Како да ја заштитите вашата содржина на Интернет

Јас често пишувам за создавање страници или да имплементирате различни стратегии за заработка преку авторско право, но како да ги заштитите вашите содржини на Интернет? Во оваа статија ќе се обидам да одговорам на ова прашање. Заштита на авторските права Заштитата на интелектуалната сопственост е една од малите ниши во

Како да креирате музички канал на YouTube без да бидете музичари

Оваа статија решив да ја насловам малку провокативно: „како да создадам музички канал на YouTube без да бидам музичар“. Но, пред да започнам – сакам да истакнам две работи: музиката е едно од најголемите нематеријални достигнувања на човекот. Не сакам да мислите дека ја потценувам работата на луѓето што прават

Заработка на пари од книги без содржина

Темата „заработка од книги без содржина“ може да изгледа трола. Но, во оваа статија ќе ви претставам целосно реален модел кој нема ниту точен превод на бугарски јазик. Бидејќи потекнува од англискиот термин „книги со мала содржина“ – што, на мојот лош англиски јазик, повеќе би ги класифицирал како книги

Заработете пари од фотографии, графики и вектори преку страницата за акции Freepic.com

Заработувањето на вашите авторски права над вашите сопствени фотографии, графики и вектори е еден од најпасивните начини да заработите пари. Бидејќи се што треба да направите е да креирате графика, вектор или фотографија, да ја поставите на соодветна страница (да се грижи за нејзината дистрибуција) и тоа е тоа –

Како да продадете сценарио во Холивуд

Темата „како да се продаде сценарио во Холивуд“ дефинитивно ќе биде провокативна, а да не зборуваме за тролање. Зошто? Не сум виновна, како што ќе прочитате подолу. Но, сепак се надевам дека напишаното ќе биде корисно за оние од моите читатели кои бараат информации за оваа тема. За тоа како

Работи преку Интернет? Пишување написи преку проблогер

Ако сте си го поставиле прашањето „работа преку Интернет?“, Во оваа статија ќе ви презентирам уште една можност (за пишување написи) преку страницата проблогер. Иако ќе изнервирам многу луѓе – моменталната можност е за луѓе кои зборуваат одличен англиски јазик. За другите кои сметаат дека нивното ниво е полошо –

Ватпад лична креативна страница – дали можете да заработите пари од тоа и како?

Знам дека темата „страница за лична креативност“ се чини, благо речено, не е на место овде, каде што сум посветен на давање информации за различните начини за реализација на пасивен приход, хонорарна работа, Интернет маркетинг итн. Но, ве уверувам, информациите се сосема соодветни. Во голем број написи имам напишано за

Да заработите пари од филмови – дали е можно?

Иако „пукам во нога“ – заработувањето пари од филмовите е можно само на еден начин, а тоа е да се создаде еден. Ако очекувавте да развиете водич за тоа како се развива веб-страница што емитува содржина, тогаш овој напис не е за вас. Освен ако нема права за дистрибуција на

Пасивен приход преку Средно

Оваа статија го одразува мојот став за создавање пасивни приходи преку Медиум. Како и секогаш – секогаш можете да направите свое истражување. Многу важна забелешка – за време на пишувањето на овој напис, програмата (и монетизација) на програмата на Медиум е достапна за корисниците кои ја „врзале“ својата банкарска сметка

Како да заработите пари со издавање преку Лулу

Темата што ја започнав – заработувам пари со објавување е-книги, книги, стрипови, годишници и списанија е една од моите омилени (веќе создадов статии за платформите Амазон / можете да прочитате повеќе тука / ,, Smashwords / можете да прочитате повеќе тука / и Ingramspark / повеќе може да прочитате овде