Безплатна или платена тема на WordPress?

Безплатна или платена тема на WordPress?

WordPress е най-популярната технология за менажиране на съдържание в Интернет; чрез нея дори и начинаещи потребители може да създават сайтове, инсталирайки специално оформени шаблони,които се наричат теми, но какво е най-добре – безплатна или платена тема на WordPress?

В тази статия ще се опитам да дам предимствата и недостатъците на двата варианта.

Предимства и недостатъци на безплатните теми на WordPress

Стартирайки даден сайт чрез WordPress може да е начинание, което да не изисква чак толкова голямо капиталовложение.

Това е от бизнеси с малка инвестиция, които можем да стартираме с компютър.

Но все пак- парите са си пари. И не всеки може, плащайки си хостинг, домейн, premium DNS, CDN (макар че има и безплатен такъв), да си позволи и платена тема.

Бизнесът с темите, които са разработени се върти около един много прост модел. Повечето теми, чрез които да се оформи даден сайт са безплатни.

Но те имат често функционалости, които са ограничени.

Да речем, че искате да поставите на заглавната си страница каре с последните публикации, които сте написали.

В този случай трябва да си „отключите“ тази функционалност като си заплатите темата. Или да ползвате функциите на страньор (пейдж билдър, конструктор на страници) като Елементор или Оксиген (за които съм написал отделни статии).

Орязаните функции понякога може да попречат на имплементирането на разширения (приставки, плъгини), които персонализират WordPress сайта (или му добавят определена функционалост) – като възможността той да бъде преведен с WPML, да бъде включена реклама чрез Ezoic (Езоик).

Така – в даден момент евтиното може да се окаже много скъпо.

 

Предимствата и недостатъците на платените теми на WordPress

Както съм писал и преди – успешното развитие на даден сайт не е лека задача. Повечето блогове се провалят.

Има и хейтъри, които веднага ще оплюят създадения материал.

Платените (premium) темите се движат в порядъка на от петдесет до сто долара (има и по-скъпи, разбира се).

Това не е непосилна сума (срещу която получавате пълна функционалост плюс възможност за някаква поддръжа). Но са си пари, които може и да не възвърнете.

 

Кракната, нулирана, пиратска тема на WordPress

Стараейки се да пестят пари – някои хора прибягват до закупуването на кракнати, нулирани теми, които може да отключени по пиратски начин

Това, мили приятели, е много опасно.

За сигурността на дадения сайт.

Аз вече съм написал статия за подобната практика, която се извършва с разширенията (че и при тях има подобни практики).

По-добре използвайте безплатна тема на WordPress, спестесте пари в продължение на година-две (ако сумата от стотина лева Ви е непосилна) и отключете платената версия (сайтът Ви ще се е развил поне малко в този период).

 

Финални мисли относно безплатна или платена тема на WordPress

Ако не можете да си позволите допълнителни средства – винаги започнете с безплатната версия на някоя платена тема. Развийте сайта си с матерали (които да станат на поне една година).

Но никога не ползвайте неофициални теми – независимо дали ще ги наречете кракнати, нулирани, пиратски, препродадени и т.н.

Просто не си струва.

 

Ако сте харесали pasivendohod.net – може да ми помогнете, споделяйки някой от качените материали в социалните мрежи. Или може да харесате страницата ми във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по