Елементор (Elementor) – създател на страници (page builder) за Уърдпрес (WordPress)

Елементор (Elementor) - създател на страници (page builder) за Уърдпрес (Wordpress)

Един от най-популярните похвати за създаване на сайтове е платформата за менажиране на съдържание Уърдпрес (WordPress), a пък от своя страна  един от най-популярните похвати за създаване на страници в Уърдпрес е Елементор (Elementor).

Защо ли? В настоящата статия ще резюмирам моят опит при използването на двете „технологии“.

Защо да изберем WordPress като платформа за създаване на сайт и Елементор като създател на страници?

Независимо какъв тип хостинг ще изберем – специализиран за Уърдпрес или споделен (повече за видовете хостинг можете да прочетете тук), то и на двата с лекота може да се инсталира Уърдпрес.

След това като е извършено – идва лесната част.

За разлика от други похвати Уърдпрес е ориентиран към потребителя. Дори и човек с най-базови компютърни познания може да борави с него (платформата има и вариант на български език). Защо ли?

Ами просто всичко е в менютата. Искате да добавите меню на сайта си – отивате в секция „Изглед“ и може да да създадете такива с влачене. Искате да добавите страница – пак по същия начин.

А що се отнася до това как ще изглежда даден сайт – то отивате в секция „Теми“ и може да търсете вече създадени такива – има и безплатни, има и платени такива. Те са групирани по тематики (да кажем – за какво ще се използва сайта – за магазин ли, за портфолио ли, за блог ли) – намирал съм теми, които са посветени даже на домашни любимци.

За най-различните функционалности на един съвременен сайт има създадените така наречени приставки – plug-ins. Те са десетки хиляди видове и ще ми е малко трудно дори да опиша само най-важните. 

След като сте инсталирали някаква – то е време да я подготвите как да изглежда. За да не се мъчите, то може да се обърнете към приложение-страньор.

Именно такова е Елементор – най-доброто решение за създаване на страници.

За да онагледя това по-добре – то разгледайте тези безплатни варианти, които са създадени чрез Елементор.

Трябва да кажа още, че базовата версия на page builder-а е напълно безплатна. Той има и платена версия, с която се отключват множество допълнителни функции.

Кои са тези функции ли?

Функциите в Елементор са наречени уиджети. Да кажем една такава функция е просто с дръпване (drag and drop) до сложите социални бутони за споделяне, или карта от Гугъл. Уиджетите са десетки видове и с тях може да се направи почти всичко, което се сетите, че се намира на един сайт.

Освен нови уиджети, ако се използва платената версия – то тя има интеграция със софтуера за електронна търговия Woocomerce, както и може да създавате свои теми, така и да създавате така наречените изкачващи балони (pop-ups).

На тази връзка Елементор е представил какво се получава, ако се премине към платената версия.

Както сами виждате – цените варират от 4.10 цента за един сайт до 16.60 долара за над хиляда сайта. Цените са за един календарен месец. Ако искате да видите цените за една година, то може да ползвате следния линк.

Към днешна дата цените са: 49 долара за един сайт, 99 долара за три сайта, 199 долара за 1000 сайта.

Важно е да се отбележи, че Елементор предлага връщане на парите в рамките на 30 дни – само при нова покупка.

Друго важно разширяване на функциите на page builder- a са така наречените добавки – add-ons. Тях може да разгледате тук.

Аз използвам Елементор за pasivendohod.net (и не че съм голям дизайнер, но мисля, че сайта изглежда прилично). За това считам, че и на Вас ще Ви свърши работа.

Ако искате да се регистрирате за Елементор, то може да ползвате следната връзка.

Трябва да отбележа, че решите да ползвате моите връзки и впоследствие минете към платения план, то аз ще спечеля комисионна.

Тези връзки обаче съм ги използвал понеже чрез личен опит знам, че това е един много полезен инструмент, а не защото само „ще кяря пари“.

Безплатната версия също може да Ви свърши работа (да кажем докато сайтът Ви се развие).

Друга полезна част на Елементор е, че може да се интегрира с други много използвани софтуери като Maillchimp, Yoast SEO, социални мрежи и т.н. Всички може да видите тук.

Аз не съм много добър в дизайна на неща, но Елементор дава възможност за един много добър бизнес, който да вършите от дома – да създавате Wordrpress сайтове за трети лица.

Елементор Ви разрешава това. Аз отдавана мисля да напиша статия и по тази тема.

Друго, което може да се каже е, че Елементор разрешава минаването от един платен абонамент към друг. Освен това може да сменяте сайтове, ако сте заплатили Про версия (да речем, че искате да минете от един сайт към друг). Ако пък сте започнали с безплатната версия, то може да минете към платена – всичко създадено ще си на същото ниво.

Ако пък сте заплатили и впоследствие вече не плащате – създаденото ще си остане такова, каквото е. Само то няма да има възможност да се ъпдейтва. Така и влачещите се уиджети няма да има възможност да бъдат „влачени“ вече

Елементор приема като платежно средство Stripe, Paypal или дебитни/кредитни карти.

Финални мисли

Според мен Елементор е един много добър вариант за изграждане на много добре изглеждащ сайт. Всичко е drag and drop, влизане в менюта и правене на съответните настройки.

Аз съм много голям „поклонник“ на един англичанин в Ютуб – Алекс, който има много хубави серии как се изграждат афилиейт сайтове чрез WordPress и Елементор – може да видите тук, за да добиете представа.

Аз не съм чак толкова голям дизайнер, ала какво ще кажете за една поредица, която да наподобява неговата?

Както винаги – темата е отворена за дискусия. Уърдпрес (WordPress) e платформа за менажиране на съдържание. която се използва и от много българи. Убеден съм, че мнозина от Вас вече използват Елементор от дълги години. Какво е Вашето мнение? Има ли и „някакви подводни камъни“ при използването му, които пък Вие сте изпитали?

Ако сте харесали написаното по темата – споделете го с Вашите близки и приятели (които се интересуват). Това наистина помага за развитието на pasivendohod,net,

Относно минаването към платената версия – казах и пак повтарям, че не е нужно да пазарувате нищо, ако сте в затруднено материално положение. Аз ще се постарая да кача повече информация как може да използвате Елементор като page  builder, ала никой бизнес не е на сто процента гарантиран.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по