Идея за бизнес от домашен бизнес (бизнес от дома) – създаване на персонализирани калъфки за телефони

Идея за бизнес от домашен бизнес (бизнес от дома) - създаване на персонализирани калъфки за телефони

Много ми се иска да добавя колкото се може повече идеи за бизнес от дома като статии на този сайт. Една, която наскоро обмислях е създаване на персонализирани калъфки за телефони.

Като казвам обмислях – имам предвид какво да включа като информация по темата.

Понеже винаги съм искал да включа колкото се може „по-евтини“ като изпълнение идеи. Не винаги обаче това е възможно (макар че в тази статия ще включа подобна възможност).

Създаване на персонализирани калъфки на телефони

Съвременните телефони са си големички (все пак може да бъдат разгледани като преносими компютри).

Това дава възможност техния „калъф“ да бъде „принтиран“ с най-различни рисунки. Все пак – има хора, на които им се иска да изпъкват.

А и съвременните технологии позволяват това „принтиране“ да не струва „майка си и баща си“.

За това бизнесите, които извършват тази услуга не са един и два. Даже има български сайтове, в които можем да качим свой собствен дизайн – и те да изработят калъфа и да го доставят чрез куриер.

За да не им правя излишна реклама (за такава, каквато не ми се плаща, хе-хе) – то може да потърсите в Интернет „персонализирани калъфи за телефони“, „създаване на персонализирани калъфи“ и т.н. и ще ги откриете.

Ако този факт – че има други хора, които професионално се занимават с подобен вид бизнес – спокойно. В капиталовия свят е така – той е джунгла, в която всяко растение се стреми към светлина. Просто и Вие трябва да намерите своето място.

Предимство на този вид бизнес е – той е нагледно прост. Просто се нуждаете от машина, която да извършва принтирането. Нужни са Ви и „бои“ за принтирането. Както и празни калъфи. Това е.

Всичко това може да се закупи чрез Интернет.

Просто потърсете в Алиекспес термина „phone cases printing machine“ и ще видите, че има доста резултати: https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20200618234831&SearchText=phone+cases+printing+machine

Разбира се, това е само пример. Аз никога не съм се занимавал с подобен тип машини – коя е най-хубава (за цената, която ще платите). Това трябва да проучите сами.

Освен това – ако решите да купувате нещо от Алиекспрес и то бъде доставено до България директно от Китай – мисля, че е излишно да казвам, че пратката ще трябва да се освободи от агенция „Митници“. Та – ако се спрете на някоя по-скъпа машина, то помислете по какъв начин ще я закупите.

Винаги може да поръчате подобна от някоя държава от ЕС (чрез европейски доставчик).

Докато правех проучване по темата, то аз се натъкнах на щатската фирма Case escape – https://caseescape.com/order-your-startup-kit-today/

Te се специализират в доставката на „готов бизнес“ (дават Ви машина, калъфи, софтуер) – за да почнете сами.

Аз не можах да намеря лоши отзиви за тях, ала това не значи, че не трябва да направите свое проучване.

Техните цени, както можете да видите от сайта – са доста солени (поне за мен).

Стартирането на подобен бизнес би следвало да може да се направи до 10 000 лева. За мен – дори няколко хиляди са доста пари, така че ако темата е възбудила Вашия интерес, то направете свое собствено проучване колко ще оперирате своя собствен бизнес (регистрация на дружество, как ще продавате кейсовете).

Даването на толкова много пари ми е непосилно – а и се съмнявам, че в малкото градче, в което съм ще намеря много клиенти. Как да сведа риска?

Можете да намалите риска си. Спокойно. Закупуването на своя машина е само опция, ако имате средства, които може да си позволите да загубите.

Ето каква стратегия може да предприемете – може да ползвате така наречената опция „Print on demand“. Това е услуга, при която клиентът предварително дава пари за изработката на даден предмет – в този случай персонализиран калъф, дружеството, което оперира зад услугата го произвежда и го изпраща.

Аз вече съм написал статия за сайтове, които предлагат подобна услуга: повече можете да прочетете тук.

Вие може да взимате предварително пари от Вашите клиенти – да качвате дизайна на посочените сайтове, те да произвеждат калъфа, да Ви го изпратят на Вас (или на клиента – както сте разберете) и Вие просто да прибирате някаква разлика.

Повече от този сведен риск – аз не мога да се сетя.

Финални мисли. Колко мога да спечеля от този вид бизнес?

Никой не може да каже колко реално може да спечели (или загуби) даден бизнес.

Един персонализиран калъф (поне в българските сайтове) се движи като цени от 12 до 30+ лева. Ако приемем, че печалбата е около 40 процента (приход минус разход), което е доста високо, то от един калъф се печелят около 4 до 10 лева (кръчмарска сметка).

За да реализирате една годишна минимална заплата – то трябва да реализирате на пазара над 1200 калъфа.

Ако оперирате чрез куриерски фирми, то според мен няма начин подобен обем пратки да не бъде забелязан.

Изцяло от Вас зависи да помислите по какъв начин ще оперирате подобен тип дейност. Ако Ви е страх, че ще загубите пари – един от начините да намалите риска е да се сдружите с друг човек. Може да не закупите машина – дадох Ви пример как пак може да се оперира.

Пак ще повторя – никога не рискувайте средства, които не можете да си позволите да загубите.

Тъй като искам този сайт да е дискусионна зона, то сега е момента да Ви дам „малко домашно“.

Тъй като от характера на дейността тя се вижда, че е търговска по характер (еднородни, големи по брой сделки), то как е най-добрия начин (най-евтин) от бюрократична гледна точка тя да се организира?

Аз знам, че този сайт ще бъде четен и от уязвими групи хора (да кажем хора с увреждания; родител, който сам отглежда децата си и така нататък), които желаят да реализират допълнителен доход.

Според Вас – как е най-добре (най-евтино) подобен тип дейност да бъде започната? Дайте конкретни примери: да речем, ако се регистрира дружество и се продават калъфите, като се отчитат директните продажби в брой чрез касова бележка – кой е най-евтиния касов апартат ( и консумативи за него) и т.н?

Както винаги – аз ще се радвам и ако се зададат и друг тип въпроси, коментари, забележки.

Ако желаете да помогнете – най-добрия начин е да споделите тази статия чрез социалните мрежи или по начин, който Ви се стори подходящ.

Моята мисъл е да помогна с информация. Но истинската, плодотворна такава се ражда чрез дискусията.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по