Защо стартирането на блог може да е от полза на Вашата кариера?

Защо стартирането на блог може да е от полза на Вашата кариера?

Нерядко мнозина специалисти подценяват възможностите, които предлага Интернет като технология. И не си задават въпроса: „Защо стартирането на блог може да е от полза на кариерата ми?“.

Именно в тази статия ще се опитам да изтъкна най-големите доводи, които да Ви накарат да се замислите защо стартирането на блог може да повлияе много положително на Вашия професионален живот, както и доходи.

 

Стартирането на блог може да Ви утвърди като изтъкнат специалист във Вашата област

Този, който е добре познат като специалист в своята област -той никога няма да изпита липса на клиенти (при това платежоспособни).

За съжаление – мнозина забравят това правило. И разчитат само на препоръки, които се предават от „уста на уста“.

Всеки човек, който работи за себе си има на разположение определен период от време. Да кажем – 30 години професионална дейност.

И той трябва да продаде това време възможно най-скъпо.

Всеки час, в който не е ангажиран по някакъв начин – специалистът пропуска приход, който може да бъде реинвестиран в дейността (или другаде). И той не може да разшири своята практика. Не може да наеме трети лица. Не може да увеличи обема на дейност. Не може да се обогати финансово. Не може да придобие свободно време.

Блогът може да доведе до десети, дори стотици хиляди посетители. Такива, които имат някакъв интрес.

Не сте убедени.

Да кажем, че сте кредитен специалист. Дори трудността на нишата Ви, която може причислена в графата YMYL (може да прочетете какво означава това при създаването на съдържание и SEO) – няма да попречи в крайна сметка да доведе до някаква посещамост на блога Ви.

Ако Вие уредите дори десетина кредита на стойност 100 000 (сто хиляди) и Вашата комисионна е процент и половина от отпуснатите кредити (за който Вие сте помогнали на Вашите клиенти да вземат възможно най-добрите условия), то това означава, че Вие ще приберете 15 000. Повече от една средна заплата.

Изтъкнатите специалисти може да печелят по най-различни начини.

Може да бъдете говорител по лекции и семинари. Може да получите Вие (или блогът Ви) да получите спонсорство.

 

Блогът сам по себе си може да е отделен източник на доходи, които да подпомогнат развитието Ви

Блогът, като канал за трафик – може да бъде монетаризиран по най-различни начини. И вие, особено ако професията Ви да изисква скъпо оборудване, ноу-хау, лизензи, софтуер и т.н., пак да си подпомогнете бюджета.

В pasivendohod.net има множество статии, в които да прочетете как може да бъде монетаризиран един трафик. Към момента на писане на настоящия материал има над 50 статии на тема реферален маркетинг, афилиейт маркетинг, cpa маркетинг, ppi маркетинг, ppl marketing, банерна реклама, интернет реклама, print on demand, авторско право и т.н.

Прочетете ги (не се хваля), сърфирайте из pasivendohod.net. Ще Ви е от полза.

 

Един бизнес чрез блог може да породи друг бизнес. Или направете колаборация с други предприемачи, които работят в сходни или паралелни ниши

Ако сте успешен агент по продажбите на недвижими имоти – какво Ви пречи впоследствие да развиете и услуги по поддръжа и управление на недвижими имоти?

Често редица видове услуги са като скачени съдове. Успехът Ви в една област може да детерминира и успехът в паралелна.

„Това не е винаги така. В статиите, които превеждаш от английски, за да си пълниш този сайт не винаги се казва, че не всичко е „сложи пръчка, пий вино“.

Pasivendohod.net e авторски проект. Но да приемем, че менажирането на множество начинания не Ви е по силите и/или не Ви се занимава.

Винаги може да продадете „следите“ (leads), които Вашия блог ще генерира на понтециални клиенти. Или може да препоръчвате услугите на други хора/организации. А те да препоръчват Вашите.

Успехът е в контактите.

 

Финални мисли относно защо стартирането на блог може да е от полза на Вашата кариера

Стартирането на сайт (и/или блог) към него не е чак толкова непосилно (като цена и умения).

Блогът може да доведе до множество посетители. А те са пари.

Придобити без харченето на средства за реклама.

 

Ако сте харесали pasivendohod.net – може да помогнете, споделяйки някой от качените материали в социалните мрежи. Или може да харесате нашата страница във Фейсбук.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по