Идея за домашен бизнес – създаване на софтуер за Амазон Алекса (Amazon Alexa)

Идея за домашен бизнес - създаване на софтуер за Амазон Алекса

Продължавам с поредицата, която озаглавих „Идеи за домашен бизнес“.

Както съм споменавал и в предишни статии – идеята ми е да търся по-уникални идеи, такива, които не се откриват на първата страница на Google.

Понеже, ако направя списък с булети, в които напиша: печете печива у Вас; косете чуждите морави; гледайте през деня деца/възрастни хора; гледайте чужди домашни любимци и т.н, не бих бил много полезен, нали?

Подобни статии изобилстват в мрежата – техните автори само прибавят да речем настоящата година: „Най-добрите идеи за домашен бизнес през 2020“ и гледат да канализират трафика.

Това въобще не е мисията на pasivendohod.net.

За това днес ще Ви представя нещо, за което мисля, че не говори често в България – устройството Amazon Alexa (Амазон Алекса).

Toва са смартустройства (умни устройства), което разпознават човешкия глас и може да им се задават команди.

Устройството може от своя страна „да се скача“ с други умни устройства. И когато се зададе команда – то може да ги пуска, спира и т.н.

В Интернет изобилстват сериозни и шеговити клипчета, в които хора питат въпроси устройстото, а то им отговаря.

Амазон е разработил различни видове устройства – вече има „няколко поколения“. Някои от тях приличат на колонки с вграден микрофон, други са дисплеи.

Ако ги потърсите в Амазон (и не само) – може да видите техните цени (за нови и използвани). Но като цяло: те са достъпни за западния стандарт на живот (мисля, че не надхвърлят сто долара).

Добре – тези от Вас, които четат внимателно ще попитат – каква е „далаверата“ да се разработва софтуер за тях?

Ами мисля, че този пазар – гласовото разпознаване тепърва ще се развива.

Колко са устройствата, които са произведени до момента?

Според редица статии (ето една от тях) – над сто милиона устройства са продадени.

И това число (все пак Амазон отново подготвя специални промоционални дни като Амазон прайм дей /Amazon prime day/, Черен петък, Виртуален понеделник) ще продължава да расте ( а и устройствата – да се усъвършенстват).

Така, че пазарът ще се развива – и устройствата, които са съвместими с Алекса също ще нарастват. Вие може да разработите софтуер, който може да бъде закупен от много хора.

За това – от къде да започнете?

Трябва да се регистрирате на този сайт на компанията: https://developer.amazon.com/en-US/alexa

Аз не разбирам много-много от програмиране, за всички технически въпроси, които имате, то компанията е отговорила в секции на сайта – просто трябва да отидете до „дъното“ на сайта.

Там има секции, които са озаглавени Tutorials & Code Samples.

Има и форум за разработчици и т.н. Просто трябва да отворите това, което Ви интересува. Разбира се, трябва да владеете английски. Ала щом разработвате софтуер (шапка Ви свалям за това) – то мисля, че ще справите.

В Ютуб също има ресурси, които могат да Ви въведат в темата: просто напишете „building Alexa skills“.

В Google също могат да се намерят доста резултати (някои от тях несъмнено ще включват курсове за обучение“.

Аз никога не съм имал търпението (а и „акъла“) да науча програмен език. Но Вие – ако имате свободното време, то това в никакъв случай не може да се нарече пропуск.

Ако позволите да се пошегувам – ако научите много добре някой от съвременните езици за програмиране, то този сайт Ви е напълно излишен. Дори и в България могат да се намерят високоплатени позиции за програмисти.

Така че, резумирайки – ще се радвам, ако тази статия е достигнала до Вас и Ви е „възбудила“ любопитството. А за тези българи, които се занимават с подобен тип програмиране – моля, споделете за Вашия опит (не е нужно да казвате всичкото know-how, което знаете).

Както винаги – оставяйте коментари, въпроси, критични забележки и т.н.

Без Вас – този сайт няма как да израсне.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Идеи за бизнес от дома (домашен бизнес)

Какво е дропшипинг?

Няма да се уморя да повтарям – pasivendohod.net е посветен на Негово Величество Посетителя. А към темата „Какво е дропшипинг“ определено има потенциален посетителски интрес – поне при проверката чрез популярни инструменти за проучване на ключови думи в търсачките. За това, то реших и аз да създам малък материал по

Идеи за бизнес от дома (домашен бизнес)

Как да си направим мърч

Pasivendohod.net е бил винаги посветен на предприемачески теми,  към които има потенциален посетителиски интерес; такава е „как да си направим мърч“. Думата „мърч“ е чуждица, която няма точен еквивалент на български. И означава всички артикули, които едно популярно лице/органзация създава за своята фенска база. Да речем: чаша с логото на