Дистанционна Работа За Ученици

Темата за дистанционна работа за ученици определено има потенциален потребителски интерес.

А аз съм написал доста материали, които биха били подходящи за тези подрастващи, които желаят да се информират относно за възможностните за припечелване в мрежата чрез онлайн работа.

За това реших да компилирам всичко в настоящата статия.

Но преди да започна, то трябва да направя важно уточнение –  българското трудово законодателство се стреми да защитава в такава степен учащите се до навършването на тяхното а пълнолетие, че от данъчна/осигурителна гледна точка е доста трудно един млад човек да декларира това, което е спечелил. Дори и да има желанието за това.

За това мнозина ученици, които печелят чрез Интернет, то най-вероятно го правят, ползвайки личните данни на своите родители, баби и дядовци и т.н.

Аз не мога да Ви посъветвам да сторите това. Защото със сигурност ще нарушите общите условия на сайтовете, за които ще говоря по-долу.

А за тези българчета, които живеят в чужбина – поговорете с Вашите родители да проучат (или го сторете сами) как стои въпроса с декларирането на дължимото към хазната в държавата, в която се намирате.

Fiverr – един от най-големите сайтове за фрийланс, идеален за намиране на дистанционна работа за ученици

Fiverr (произнася се Файвър) е един от най-големите сайтове за намиране на дистанционна работа. Неговото име идва от простата концепция, на която е базиран – регистрирани лица предлагат за фиксирана цена (като минимума е 5 долара, неотчитайки комисионните) определена услуга, която трябва да бъде доставена за фиксиран период от време. Например: написване на статия от 500 думи, която да бъде доставена до три дни.

Oсвен предлагане на услуги, сайтът има и секция-пазар, в която клиенти могат да въвеждат свои изиксвания за извършване на услуга, а фрилансърите (в зависимост от своите умения) могат да наддават.

Във Файвър могат да се предлага почти всичко, което може да бъде направено с компютър. Като: дизайн, програмиране, озвучане, редактиране на видео и т.н.

Може да се регистрирате напълно безплатно в сайта, ползвайки тази връзка (ако пък закупите някоя услуга след като се регистрирате на сайта и ползвате тази връзка, то аз ще спечеля малка комисионна.).

Ако искате да разберете повече за Fiverr, то може да прочетете следната моя статия: Как да печелим пари на свободна практика чрез сайта за фрийланс fiverr.com

Truelancer – индийският сайт за фрийланс, който също помага при намиране на дистанционна работа за ученици

Truelancer е индийска платформа, която работи на същия принцип като Файвър.

Тя даже предлага бонус за онези бизнеси, които поръчат услуги чрез нея (бонусът е част от закупената услуга).

Може да се регистрирате на Truelancer, ползвайки този линк. Регистрацията е напълно безплатна.

Ако пък искате да научите повече, то може да прочетете моята статия“ „Как да печелим пари на свободна практика чрез сайта truelancer„.

Peopleperhour – сайтът за фрийланс, с който може да бъде намерена дистанционна работа за ученици

Peopleperhour.com е платформа за фрийланс, която е подобна на Fiverr и Truelancer.

Единственият й недостатък (според мен) е, че тя изисква фрилансърите да са по-активни. Ако не може да си намерите работа чрез нея – и не си плащате за премиум регистрация, то след известно време безплатния Ви профил ще бъде замразен.

Но въпреки това – ако си търсите работа от вкъщи с компютър, то трябва да знаете за нея.

Може да прочетете моята статия за нея: Как да печелим пари чрез сайта за свободна практика Peopleperhour

 

Upwork – може би най-големия сайт за дистанционна работа за ученици

Upwork е може би най-големия сайт, в който има работа от вкъщи с компютър.

Ако наистина искате да работите професионално дистанционна работа, то това е сайта за Вас.

Един от малкото недостатъци, които съм чул, но не мога да потвърдя е, че сега по-трудно биват одобрявани нови профили на фрилансъри (аз имам много стара регистрация, която не ползвам, но тогава бях одобрен).

Upwork дори има свой софтуер, който регистриралите се фрилансъри може да ползват при извършването на проектите (техния мониторинг).

За да не правя продробно описание на сайта, ще Ви кажа да прочетете моята статия за сайта: Фрийлансърството като форма на трудова реализация. Сайтът за работа Upwork

Freelancer.com – също голям сайт за дистанционна работа за ученици

Freelancer.com е гигант съшо като Upwork. Но регистрирането е по-лесно (и от там има по-голяма конкуренция).

