Pay per instal (PPI) – какво е плащане при инсталация и как можем да печелим пари от това?

Pay per instal (PPI) - какво е плащане при инсталация и как можем да печелим пари от това?

Дойде време в pasivenhod.net да напиша малко информация за един по-значително непознат модел за печелене на пари в Интернет – pay per instal (PPI) или плащане на инсталация.

Тази статия ще бъде за обща информация – в най-близко бъдеще ще започна и ревюта (отзиви) за най-известните платформи за плащане на инсталация.

Какво е Pay per instal (PPI)?

Pay per instal (PPI) – плащане на инталация е стар бизнес модел, чрез който се популяризира инсталацииите на даден софтуер/апликация.

Лице, което е разработило дадения софтуер/апликация желае той да е по-популярен.

Как може това да се осъществи? Чрез реклами -да, защо не.

Ала защо той да рискува своите средства, като може директно да заплати за крайния резултат – клиентите са инсталирали неговия софтуер на своите устройства?

Знам, че концепцията за това може да Ви звучи абсурдно. Защо да се плащат пари – за да бъде инсталирана дадена апликация да речем?

Защото това е поет финансов риск, който може да се отплати добре. Повечето софтуери/апликации са монетаризирани чрез различни средства – било то чрез платени (впоследствие) абонаментни планове и/или реклами.

Да, разработчикът ще похарчи определено количество средства, за набере нови клиенти по този начин. Ала новия брой X клиенти може да му донесе по-голям брой средства.

А за афилиатите (хората, които ще промотират софтуера) добрата страна е, че на тях ще им се плаща на инсталация – дали впоследствие софтуера ще се плаща или не, то тях не ги интересува.

Което свежда до голяма степен трудността при този тип маркетинг в Интернет.

Как се осъществява Pay per instal?

Има сайтове-платформи, чрез които се осъществява подобен тип търговия. Дадени разработчици се свързват с афилиати (лица, които ще популяризират техния софтуер) или търгуват със самата платформа, която предлага подобен тип услуги.

Цените, които се реализират зависят от много фактори – да кажем чисто географски един нов потребител от Сингапур може да донесе два-три долара, докато потребител от Кения – няколко цента.

Опитните маркетолози-афилиати може да печелят хиляди долари на месец, като промотират софтуер за инсталиране.

Има ли специфики при осъществяването на Pay per instal маркетинга?

Има, разбира се.

Всичко започва от източника на трафик. Безплатен ли е или платен? Какъв тип апликация (да кажем) ще се промотира? Къде тя се намира (на коя платформа)? На кои устройства и операционни системи може да се поддържа? Самата тя платена или безплатна е? Какъв реален проблем или нужда този софтуер ще реши/задоволи?

Въпросите, които възникват са много

Финални мисли

Тази статия, макар и от най-кратките ми – се надявам да възбуди силен читателски интерес.

От гледна точка на афилиатите – този тип маркетинг би трябвало да е по-лесен, защото не се осъществява продажба (т.е. конверсията на изпратения трафик трябва да е по-голяма).

Представете си – при изпратен трафик от 1000 потребители, ако до 10 процента си инсталират приложението, а възнаграждението е долар, то може да има потенциална печалба от сто долара.

Подобен обем от средства заслужава темата да се развие. В най-близко бъдеще аз ще разгледам най-популярните платформи за осъществяване на PPI маркетинг.

Темата ще е полезна и за онези български разработчици, които желаят техните програми да добият популярност.

Както винаги – темата остава отворена за дискусия (изпращайте Вашите въпроси, коментари, забележки).

А пък ако написаното Ви е харесало – споделете го. Така помагате сайта да се развива (и да се обогатява с още повече информация).

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Идеи за бизнес от дома (домашен бизнес)

Какво е дропшипинг?

Няма да се уморя да повтарям – pasivendohod.net е посветен на Негово Величество Посетителя. А към темата „Какво е дропшипинг“ определено има потенциален посетителски интрес – поне при проверката чрез популярни инструменти за проучване на ключови думи в търсачките. За това, то реших и аз да създам малък материал по

Идеи за бизнес от дома (домашен бизнес)

Как да си направим мърч

Pasivendohod.net е бил винаги посветен на предприемачески теми,  към които има потенциален посетителиски интерес; такава е „как да си направим мърч“. Думата „мърч“ е чуждица, която няма точен еквивалент на български. И означава всички артикули, които едно популярно лице/органзация създава за своята фенска база. Да речем: чаша с логото на