Афилиейт програма на JVZoo

Афилиейт програма на JVZoo

Една от любимите ми теми в pasivendohod.net е афилиейт маркетинга (възможността да се печелят комисионни от продажби) – дойде и времето да разгледам (като една от големите) афилиейт програмата на jvzoo.com

Kaкво е jvzoo.com?

jvzoo.com е един от най-големите сайтове в Интернет, чрез който се осъществява афилиейт маркетинг.

Той, като платформа свърза афилиати (хора, които ще промотират дадена оферта) и лица, които искат техните стоки/услуги да бъдат промотирани.

jvzoo e един от най-големите сайтове – платформата има над 800 000 регистрирани афилиати, а офертите, които може да се промотират са стотици.

Какво е направило jvzoo.com толкова популярен?

Регистрацията на него е напълно безплатна и свободна.

Не е нужно да имате свой собствен сайт, не е нужно да попълвате формуляри, с които да кандидатствате. Достатъчно е само да имате емейл, който да потвърдите след регистрацията.

Друга много хубава положителна черта на сайта е, че е напълно безплатен и за лицата, които искат да създадат своя афилиейт програма. Няма такси за създаване на програма (така наречените set up fees), нито има такси за поддръжка. Плаща се само, ако афилиат направи продажба, което свежда потенциалния риск до минимум.

Комисионната, която jvzoo.com ще вземе за осъществена продажба е 5 процента. Има и допълнителна комисионна от 2.5 процента, която се активира само и единствено, ако продажбата е генерирана чрез автоматизираната уебинарна платформа (източникът на тази информация е следния).

Плащанията на реализираните продажби са 100 процента автоматизирани. Връщането на пари (рефънди,refunds) са също автоматизирани. Което е огромно улеснение.

Jvzoo e обявил, че понякъв начин се грижи и за някакви данъци – което предполагам, че се отнася само за косвените данъци, които се събират в САЩ (все пак компанията е щатска). Ако обаче искате да качите своя програма и сте да кажем базирани в България или някъде в Европа – ще трябва да се консултирате със своя счетоводител как трябва да се процедира с ДДС в този случай.

Друг голям плюс на платформата е, че чрез нея (като се направят съответните настройки) спазването на различните регулации като GDPR, FTC, CASL, ACMA, PCI, SCA е напълно осъществимо.

За афилиатете платформата е хубава – те могат да си промотират оферите (спазвайки условията) и да си прибират парите. Още след като се регистрират.

Относно заплащането -Jvzoo e интегриран с Paypal, Stripe, Bluesnap , Paycafe (което е услуга за американски и канадски бизнеси), както и има собствената опция JvzooPay, която може да се свърже с Payoneer.

Аз избрах последната опция и свързах моят акаунт на Payoneer (като евентуално ще получавам средства в щатски долари). Ако нямате свой акаунт в Payoneer, то може да направите свой такъв чрез следния линк -ако получите 1000 долара в своя акаунт, то ще получите 25 долара бонус (аз също ще получа такъв).

Ползването на услугата Payoneer e напълно безплатно – стига само в последните 12 месеца да сте имали една транзакция в сайта.

Повече за разплащателната система Payoneer може да прочете тук.

На jvzoo.com има най-различни оферти, които може да се промотират. Трудно е те да се опишат една по една.

Впечатление прави обаче, че комисионните са често около 50 процента.

За всяка оферта се прави отделна кандидатура. Аз съм виждал много видеа, в които хора твърдят, че са спечелили сериозни пари чрез jvzoo.com.

Моят съвет е да отваряте офертите – да ги прочетете и да прецените дали продуктът/услугата си струват.

Друг положителен фактор в jvzoo.com е, че има своя собствена реферална програма. Връзките, които виждате поставени тук са на мен.

Финални мисли

Афилиейт програмите може да са много проблематични. jvzoo.com е афилиейт платформа, която е много по-лесна за начинаещи афилиати.

Няма такси и натиск за реализиране на продажби. Даже и ако имате дигитален продукт – може и да помислите сайта като платформа за реализирации. Но последното със сигурност трябва да се коментира със специалист-счетоводител (за да сте сигурни, че не нарушавате ЗДДС).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Идеи за бизнес от дома (домашен бизнес)

Какво е дропшипинг?

Няма да се уморя да повтарям – pasivendohod.net е посветен на Негово Величество Посетителя. А към темата „Какво е дропшипинг“ определено има потенциален посетителски интрес – поне при проверката чрез популярни инструменти за проучване на ключови думи в търсачките. За това, то реших и аз да създам малък материал по

Идеи за бизнес от дома (домашен бизнес)

Как да си направим мърч

Pasivendohod.net е бил винаги посветен на предприемачески теми,  към които има потенциален посетителиски интерес; такава е „как да си направим мърч“. Думата „мърч“ е чуждица, която няма точен еквивалент на български. И означава всички артикули, които едно популярно лице/органзация създава за своята фенска база. Да речем: чаша с логото на