Рурални деловни идеи

Во малите населби во Бугарија многу луѓе имаат чувство дека нема изгледи. И тие се двоумат дали да се преселат во поголемите градови или да емигрираат во странство. Ова не треба да се случи. Напишав голем број статии за започнување бизнис. И, решив да ги соберам тековните рурални деловни идеи.

Што е теренска врска и како може да се заработи од тоа?

Време е да напишете уште една статија за професија што може да се направи од дома користејќи само компјутер. Станува збор за правење теренска врска. Но, што е теренска врска? Теренски пристап до врска е процес во кој едно лице или организација контактира повеќе сопственици на страници кои можат да

Што е тоа купување медиуми и како заработувате од тоа?

Во оваа статија, ќе разгледам тема што за жал често се занемарува: „што купуваат медиумите и како да профитираат од тоа“. Значи, без многу одложување, да започнеме. Што е тоа купување медиуми? Медиумското планирање (кое исто така ќе го сретнете како набавка на медиум) е процес преку кој рекламодателите преговараат

Започнување бизнис со претплата во поле

Во оваа статија ќе претставам популарен деловен потфат – започнување бизнис со претплата во кутија.   Што е бизнис со претплата? Чудниот поим доаѓа од „претплатничка кутија“ и значи (барем не можам да направам точен превод) примање стока заснована на претплата за одреден период. „Бреј, многу добра дефиниција“, ќе рече

Хостинг за препродажба (препродажба на хостинг)

Иако неволно (ќе се оправдам подолу) – морав да го напишам овој напис за препродажба на хостинг (препродажба на хостинг). Ова е еден од методите со кои често ќе се сретнете ако истражувате како да заработите пари преку Интернет. И бидејќи една од мисиите на pasivendohod.net е да ги информира

Како да заработите пари од 3Д печатење

Ако пребаруваме на Интернет за информации за тоа како да започнеме деловна активност дома, како да заработиме пари од 3Д печатење е еден од најчестите совети на кои ќе наидеме. Но, дали е тоа така? Што прават луѓето за успешно да започнат ваков бизнис од дома? Како да заработите пари

Шиење таписерии за одредена сума

Ако сакате да започнете сопствен бизнис во домот, треба да размислите за следново – шиење таписерии за одредена сума. Дали е можно? Дали е за секого? Што треба да знаеме или да добиеме како совет? Во оваа статија ќе го дадам мојот совет (како личност која е меѓу луѓето што

Рачно изработен накит

Изработката на рачно изработен накит е една од најчестите препораки на кои ќе наидеме доколку пребаруваме на Интернет за идеи за започнување бизнис од дома. Зошто е тоа така? Во оваа статија ќе ги разгледам оние работи што мора да се земат предвид ако сака да започне таков бизнис од

Хотел за домашни миленици

Оваа статија – „хотел за домашни миленици“ е прилично условно ставена во категоријата „бизнис со миленичиња“. Може ли да се иницира таков потфат? Како? Еве ги моите размислувања за хотелите за миленичиња. Но, прво – што е хотел за миленичиња? Понекогаш во вестите даваат iousубопитни работи. За дефинитивно iousубопитни работи.

Идеја за домашен бизнис – садници

За разлика од другите написи што ги напишав во pasivendohod.net, информациите во „идејата за домашен бизнис – садници“ ќе бидат поретки отколку зборовите. Бидејќи едноставно нема потреба да се „истегнуваат деликатеси“ на оваа тема. За кого е погоден бизнисот со домашни садници? За скоро сите луѓе кои се од помалите