Дали треба да ги деиндексираме ознаките, архивските страници, категориите на нашата страница?

Структурата на страницата е многу важна за пребарувачите (добрата структура секогаш носи придобивки од SEO). Затоа, многу сопственици на страници се прашуваат: дали треба да ги деиндексираме (да не дозволиме да бидат индексирани) ознаките, страниците за архиви, категориите на нашата страница? Со моето кревко искуство, ќе се обидам да одговорам

Зошто започнувањето блог може да има корист од вашата кариера?

Многу експерти често ги потценуваат можностите што ги нуди Интернетот како технологија. И тие не се прашуваат: „Зошто отворањето блог може да има корист од мојата кариера?“ Токму во оваа статија ќе се обидам да ги посочам најголемите аргументи што ќе ве натераат да размислите зошто започнувањето блог може да

Дали треба да ги закажеме објавите на блоговите?

Многу сопственици на блогови се прашуваат – дали треба да ги закажеме објавите на блоговите? Во написот ќе го презентирам моето мислење за темата.   Придобивките од редовното блогирање Помислете на Интернет како заплеткана улица. Секоја улица има одреден вид страдање – велат продавници, околу кои има проток на пешаци.

Зошто треба да направиме резервна копија на нашата страница?

Многу сопственици на почетници на страниците не размислуваат за следново прашање: „зошто треба да правиме резервна копија од нашата страница“. И ова е многу груба грешка. Без оглед на која технологија се засноваат – секој сопственик на веб-страница треба да ја чува најновата, ажурирана копија од својата страница. Веб-страниците се

Треба да ги исклучиме коментарите под објавите на блогот?

Креирање на несакана пошта со објавување коментари на блогови е една од најстарите практики. Затоа многу блогери (сопственици на страници) прашуваат: „Дали треба да ги исклучиме коментарите под објавите на блоговите?“ Кои придобивки и штети би ни донела таквата практика?   Коментарите под објавите се едни од ретките директни врски

Дали можеме успешно да блогираме ако нашата страница не е на англиски јазик

Интернетот е преплавен со написи кои аксиматично тврдат дека можеме да заработиме преку блогирање од дома. Но, ова се статии на англиски јазик, наменети за англиската публика. Дали можеме успешно да блогираме ако нашата страница не е на англиски јазик? Интернетот се користи и од друга публика Постојат корисници кои

Заеднички наспроти управувано хостирање на WordPress – која е разликата?

WordPress е најпријателска технологија која им овозможува на сите да ја пуштат својата домашна страница, така што компаниите за хостирање нудат и споделено и управувано хостирање на WordPress. Но, кој хостинг план е најдобро да се избере – споделена наспроти управувана хостинг WordPress, каква е разликата? Во оваа статија ќе

Бесплатна или платена тема на WordPress?

WordPress е најпопуларната технологија за управување со содржини на Интернет; преку него, дури и почетниците можат да создаваат веб-страници со инсталирање на специјално дизајнирани шаблони наречени теми, но што е најдобро – бесплатна или платена тема на WordPress? Во оваа статија ќе се обидам да ги дадам предностите и недостатоците

Создадете блог користејќи Tumblr

Време е да коментирам за друга можност за блогирање (креирање содржина на Интернет) – создавање блог преку Tumblr. Кои се добрите и лошите страни на користењето на оваа страница? Прочитајте ја целата статија за да дознаете.   Што е Тамблр? Тамбар е државна платформа што им овозможува на регистрираните корисници

Зграда на врска со HARO

Додека една страница добива врски од трети страни (за да ја наведат како извор), може да потрае страшно долго ако чекаме ова да се случи природно (чекајќи потенцијални посетители да ја цитираат страницата). За ова – многу сопственици на страници се обидуваат на природен (преку маркетинг) или вештачки начин (започнувајќи