Yandex mail – безплатна електронна поща от Яндекс

Yandex mail

Неколкократно съм писал, че винаги съм се водил при подбора какъв материал да пиша от евентуалния потребителски интерес. Към Yandex mail определо има такъв.

И след като лично я ползвам, като алтернативна безплатна електронна поща, то реших, че няма да е лошо да я ревюирам тук.

Какво е Yandex mail?

Yandex mail е безплатна електронна поща, която се предоставя от руския интернет гигант Яндекс.

Тя, по подобие на Gmail, е една от централните услуги на руснанците.

Наред с безплатното им до определен обем облачнa услуга за съхранение на данни Yandex disk, услугата за препоръчване на съдържание Yandex zen, услугата им за видеосподеляне Яндекс Ефир,услугата за печелене на пари от микрозадачи Yandex Toloka,платформата за създаване и отговор на въпроси (Q&A) Яндекс Кью (подобна на щатската Quora).

Yandex mail e стартирана през далечната 2000-на година. И една от най-големите услуги за предоставяне на електронна поща.

Системата ползва антивирусен софтуер от Dr.Web.

Днес Yandex mail.360 е домейнът, под която тя оперира. И може да се ползва с редица услуги, както казах.

Yandex mail оперира и чрез приложения (апликации) за операционните системи Android и IOS.

Какви са позитивите от ползването на Yandex mail?

Yandex mail е напълно безплатна за регистрация.

И въпреки, че тя е една от най-популярните електронни пощи в света, мисля, че още редица потребилски имена не са запазени.

Разбира се, ако все още искате имате поща, която включва Вашето име и фамилия, то трябва сами да проверите.

Друг, много по-сериозен аспект на Yandex mail е възможността за защита на достъпа чрез допълнителна, двуфакторна автентикация (т.е. след като някой въведе правилно своето потребилско име и парола, то ще се изиска да въведе още, от трето устройство, като своя телефон).

Разбира се, това е стандарт вече в наши дни (даже налаган законово за много важни услуги като банкиране).

Но е приятно да се види, че и тук това може да се ползва.

Даже има възможност да влезете, сканирайки генериран QR код.

И ми е направило впечатление, че писмата се сортират елегантно по подател.

И има възможност да се отпишете от досадни  нюзлетър абонаменти, само с един клик.

Което, ако сте човек като мен, то ще Ви е доста полезно.

Яндекс ползолява, както при Gmail, и закупуването на по-разширени капацитети.

Цените, както и услугите (като неограничен брой служители ще имат достъп до пощата) може да видите тук.

По време на публикуването на тази статия най-скъпия пакет е 699 рубли на месец (което е около 7 евро). И с него ще имате цели 3 терабайта облачно пространство.

Има даже възможност ако някой от капацитете на услугите да Ви е недостатъчен (например ако не Ви стигат 100 000 (сто хиляди) изпратени имейли в папка „Изпратени“), то да се свържете с Яндекс и те да Ви предложат още по-големи обеми.

Финални мисли относно Yandex mail

Не съм писал негативи за Yandex mail, просто защото аз самия не съм намерил такива, докато я ползвам.

Но това не го казвам с рекламна цел, не.

През 2014 година има публикации, че данни на  1.2 милиона акаунта са „изтекли“ в публичен форум. От Yandex твърдят, че тези потребили са били жертва на „фишинг атака“ („фишинг“ е ползването на имитиращ имейл, с който бива заблуждаван потребител, че дадена институция иска неговите данни, за да бъде проверено нещо/той да бъде защитен. Например измамници често изпращат имейли, които имитират официални такива от банки, за да се доберат до лични данни/данни за вход на техни потребители).

Yandex mail ми е алтернативна поща. И то доста добра такава.

А в Yandex disk периодично си качвам бекъпи (резервни копия) на pasivendohod.net

За това мисля, че това е услуга, за която всеки трябва да е запознат. Защото предлага наистина добри параметри, при това напълно безплатно.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по