Идея за домашен бизнес – създаване на софтуер за Амазон Алекса (Amazon Alexa)

Идея за домашен бизнес - създаване на софтуер за Амазон Алекса

Продължавам с поредицата, която озаглавих „Идеи за домашен бизнес“.

Както съм споменавал и в предишни статии – идеята ми е да търся по-уникални идеи, такива, които не се откриват на първата страница на Google.

Понеже, ако направя списък с булети, в които напиша: печете печива у Вас; косете чуждите морави; гледайте през деня деца/възрастни хора; гледайте чужди домашни любимци и т.н, не бих бил много полезен, нали?

Подобни статии изобилстват в мрежата – техните автори само прибавят да речем настоящата година: „Най-добрите идеи за домашен бизнес през 2020“ и гледат да канализират трафика.

Това въобще не е мисията на pasivendohod.net.

За това днес ще Ви представя нещо, за което мисля, че не говори често в България – устройството Amazon Alexa (Амазон Алекса).

Toва са смартустройства (умни устройства), което разпознават човешкия глас и може да им се задават команди.

Устройството може от своя страна „да се скача“ с други умни устройства. И когато се зададе команда – то може да ги пуска, спира и т.н.

В Интернет изобилстват сериозни и шеговити клипчета, в които хора питат въпроси устройстото, а то им отговаря.

Амазон е разработил различни видове устройства – вече има „няколко поколения“. Някои от тях приличат на колонки с вграден микрофон, други са дисплеи.

Ако ги потърсите в Амазон (и не само) – може да видите техните цени (за нови и използвани). Но като цяло: те са достъпни за западния стандарт на живот (мисля, че не надхвърлят сто долара).

Добре – тези от Вас, които четат внимателно ще попитат – каква е „далаверата“ да се разработва софтуер за тях?

Ами мисля, че този пазар – гласовото разпознаване тепърва ще се развива.

Колко са устройствата, които са произведени до момента?

Според редица статии (ето една от тях) – над сто милиона устройства са продадени.

И това число (все пак Амазон отново подготвя специални промоционални дни като Амазон прайм дей /Amazon prime day/, Черен петък, Виртуален понеделник) ще продължава да расте ( а и устройствата – да се усъвършенстват).

Така, че пазарът ще се развива – и устройствата, които са съвместими с Алекса също ще нарастват. Вие може да разработите софтуер, който може да бъде закупен от много хора.

За това – от къде да започнете?

Трябва да се регистрирате на този сайт на компанията: https://developer.amazon.com/en-US/alexa

Аз не разбирам много-много от програмиране, за всички технически въпроси, които имате, то компанията е отговорила в секции на сайта – просто трябва да отидете до „дъното“ на сайта.

Там има секции, които са озаглавени Tutorials & Code Samples.

Има и форум за разработчици и т.н. Просто трябва да отворите това, което Ви интересува. Разбира се, трябва да владеете английски. Ала щом разработвате софтуер (шапка Ви свалям за това) – то мисля, че ще справите.

В Ютуб също има ресурси, които могат да Ви въведат в темата: просто напишете „building Alexa skills“.

В Google също могат да се намерят доста резултати (някои от тях несъмнено ще включват курсове за обучение“.

Аз никога не съм имал търпението (а и „акъла“) да науча програмен език. Но Вие – ако имате свободното време, то това в никакъв случай не може да се нарече пропуск.

Ако позволите да се пошегувам – ако научите много добре някой от съвременните езици за програмиране, то този сайт Ви е напълно излишен. Дори и в България могат да се намерят високоплатени позиции за програмисти.

Така че, резумирайки – ще се радвам, ако тази статия е достигнала до Вас и Ви е „възбудила“ любопитството. А за тези българи, които се занимават с подобен тип програмиране – моля, споделете за Вашия опит (не е нужно да казвате всичкото know-how, което знаете).

Както винаги – оставяйте коментари, въпроси, критични забележки и т.н.

Без Вас – този сайт няма как да израсне.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по

Как да постигнете пасивен доход
Разни

Как да постигнете пасивен доход: 10 идеи, които ще ви помогнат

  В нашия модерен свят, където финансовата стабилност е от съществено значение, все повече хора се интересуват от начини за постигане на пасивен доход. Пасивният доход представлява приходи, които продължават да се генерират дори след като спрете активно да работите за тях. Това е мечтата на много хора – да