Изкарване на пари от филми – възможно ли е?

Макар да се „прострелвам в крака“ – изкарване на пари от филми е възможно само чрез един начин и той е да човек да създаде такъв.

Ако очаквахте да развия гид как се развива сайт, в който се излъчва „стриймва“ (излъчва) съдържание, то тази статия не е за Вас.

Освен – ако няма права за разпространение над дадено заглавие, то няма легален начин да се разпространява даден филм.  Да – има хора, които създават подобни сайтове и печелят десетки хиляди долари на месец. На Запад това не се гледа с добро око от властите (все пак се нарушават правата на огромни компании като Дисни, Сони и т.н.) и хванатите получават реални присъди.

Филмопроизводството е един от процесите (за който въпреки, че не знам нищо) ме е винаги очаровал. Преди време дори кандидатствах за специалността „Филмова и телевизионна режисура“.

За тези, които обичат да създават видеосъдържание – вече създадох статия за най-големия сайт за видео споделяне Ютуб (повече можете да прочетете тук).

Но ако искате да произвеждате филми на диск – има ли начин, чрез който може да го направите (без да правите огромни разходи)?

Има!

Запознайте се с  Amazon Media on demand на Amazon!

Kaкво е Media on demand на Amazon?

Amazon освен всички услуги, чрез които човек може да печели пари (аз вече направих статии за създаване на електронни и обикновени книги, така и за аудио книги, гласово разпознаване, продажба на ръчно произведени продукти, извършване на задачи) тя предлага и да произвежда дискове, които да изпраща на поръчалите я клиенти.

Услугата се нарича Media on demand и достъпна тук: https://manufacturing.amazon.com/landing

Това е отново Print on demand услуга – клиентите заплащат предварително за продукта, който е качен от носителя на авторските права (в случая Вас), той се произвежда от Amazon (диска се „изпича“ и слага в обложка) и се изпраща на клиента.

Аз вече разгледах няколко метода за печелене на пари чрез Print on demand (на предмети – тук, на книги  – тук и тук, на настолни игри и карти).

За мен този метод е един от най-пасивните, които може да срещнете. Просто качвате дизайна – и някой се грижи за всичко останало. Разбира се – това, което качвате със сигурност ще срещне конкуренция.

Връщайки се на услугата на Амазон – то преди да се регистрирате на сайта (което е безплатно), то трябва да прочетете няколко неща.

Едно от тях да изчетете секцията „Помощ“, която е налична само на английски.

Обърнете повече внимание (преди да качвате на техническите изисквания) на различните видове „формати“ – CD (компактдиск), Blue-ray, DVD. Тъй като моят технически английски не  е толкова добър –  за да не се излагам – няма да превеждам какво изисква Amazon от Вас.

Както винаги, когато се отнася до Амазон – то трябва да попълните и данъчна информация. За да не въвеждам някого в заблуждение – то тази част също я попълнете (като се посъветвате с данъчен експерт).

Каква е ползата от Amazon media on demand?

Споменах за един от моите провали (когато бях на вълна, че искам да стана като Куентин Тарантино).

Аз знам, че в днешно време да се прави дори независимо кино е една много трудна задача (от гледна точка на финанси). Толкова трудна, че мнозина читатели ме ругаят в момента – как смея да им губя времето.

Пасивният доход чрез творчество никога не е бил лесен.

Ала почти всеки проблем има своето решение – аз ще развия отделна статия как може да набавите пари чрез така наречения crowdfunding (краудфъндинг, набиране на средства чрез тълпата) – метод при който може да набирате средства за дадена кауза/проект от хора, които са предварително готови да подкрепят нещо финансово (срещу да речем, когато продуктът стане – да получат брой от него).

Ала чрез платформа като Amazon media on demand може да се достигне до клиенти от целия свят.

Разбира се – целият маркетинг пак ще падне на Вашите плещи. Ала все пак имате поне теоретичен досег до света.

Amazon media on demand не може  да се използва (поне аз  виждам проблем – ако няма такъв, то апострофирайте ме) на теория да създавате дискове, които да продавате на клиенти – да речем, че имате фотографски, видеографски бизнес. Едва ли има клиенти, които ще са готови да качвате техни снимки/видеа, които да са достъпни до всички континенти.

Финални мисли

Както казах – аз обожавам независимото кино, понеже мисля, че то е страхотен източник, чрез който България може да покаже нещо на другите цивилизовани нации.

За мен един филм не е само експлозии, специални ефекти и хайп.

Най-добрите филми са страхотна актьорска игра и сценарий.

За жалост (или не) – за сега български филм не е пробил на световната сцена. Просто трябва само тези две неща.

Ще се радвам, ако думите ми вдъхновят някого.

Както винаги ще чакам да оставите Вашите коментари, въпроси и забележки.

Ако сте харесали написаното (макар и глупаво, то е написано със старание) – то споделете го с други.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по

Как да постигнете пасивен доход
Разни

Как да постигнете пасивен доход: 10 идеи, които ще ви помогнат

  В нашия модерен свят, където финансовата стабилност е от съществено значение, все повече хора се интересуват от начини за постигане на пасивен доход. Пасивният доход представлява приходи, които продължават да се генерират дори след като спрете активно да работите за тях. Това е мечтата на много хора – да