Dropshipping или придружен маркетинг?

Dropshipping или придружен маркетинг? Веројатно многумина кои сакаат да заработат пари преку Интернет се прашуваа кој од овие два најпопуларни модели да изберат. Во оваа статија, ќе ги разгледам добрите и лошите страни на здружениот маркетинг и dropshipping. И јас ќе наведам (се надевам – спорно) кој модел го претпочитам.

Причини да претпочитате партнерски маркетинг

Постојат многу различни начини да заработите пари преку Интернет и офлајн, во оваа статија ќе ви дадам неколку причини да изберете придружен маркетинг. Партнерскиот маркетинг може да донесе големи профити Секој ден – со помош на Интернет се реализира продажба на огромен број стоки и / или услуги (од бизнис

4 типа на придружни страници

Филијалата на маркетингот звучи одлично – да добиете провизија против промоција на стоки / услуги преку специјални врски (врски) на Интернет, но ако треба да ги класифицираме страниците, тогаш мислам дека постојат 4 типа на придружни страници. Во оваа статија ќе се обидам да дадам дефиниција за секој вид и

Придружна страница за е-трговија со Woozone

Ние сме навикнати да размислуваме конзервативно – ако правиме веб-страница за е-трговија, е-трговија, ќе го сториме тоа, ако промовираме, ќе создадеме придружна страница, но дали можеме да создадеме партнер за е-трговија (е-трговија) веб-страница? Краткиот одговор е да. Во оваа статија ќе ги дадам моите повратни информации за приклучокот за WordPress

Кои се клучните индикатори за успешност (KPI) во здружениот маркетинг

За да биде успешен, лице кое сака да се занимава со придружен маркетинг, тој мора да знае кои се клучните индикатори за успешност (KPI). Но, што е ова? Во написот ќе се обидам да објаснам. Клучен индикатор за успешност (KPI) во здружениот маркетинг Партнерскиот маркетинг е генијален концепт – лице

Партнерски маркетинг на известувања за push

Време е да коментираме за придружен маркетинг на push известувања. Но, што е прво известување за push? Како можат да ја подобрат веб-страницата? Дали е можно да се профитира од тоа (како технологија)? Ајде да почнеме. Но прво: Кои се известувањата за притискање? Ова е технологија (софтвер) што овозможува испраќање

Руска придружна програма

„Доста е со овие придружни програми на англиски јазик! Нема ли некоја руска придружна програма што ќе ни ја претставите?“ – Некои од моите постари читатели веројатно ќе бидат огорчени по многубројните постови за придружни можности за маркетинг. Слушам – настапувам. Во оваа статија ќе ја претставам најголемата страница за

Партнерски маркетинг на VOIP телефонија

Дали замислувавте дека можете да имате корист од повиците – од таканаречената телефонија VOIP? Дали е можно? Дозволете ми да ви дадам мое мислење за оваа ретко позната тема. Но прво: Што е VOIP телефонија? VOIP или Voice over IP (наречена IP / IP) е технологија што „обезбедува“ говорни комуникации

Програма за партнери на Винчер – заработи од алатките за оптимизација

Постојат преку една милијарда веб-страници на Интернет – ова е огромен пазар за сите видови алатки за оптимизација (програми што помагаат да се индексира резултат во пребарувачите). Денес ќе ви претставам токму таква алатка – wincher.com . И ќе споделам зошто е прекрасна можност да се генерираат пасивни приходи (и

Програма за упатување Мегенет

Маркетингот за упатување е еден од одличните начини да заработите пари на Интернет – едноставно добивате плата за да препорачате производ или услуга. Затоа – кога видов програма за упатување, вниманието веднаш се изостри. Во оваа статија ќе ја разгледам програмата за упатување на страницата megenet.com Што е Megenet.com и