Афилиейт програма на Gaziro

Афилиейт програма на Gaziro

Аз съм писал доста на тема афилиейт маркетинг –  като концпеция за печелене на пари в мрежата, видове афилиейт маркетинг, популярни платформи, които могат да се ползват, съвети и какво ли още не; ето защо ще ми достави удоволствие да ревюирам афилиейт програмата на Gaziro –  компания, която предлага машини за газиране и овкусяване на вода, екологични бутилки за многократна употреба, газови цилиндри /които се използват за процеса за газиране/, както и зареждане на цилиндри.

Какво е Gaziro и какви продукти/услуги предлага?

Преди да пристъпя към същинската част от тази статия, то ми се иска да напиша няколко думи за Gaziro /Газиро/ и за тяхната дейност.

Gaziro /Газиро/ е компания, която предлага изключително инвовативна услуга за България – те са разработили специална машина Gaziro Prime, чрез която в домашни условия може да се газира и впоследствие да се добавят различни вкусове към водата /като ягода, малина, мента, лайм , вишна, лимон/.

По този начин потребителя има тотален контрол и може да приготви по-евтино /дори и най-евтините газирани напитки са поскъпнали заради инфлацията/ и здравословно напитки – по свой вкус, отчитайки своите предпочитания за степен на газираност и интензитет на вкуса.

Знам, че е модерно да се говори за бизнеси, които имат по-благоприятно въздействие върху околната среда. Чрез Gaziro наистина човек може да намали количеството на пластмаси /и тяхното вредно въздействие/, които потребява.

Освен напълнени с въгледоредн диоксид цилиндри, Gaziro предлагат и замяна тип празно за пълно – те ще напълнят Ваш празен цилиндър.

Или могат да напълнят цилиндри на други производители, като Sodastream, Philips, Mysoda, Aartake

Към момента на писане на тази статия от компанията предлагат безплатна доставка за поръчки над 170 лв. В секцията, която е посветена на пълненето на цилиндри пише още, че замяна на два или три цилиндъра се спестява 45 процента от стойността на доставката. При замяна на четири празни цилиндъра също има безплатна доставка.

Приятно впечатление прави, че компанията предлага и свои брандирани бутилки за течности – по 2 литра и по 500 милилитра.

Компанията работи със Speedy и Ekont, като плащането е чрез наложен платеж.

И си имат консултанти на линия, които могат да асистират клиента, на всеки етап от неговото пазаруване.

Афилиейт програма на Gaziro

Gaziro са въвели своя афилиейт програма, което е изключително приятно, поне от моята гледна точка на онлайн маркетинг специалист.

Чрез нея, регистрирани афилиати /трети лица/ могат да промотират продуктите на Gaziro чрез специални линкове. Ако някой клиент, който е кликнал върху линка, закупи нещо, то на афилиата ще бъде изплатена комисионна.

Аз помолих компанията за повече информация относно най-ключовите аспекти от тяхната афилиейт програма и към момента на писане на тази статия мога да кажа следното:

  • Gaziro ще заплати 7% комисиона за всяка завършена поръчка

Това е доста добър процент на комисионна, предвид, че най-масовите програми във света, като тази на Amazon предлаат далеч по-малко заплащане /като процент/ към своите афилиати. По тази точка Gaziro вземат определено преднина.

  • Срокът на бисквитката /специални код, който се генерира и запазва на устройството на клиента при кликане на афилиатски линк; този код указва, че именно клиентът е привлечен от даден афилиат/  е 30 дни.

Това е изключително също много добра практика. Афилиатите разчитат на хора, които проявяват евентуален интерес към даден тип стоки/услуги. И най-дразнещото е малките срокове на бисквитките, които някои други компании въвеждат. Още една добра практика на Gaziro.

  • 50 лв е минималната стойност, която афилиатите следва да акумулират, за да им бъдат изплатени комисионните към тях.

Това са на практика няколко продадени машини, да речем.

  • Всички продукти на компанията може да се промитират – машините, цилиндрите, вкусовете, бутилките.

Това е добре, предвид бизнес модела на компанията  – след като с ваша помощ са продадени дадени машини, то вие може да промотирате на вашите последователи, абонати и т.н. да закупуват чрез вас цилиндри, вкусове или бутилки.

  • От компанията са ми писали, че към днешна дата единствено има забрана за промотиране на афилиатските линкове чрез PPC (pay per click) и имейл.

Това е напълно нормална праткика И доста други компании също я прилагат.

Финални мисли относно Gaziro и тяхната афилиейт програма

Както писах по-нагоре – за жалост много рядко може да се види български компании да въвеждат свои афилиейтски и/или реферални програми. Което е доста, доста жалко.

Те могат да имат напълно безплатен източник на трафик към техните сайтове, който да им донесе доста продажби /а те да изплащат възнаграждения към тези, които са привлекли клиентите /.

Gaziro са осъзнали този потенциал и са въвели една много хубава /като ключови аспекти/ програма.

С наистина уникален продукт и концепция тяхната програма може да донесе доста хубави хонорари на всички български блогъри, влогъри, инфлуенсъри, които правят съдържание на тема храна, напитки, защо не даже природосъобразно живеене.

Аз определено харесах мисията на Gaziro.

Както винаги – ще се радвам да прочета и вашия коментар.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по