Политика за колачиња

Оваа политика за колачиња објаснува што се колачињата и како ги користиме, видовите колачиња што ги користиме, т.е. информациите што ги собираме со помош на колачиња и како се користат тие информации и како да се контролираат преференциите на колачињата. За повеќе информации за тоа како ги користиме, чуваме и одржуваме вашите лични информации на безбедно, видете ја нашата Политика за приватност. Во секое време може да ја промените или повлечете вашата согласност од Изјавата за колачиња на нашата веб-страница Дознајте повеќе за тоа кои сме, како можете да контактирате со нас и како ги обработуваме личните податоци во нашата Политика за приватност. Вашата согласност се однесува на следниве домени: pasivendohod.net

Што се колачиња?
Колачињата се мали датотеки со текст што се користат за зачувување на информации. Тие се зачувани на вашиот уред кога веб-страницата се вчитува во вашиот прелистувач. Овие колачиња ни помагаат веб-страницата да работи правилно, да ја направиме побезбедна, да обезбедиме подобро корисничко искуство и да разбереме како работи веб-страницата и да анализираме што работи и каде треба да се подобри.

Како ги користиме колачињата?

Како и повеќето онлајн услуги, нашата веб-страница користи колачиња од прва и трета страна за повеќе намени. Колачињата од прва страна се главно потребни за правилно функционирање на веб-страницата и тие не собираат ниту еден ваш личен податок.

Колачињата од трети страни што се користат на нашата веб-страница се првенствено за разбирање на презентацијата на веб-страницата, за тоа како комуницирате со нашата веб-страница, ја одржувате безбедноста на нашите услуги, обезбедувате реклами што се релевантни за вас и, генерално, ви овозможуваат подобро и подобрено корисничко искуство и помогне да се забрзаат вашите идни интеракции со нашата веб-страница.

Кои видови колачиња ги користиме?

Основно: Некои колачиња се неопходни за да можете да ја искусите целата функционалност на нашата страница. Тие ни овозможуваат да одржуваме сесии на корисници и да спречуваме какви било закани за безбедноста. Тие не собираат или складираат никакви лични информации. На пример, овие колачиња ви овозможуваат да се најавите на вашата сметка и да додавате производи во вашата кошничка и да плаќате безбедно.

Статистика: Овие колачиња зачувуваат информации како што се бројот на посетители на веб-страницата, бројот на уникатни посетители, кои страници на веб-страницата се посетени, изворот на посетата итн. Овие податоци ни помагаат да разбереме и анализираме колку добро работи веб-страницата и каде има потреба од подобрување.

Маркетинг: Нашата веб-страница прикажува реклами. Овие колачиња се користат за персонализирање на рекламите што ви ги прикажуваме за да бидат важни за вас. Овие колачиња исто така ни помагаат да ја следиме ефективноста на овие рекламни кампањи.
Информациите зачувани во овие колачиња може да ги користат и трети даватели на реклами за да ви прикажуваат реклами на други веб-страници во прелистувачот.

Функционално: Ова се колачиња кои помагаат на некои несуштински карактеристики на нашата веб-страница. Овие карактеристики вклучуваат вградување содржина како што се видеа или споделување содржина на веб-страница на платформите на социјалните медиуми.

Преференции: Овие колачиња ни помагаат да ги зачуваме поставките и преференциите на прелистување, како што се јазичните преференци, за да имате подобро и поефикасно искуство при идните посети на веб-страницата.

Ако изберете да ги промените преференциите подоцна во сесијата за прелистување, можете да кликнете на табулаторот Политика за приватност и колачиња на вашиот екран. Ова повторно ќе го прикаже известувањето за согласност, што ќе ви овозможи да ги промените преференциите или целосно да ја повлечете вашата согласност.

Покрај тоа, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за блокирање и бришење колачиња што ги користат веб-страниците. Можете да ги промените поставките на прелистувачот за да блокирате / избришете колачиња. За да дознаете повеќе за тоа како да управувате и бришете колачиња, посетете ја wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.

EZOIC

//g.ezoic.net/privacy/pasivendohod.net