Идея за домашен бизнес – създаване на софтуер за Амазон Алекса (Amazon Alexa)

Идея за домашен бизнес - създаване на софтуер за Амазон Алекса

Продължавам с поредицата, която озаглавих „Идеи за домашен бизнес“.

Както съм споменавал и в предишни статии – идеята ми е да търся по-уникални идеи, такива, които не се откриват на първата страница на Google.

Понеже, ако направя списък с булети, в които напиша: печете печива у Вас; косете чуждите морави; гледайте през деня деца/възрастни хора; гледайте чужди домашни любимци и т.н, не бих бил много полезен, нали?

Подобни статии изобилстват в мрежата – техните автори само прибавят да речем настоящата година: „Най-добрите идеи за домашен бизнес през 2020“ и гледат да канализират трафика.

Това въобще не е мисията на pasivendohod.net.

За това днес ще Ви представя нещо, за което мисля, че не говори често в България – устройството Amazon Alexa (Амазон Алекса).

Toва са смартустройства (умни устройства), което разпознават човешкия глас и може да им се задават команди.

Устройството може от своя страна „да се скача“ с други умни устройства. И когато се зададе команда – то може да ги пуска, спира и т.н.

В Интернет изобилстват сериозни и шеговити клипчета, в които хора питат въпроси устройстото, а то им отговаря.

Амазон е разработил различни видове устройства – вече има „няколко поколения“. Някои от тях приличат на колонки с вграден микрофон, други са дисплеи.

Ако ги потърсите в Амазон (и не само) – може да видите техните цени (за нови и използвани). Но като цяло: те са достъпни за западния стандарт на живот (мисля, че не надхвърлят сто долара).

Добре – тези от Вас, които четат внимателно ще попитат – каква е „далаверата“ да се разработва софтуер за тях?

Ами мисля, че този пазар – гласовото разпознаване тепърва ще се развива.

Колко са устройствата, които са произведени до момента?

Според редица статии (ето една от тях) – над сто милиона устройства са продадени.

И това число (все пак Амазон отново подготвя специални промоционални дни като Амазон прайм дей /Amazon prime day/, Черен петък, Виртуален понеделник) ще продължава да расте ( а и устройствата – да се усъвършенстват).

Така, че пазарът ще се развива – и устройствата, които са съвместими с Алекса също ще нарастват. Вие може да разработите софтуер, който може да бъде закупен от много хора.

За това – от къде да започнете?

Трябва да се регистрирате на този сайт на компанията: https://developer.amazon.com/en-US/alexa

Аз не разбирам много-много от програмиране, за всички технически въпроси, които имате, то компанията е отговорила в секции на сайта – просто трябва да отидете до „дъното“ на сайта.

Там има секции, които са озаглавени Tutorials & Code Samples.

Има и форум за разработчици и т.н. Просто трябва да отворите това, което Ви интересува. Разбира се, трябва да владеете английски. Ала щом разработвате софтуер (шапка Ви свалям за това) – то мисля, че ще справите.

В Ютуб също има ресурси, които могат да Ви въведат в темата: просто напишете „building Alexa skills“.

В Google също могат да се намерят доста резултати (някои от тях несъмнено ще включват курсове за обучение“.

Аз никога не съм имал търпението (а и „акъла“) да науча програмен език. Но Вие – ако имате свободното време, то това в никакъв случай не може да се нарече пропуск.

Ако позволите да се пошегувам – ако научите много добре някой от съвременните езици за програмиране, то този сайт Ви е напълно излишен. Дори и в България могат да се намерят високоплатени позиции за програмисти.

Така че, резумирайки – ще се радвам, ако тази статия е достигнала до Вас и Ви е „възбудила“ любопитството. А за тези българи, които се занимават с подобен тип програмиране – моля, споделете за Вашия опит (не е нужно да казвате всичкото know-how, което знаете).

Както винаги – оставяйте коментари, въпроси, критични забележки и т.н.

Без Вас – този сайт няма как да израсне.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по