Изкарване на пари от филми – възможно ли е?

Макар да се „прострелвам в крака“ – изкарване на пари от филми е възможно само чрез един начин и той е да човек да създаде такъв.

Ако очаквахте да развия гид как се развива сайт, в който се излъчва „стриймва“ (излъчва) съдържание, то тази статия не е за Вас.

Освен – ако няма права за разпространение над дадено заглавие, то няма легален начин да се разпространява даден филм.  Да – има хора, които създават подобни сайтове и печелят десетки хиляди долари на месец. На Запад това не се гледа с добро око от властите (все пак се нарушават правата на огромни компании като Дисни, Сони и т.н.) и хванатите получават реални присъди.

Филмопроизводството е един от процесите (за който въпреки, че не знам нищо) ме е винаги очаровал. Преди време дори кандидатствах за специалността „Филмова и телевизионна режисура“.

За тези, които обичат да създават видеосъдържание – вече създадох статия за най-големия сайт за видео споделяне Ютуб (повече можете да прочетете тук).

Но ако искате да произвеждате филми на диск – има ли начин, чрез който може да го направите (без да правите огромни разходи)?

Има!

Запознайте се с  Amazon Media on demand на Amazon!

Kaкво е Media on demand на Amazon?

Amazon освен всички услуги, чрез които човек може да печели пари (аз вече направих статии за създаване на електронни и обикновени книги, така и за аудио книги, гласово разпознаване, продажба на ръчно произведени продукти, извършване на задачи) тя предлага и да произвежда дискове, които да изпраща на поръчалите я клиенти.

Услугата се нарича Media on demand и достъпна тук: https://manufacturing.amazon.com/landing

Това е отново Print on demand услуга – клиентите заплащат предварително за продукта, който е качен от носителя на авторските права (в случая Вас), той се произвежда от Amazon (диска се „изпича“ и слага в обложка) и се изпраща на клиента.

Аз вече разгледах няколко метода за печелене на пари чрез Print on demand (на предмети – тук, на книги  – тук и тук, на настолни игри и карти).

За мен този метод е един от най-пасивните, които може да срещнете. Просто качвате дизайна – и някой се грижи за всичко останало. Разбира се – това, което качвате със сигурност ще срещне конкуренция.

Връщайки се на услугата на Амазон – то преди да се регистрирате на сайта (което е безплатно), то трябва да прочетете няколко неща.

Едно от тях да изчетете секцията „Помощ“, която е налична само на английски.

Обърнете повече внимание (преди да качвате на техническите изисквания) на различните видове „формати“ – CD (компактдиск), Blue-ray, DVD. Тъй като моят технически английски не  е толкова добър –  за да не се излагам – няма да превеждам какво изисква Amazon от Вас.

Както винаги, когато се отнася до Амазон – то трябва да попълните и данъчна информация. За да не въвеждам някого в заблуждение – то тази част също я попълнете (като се посъветвате с данъчен експерт).

Каква е ползата от Amazon media on demand?

Споменах за един от моите провали (когато бях на вълна, че искам да стана като Куентин Тарантино).

Аз знам, че в днешно време да се прави дори независимо кино е една много трудна задача (от гледна точка на финанси). Толкова трудна, че мнозина читатели ме ругаят в момента – как смея да им губя времето.

Пасивният доход чрез творчество никога не е бил лесен.

Ала почти всеки проблем има своето решение – аз ще развия отделна статия как може да набавите пари чрез така наречения crowdfunding (краудфъндинг, набиране на средства чрез тълпата) – метод при който може да набирате средства за дадена кауза/проект от хора, които са предварително готови да подкрепят нещо финансово (срещу да речем, когато продуктът стане – да получат брой от него).

Ала чрез платформа като Amazon media on demand може да се достигне до клиенти от целия свят.

Разбира се – целият маркетинг пак ще падне на Вашите плещи. Ала все пак имате поне теоретичен досег до света.

Amazon media on demand не може  да се използва (поне аз  виждам проблем – ако няма такъв, то апострофирайте ме) на теория да създавате дискове, които да продавате на клиенти – да речем, че имате фотографски, видеографски бизнес. Едва ли има клиенти, които ще са готови да качвате техни снимки/видеа, които да са достъпни до всички континенти.

Финални мисли

Както казах – аз обожавам независимото кино, понеже мисля, че то е страхотен източник, чрез който България може да покаже нещо на другите цивилизовани нации.

За мен един филм не е само експлозии, специални ефекти и хайп.

Най-добрите филми са страхотна актьорска игра и сценарий.

За жалост (или не) – за сега български филм не е пробил на световната сцена. Просто трябва само тези две неща.

Ще се радвам, ако думите ми вдъхновят някого.

Както винаги ще чакам да оставите Вашите коментари, въпроси и забележки.

Ако сте харесали написаното (макар и глупаво, то е написано със старание) – то споделете го с други.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по