Законна надомна работа

Законна надомна работа

Мнозина българи си задават въпроса: „Мога ли да си намеря законна надомна работа?“.

И това е доста резонен въпрос. В Интернет се въртят доста обяви, в които се обещават големи доходи – без да се полага усилия (и/или да се притежават умения). За жалост – голямата част от тези обявления са измамни и/или подтикват да се върши нещо, което е против добрите нрави.

В pasivendohod.net аз ревюрирах доста сайтове, чрез които може да се припечелват средства. И реших да компилирам информацията в тази статия, правейки още една важна ремарка – за да е съвсем легитимен придобития доход, то той трябва да се и декларира. Прочетете моите статии за отчитане на приходи от свободна професия и блогване и данъци.

Те ще Ви въведат в тематиката. Силно Ви препоръчвам да се консултирате и със счетоводител.

Печелене на пари чрез попълване на анкети и кешбек

Мнозина хора желаят да печелят, попълвайки анкети. Или искат да им се въстанови част от сумата на направените покупки в Интернет.

Като сайт, в който може да се попълват анкети и да се получава кешбек мога да Ви препоръчам Swagbucks. Повече за него може да прочетете в следната моя статия: „Как да печелим от попълване на анкети в Интернет – реален пример и готова стратегия„.

А ако искате само да получавате кешбек. И то от български сайт. То може да се регистрирате на onlinepromo.bg. Статията за него е тази: „Как да се възползваме от най-добрия сайт за кешбек в България – onlinepromo.bg„.

Печелене на пари чрез изпълнение на микрозадачи

Съществуват множество задачи, чието изпълнение трябва да е направено от хора. Като ревюиране на картинки, реклами, анотиране и т.н.

Ако желаете да припечелвате по този начин, то мога да Ви препоръчам два сайта: Yandex Toloka  и Amazon Mturk.

Това са платформи на двата електронни гиганта – руския Яндекс и щатския Амазон, които свързват желаещи да извършват задачи със самата работа.

Повече за двете платформи може да прочетете в следните две статии:

Печелене на пари, работейки на свободна практика (фрийланс)

Ако желаете да работите на свободна практика, изпълнявайки еднократни или продължителни във времето проекти, то трябва да ползвате платформи с репутация.

Кои са те ли?

Това са:

Повече за тези платформи за работа може да намерите в следните статии:

Озвучаване на книги (работа за диктори) – чрез Амазон

Амазон има специално подразделение за аудиокниги.

И това е добра новина за тези, които желаят да печелят пари, озвучайки написаното от независими автори и издателски къщи.

Заработката може да е на база час работа. Или озвучителят (дикторът) да си раздели авторските права с носителя на правата на произведението.

Ако тази концепция Ви се струва привлекателна, то силно Ви съветвам да прочетете следната моя статия: как да печелите пари като диктор (четец) чрез Амазон

Финални мисли относно законна надомна работа

Умишлено съм пропуснал възможности за печелене на средства от вкъщи, които изискват продажби (като афилиейт маркетинг). Но може винаги да прочетете за тях в pasivendohod.net, разгледайки някоя от многобройните категории на сайта.

В представените до тук примери може да бъде намерена надомна работа. Но пак повтарям – ще трябва да отчетете спечеленето пред фиска.

И бъдете внимателни. Намирайки проект за работа – винаги се подсигурявайте той да е предварително предплатен. И знайте за какво става на въпрос – нищо не трябва да нарушава чужди права, да е съмнително или безнравствено.

 

2 thoughts on “Законна надомна работа

    1. Здравейте, разгледайте някой от сайтовете, които съм ревюирал в статията. В зависимост от уменията Ви – все някой може да е подходящ за Вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Разговор с Мартин Гергов - инструктор по фитнес, SEO блогър
Интервюта

Разговор с Мартин Гергов – фитнес треньор и инструктор, SEO блогър

За мен е огромна чест да говоря с Мартин Гергов – професионален фитнес треньор и инструктор, запален SEO блогър, автор на хиляди статии (да, правилно прочетохте – хиляди) статии на здравна тематика. С негова помощ се надявам, че ще успея да разсея някои дълбоко залегнали заблуди и митове, които правят

Валентин Попов
Интервюта

Разговор с Валентин Попов – автор и съосновател на издателство и списание „ЛитДизайн“

Здравейте, бихте ли представили себе си? Здравейте на Вас и Вашите читатели! Казвам се Валентин Попов и работя в сферата на туризма. Освен с тази си дейност се занимавам с още хиляди неща, част от които са графичен и уеб дизайн. Но любимото ми занимание е писането. Под псевдонима ми