Законна надомна работа

Законна надомна работа

Мнозина българи си задават въпроса: „Мога ли да си намеря законна надомна работа?“.

И това е доста резонен въпрос. В Интернет се въртят доста обяви, в които се обещават големи доходи – без да се полага усилия (и/или да се притежават умения). За жалост – голямата част от тези обявления са измамни и/или подтикват да се върши нещо, което е против добрите нрави.

В pasivendohod.net аз ревюрирах доста сайтове, чрез които може да се припечелват средства. И реших да компилирам информацията в тази статия, правейки още една важна ремарка – за да е съвсем легитимен придобития доход, то той трябва да се и декларира. Прочетете моите статии за отчитане на приходи от свободна професия и блогване и данъци.

Те ще Ви въведат в тематиката. Силно Ви препоръчвам да се консултирате и със счетоводител.

Печелене на пари чрез попълване на анкети и кешбек

Мнозина хора желаят да печелят, попълвайки анкети. Или искат да им се въстанови част от сумата на направените покупки в Интернет.

Като сайт, в който може да се попълват анкети и да се получава кешбек мога да Ви препоръчам Swagbucks. Повече за него може да прочетете в следната моя статия: „Как да печелим от попълване на анкети в Интернет – реален пример и готова стратегия„.

А ако искате само да получавате кешбек. И то от български сайт. То може да се регистрирате на onlinepromo.bg. Статията за него е тази: „Как да се възползваме от най-добрия сайт за кешбек в България – onlinepromo.bg„.

Печелене на пари чрез изпълнение на микрозадачи

Съществуват множество задачи, чието изпълнение трябва да е направено от хора. Като ревюиране на картинки, реклами, анотиране и т.н.

Ако желаете да припечелвате по този начин, то мога да Ви препоръчам два сайта: Yandex Toloka  и Amazon Mturk.

Това са платформи на двата електронни гиганта – руския Яндекс и щатския Амазон, които свързват желаещи да извършват задачи със самата работа.

Повече за двете платформи може да прочетете в следните две статии:

Печелене на пари, работейки на свободна практика (фрийланс)

Ако желаете да работите на свободна практика, изпълнявайки еднократни или продължителни във времето проекти, то трябва да ползвате платформи с репутация.

Кои са те ли?

Това са:

Повече за тези платформи за работа може да намерите в следните статии:

Озвучаване на книги (работа за диктори) – чрез Амазон

Амазон има специално подразделение за аудиокниги.

И това е добра новина за тези, които желаят да печелят пари, озвучайки написаното от независими автори и издателски къщи.

Заработката може да е на база час работа. Или озвучителят (дикторът) да си раздели авторските права с носителя на правата на произведението.

Ако тази концепция Ви се струва привлекателна, то силно Ви съветвам да прочетете следната моя статия: как да печелите пари като диктор (четец) чрез Амазон

Финални мисли относно законна надомна работа

Умишлено съм пропуснал възможности за печелене на средства от вкъщи, които изискват продажби (като афилиейт маркетинг). Но може винаги да прочетете за тях в pasivendohod.net, разгледайки някоя от многобройните категории на сайта.

В представените до тук примери може да бъде намерена надомна работа. Но пак повтарям – ще трябва да отчетете спечеленето пред фиска.

И бъдете внимателни. Намирайки проект за работа – винаги се подсигурявайте той да е предварително предплатен. И знайте за какво става на въпрос – нищо не трябва да нарушава чужди права, да е съмнително или безнравствено.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по