Ако решите да ползвате сайта, то може да ползвате тази връзка, за да се регистрирате (регистрацията е напълно безплатна. Ако решите да закупите нещо, то аз ще спечеля малка комисионна).

Ако пък искате да научите нещо повече първо, то започнете с моята статия: Дистанционна работа чрез freelanceer.com

Freelance.bg – българският сайт за работа от вкъщи с компютър

Ако международните платформи за фрийланс работа не са Вас, то може да проучите българския сайт за работа от вкъщи с компютър freelance.bg.

Повече за сайта може да прочетете в моята статия „freelance.bg – българския сайт за дистанционна работа„.

Freeup.net – премиум платформата за работа от вкъщи с компютър

Freeup.net е платформа, която обещава, че работещите с нея може да печелят от 5 до 75 долара на час.

Така че процесът на одобряване е по-тежък, отколкото при другите платформи.

Може да прочетете повече за този сайт, прочитайки моята статия „Сайтът за дистанционна работа freeup Печели от 5 до на 75 долара на час.

Yandex Toloka – сайтът за изпълнение на микрозадачи. Идеалният сайт за дистанционна работа за ученици чрез компютър

Yandex Toloka е малко позната услуга на руския гигант Яндекс, с която може да се изпълняват за пари задачи, като да се анотират картинки и т.н.

Просто трябва да си направите регистрация, да попълните езиковите Ви умения – и може да получвате малки задачи, които може да се заплащат от няколко цента до няколко долара.

Регистрацията е напълно безплатна.

Ако пък искате да научите повече, то може да прочетете моята статия „Печелене на пари чрез изпълнение на задачи на Яндекс Толока (Yandeks Toloka)„.

Amazon Mturk -сайтът за изпълнение на микрозадачи

Amazon Mturk е услуга на щатския гигант Амазон. Тя работи на същия принцип като Яндекс Толока, но одобрението на профила е по-трудно.

Ако все пак се интресувате да научите повече, то може да прочетете моята статия: Как да печелим пари, изпълнявайки микро задачи чрез сайта Mturk

Swagbucks – сайтът за попълване на анкети и получаване на кешбек. Възможност за дистанционна работа за ученици

Мнозина хора са ме питали: дали може да се печели в Интернет, ако се попълват анкети?

Един от малкото сайтове, в които това може да стане (стига да отговаряте на демографския профил, това е много важно) е Swagbucks.

Регистрацията е напълно безплатна. Но ако искате да научите повече за Swagbucks, то може да прочетете моята статия „Как да печелим от попълване на анкети в Интернет – реален пример и готова стратегия„.

Proz.com – сайтът за преводи, чрез който ученици могат да си намерят дистанционна работа

Proz e може би водещата световна платформа, поне що се отнася до преводи.

Ако владеете на много високо ниво езици, то тук може да си намерите преводачески задачи за изпълнение.

Problogger – платформата, чрез която може да се намери дистанционна работа за ученици чрез писане на статии

Problogger e английски сайт, на който може да се намерят доста обяви от собственици на сайтове, че те търсят някой да им пише статии на най-различна тематика.

Ако владеете английски на добро ниво, то Problogger може да е алтернативата за Вас.

Озвучаване на аудиокниги в Амазон – възможност за дистанционна работа на ученици

Гиганта в електронната търговия Амазон предлага и аудикниги, които може да бъдат закупени или слушани чрез месечен абонамент.

Тези книги, обединени под шапката Audioble дават две възможности за заработване на средства – едната е да Ви бъде платено на час, докато ги четете като диктор, другата е да си разделите авторските права с автора на книгата, когато тя бъде продадена или слушана.

В Audioble има и доста подрастващи, които озвучават книги – това е заради самата тематика на книгата (автора/издателството желае дете да я чете, понеже тя е предназначена за деца).

Ако тази възможност Ви се стори интересна, то може да прочетете моята статаия по темата:

Печелене от видеоканал в Ютуб, Вимео, Яндекс Ефир или от стриймване в Twich

Дори и подрастващи могат да имат канали в Ютуб, Вимео или могат да стриймват в Twich.

Повече за тези възможности може да прочетете в следните мои статии:

Финални мисли относно дистанционна работа за ученици

Както сами видяхте – има доста утвърдени сайтове, чрез които може да бъде намерена дистанционна работа, при това за ученици.

Както казах преди това – преди да започнете, то направете свое собствено проучване как ще стои въпроса с облагането на евентуално спечелените доходи.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по