг?

Има най-различни сайтове, чрез които се осъществява подобен тип монетаризация.

Различните сайтове –  те имат различна репутация.

Трябва да отбележа, че съдържанието (файловете), което ще качвате – те трябва да Ви принадлежат (или да имате правото да ги разпространявате).

Боравенето с чуждо съдържание – без да имате правото да го извършвате се нарича Интернет пиратство. В България (а и в други държави) нарушаването на авторските права е престъпление, за което са предвидени наказания (глоба и затвор).

В pasivendohod.net ще се опитам да направя ревюта (отзиви) за най-надеждните сайтове, чрез които може да се осъществява PPD маркетинг.

Колко човек може да печели от PPD (Pay per download) маркетинг?

Всичко зависи от платформата, чрез която ще осъществявате подобен тип маркетинг (как и колко ще Ви се заплаща), както и обемът трафик, с който разполагате.

Да кажем – виждал съм оферти, в които се заплаща от 50 цента до долар, ако потребителя, който изтегля даден файл попълни дадена анкета.

Така че – всичко зависи.

На Запад считат, че PPD e съпътстващ метод, чрез който допълнително може се монетаризира дадена дейност в Интернет.

Така че – всичко зависи от гледната точка (нека не забравяме, че например социалната пенсия за старост в България е /около/ 150 лв на месец), за някои българи подобен тип доход би бил „повече от добре дошъл“.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по