Защо стартирането на блог може да е от полза на Вашата кариера?

Защо стартирането на блог може да е от полза на Вашата кариера?

Нерядко мнозина специалисти подценяват възможностите, които предлага Интернет като технология. И не си задават въпроса: „Защо стартирането на блог може да е от полза на кариерата ми?“.

Именно в тази статия ще се опитам да изтъкна най-големите доводи, които да Ви накарат да се замислите защо стартирането на блог може да повлияе много положително на Вашия професионален живот, както и доходи.

 

Стартирането на блог може да Ви утвърди като изтъкнат специалист във Вашата област

Този, който е добре познат като специалист в своята област -той никога няма да изпита липса на клиенти (при това платежоспособни).

За съжаление – мнозина забравят това правило. И разчитат само на препоръки, които се предават от „уста на уста“.

Всеки човек, който работи за себе си има на разположение определен период от време. Да кажем – 30 години професионална дейност.

И той трябва да продаде това време възможно най-скъпо.

Всеки час, в който не е ангажиран по някакъв начин – специалистът пропуска приход, който може да бъде реинвестиран в дейността (или другаде). И той не може да разшири своята практика. Не може да наеме трети лица. Не може да увеличи обема на дейност. Не може да се обогати финансово. Не може да придобие свободно време.

Блогът може да доведе до десети, дори стотици хиляди посетители. Такива, които имат някакъв интрес.

Не сте убедени.

Да кажем, че сте кредитен специалист. Дори трудността на нишата Ви, която може причислена в графата YMYL (може да прочетете какво означава това при създаването на съдържание и SEO) – няма да попречи в крайна сметка да доведе до някаква посещамост на блога Ви.

Ако Вие уредите дори десетина кредита на стойност 100 000 (сто хиляди) и Вашата комисионна е процент и половина от отпуснатите кредити (за който Вие сте помогнали на Вашите клиенти да вземат възможно най-добрите условия), то това означава, че Вие ще приберете 15 000. Повече от една средна заплата.

Изтъкнатите специалисти може да печелят по най-различни начини.

Може да бъдете говорител по лекции и семинари. Може да получите Вие (или блогът Ви) да получите спонсорство.

 

Блогът сам по себе си може да е отделен източник на доходи, които да подпомогнат развитието Ви

Блогът, като канал за трафик – може да бъде монетаризиран по най-различни начини. И вие, особено ако професията Ви да изисква скъпо оборудване, ноу-хау, лизензи, софтуер и т.н., пак да си подпомогнете бюджета.

В pasivendohod.net има множество статии, в които да прочетете как може да бъде монетаризиран един трафик. Към момента на писане на настоящия материал има над 50 статии на тема реферален маркетинг, афилиейт маркетинг, cpa маркетинг, ppi маркетинг, ppl marketing, банерна реклама, интернет реклама, print on demand, авторско право и т.н.

Прочетете ги (не се хваля), сърфирайте из pasivendohod.net. Ще Ви е от полза.

 

Един бизнес чрез блог може да породи друг бизнес. Или направете колаборация с други предприемачи, които работят в сходни или паралелни ниши

Ако сте успешен агент по продажбите на недвижими имоти – какво Ви пречи впоследствие да развиете и услуги по поддръжа и управление на недвижими имоти?

Често редица видове услуги са като скачени съдове. Успехът Ви в една област може да детерминира и успехът в паралелна.

„Това не е винаги така. В статиите, които превеждаш от английски, за да си пълниш този сайт не винаги се казва, че не всичко е „сложи пръчка, пий вино“.

Pasivendohod.net e авторски проект. Но да приемем, че менажирането на множество начинания не Ви е по силите и/или не Ви се занимава.

Винаги може да продадете „следите“ (leads), които Вашия блог ще генерира на понтециални клиенти. Или може да препоръчвате услугите на други хора/организации. А те да препоръчват Вашите.

Успехът е в контактите.

 

Финални мисли относно защо стартирането на блог може да е от полза на Вашата кариера

Стартирането на сайт (и/или блог) към него не е чак толкова непосилно (като цена и умения).

Блогът може да доведе до множество посетители. А те са пари.

Придобити без харченето на средства за реклама.

 

Ако сте харесали pasivendohod.net – може да помогнете, споделяйки някой от качените материали в социалните мрежи. Или може да харесате нашата страница във Фейсбук.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Как да печелим пари от телефона си
Проверени сайтове за правене на пари

Как да печелим пари от телефона си

Несъмнено темата „Как да печелим пари от телефона си“ има доста голям потенциален интерес. Това показват повечето инструменти за проучване на ключови думи в търсачките. До сега в pasivendohod.net аз съм ревюирал доста възможности за припечелване на средства в Интернет. За това реших да компилирам информацията в настоящия материал, с

Сигурни пари от Интернет
Съвети (наръчници) относно как да правим пари в Интернет

Сигурни пари от Интернет

Интересът към ключовата дума „сигурни пари от Интернет“ е доста голям, поне в търсачката Гугъл. За съжаление обаче информацията, която може да бъде открита на по-предни позиции въобще не отговаря на направеното търсене. В pasivendohod.net аз съм написал доста статии, в които говоря за различни начини на печелене на пари