Какво Е SMM Panel (СММ Панел) И Как Се Печели от Него?

какво е SMM panel (СММ панел) и как се печели от него?

Воден от жаждата на Фауст за познания (в случая – да ги споделя) – реших да напиша статията „какво е SMM Panel (СММ панел) и как се печели от него?“.

Защото – може би мнозина от моите читатели за пръв път чуват този термин, който разкрива един добре познат бизнес модел.

 

Какво е SMM panel (СММ панел)?

SMM е абревиатура на думата Social media management – менажиране на социални медии, a SMM panel-a са услуги, които позволяват използването на социални медии за промотиране на дадено съдържание.

Звучи безобидно, нали?

Че кой не желае да бъде промотиран из социалните мрежи, които, както знаем са най-посещаваните сайтове на планетата.

За съжаление обаче – SMM panel услугите имат и своя „тъмна страна“.

Вместо куриране, маркетологично таргетиране и ангажиране на дадена аудотория (каквото би трябвало да бъде естеството на този тип практикитки), то в някои случаи имаме „изродяване“.

„Какво имаш предвид?“ – ще каже читателя.

SMM panel-ите са се превърнали в повечето случаи в „черни пазари“, в които лица пазаруват харесвания, гледания, споделяния на дадено съдържание.

„Хмм. Пак не мисля, че те разбирам. Защо му е на някого да прави подобно нещо?“ – ще каже някой по-възрастен мои читател.

Това се прави, за да се изгради фалшив позитивен образ на даден профил (че е много посещаван, харесван, споделян). А и с надеждата, че алгоритмите, които стоят зад социалните мрежи да бъдат „подлъгани“ и съдържанието на профила да достигне до други, съвсем реални хора.

„Добре. Аз ще публикувам нещо в тези сайтове, нали това Вие казвате, че става, млади хора. И после – какво? Някой ще доведе на „юлар“ други хора, които да го споделят? Не го разбирам.“ – ще каже пак възрастния читател.

Разбира се – никой не може да „доведе“ никого.

Всички харесвания, гледания, споделяния са извършени от профили на хора, които не съществуват. Така наречените fake, измамни профили.

Такива регистрации биват създавани непрекъснато. Като митичното чудовище Хидра – щом някой профил бъде изтрит, блокиран, то друг пак може да бъде използван.

 

Как се печели от SMM panel?

Както казах – печели се от продажбата на изкуствена активност.

Да кажем – няколко долара за 1000 гледания на видео в Ютуб (може да прочетете моята статия за социалната мрежа за споделяне на видеа).

Или за 100 харесвания във Фейсбук.

„Ма как се пазаруват подобни услуги?“ – ще каже някой.

Има си цели специализирани сайтове-пазари.

Аз няма да дам примери в тази статия.

Всеки, който желае – и сам може да ги открие в мрежата.

„Че колко се печели от подобни измами? – ще каже някой по-възрастен мой читател.

Потенциално доста.

Стотици и хиляди долари на ден.

Други хора прибягват до така нареченото SMM panel reselling – това е препродажба на подобни услуги. Те получават от клиент A поръчка, която се изпълнява от доставчик Б. Разликата в цените е за тях.

 

Защо някои хора прибягват до SMM panel-и?

Това е доста добър въпрос.

Логично би било някой – щом ще си плаща, то да използва рекламата, чрез която самите социални мрежи използват, нали?

Така той ще си „купи популрност“ от съвсем реални хора.

Е, това не винаги е възможно.

Ще Ви дам пример с pasivendohod.net – след като създадох страницата на сайта във Фейсбук на няколко пъти получавам съобщения да я промотирам.

И аз създадох реклама. Но тя беше отхвърлена.

„Защото страницата промотира MLM (мултилевел маркетинг) схеми). Един вид, че промотирам забогатей бързо схеми (които са измамнически). Статиите ми били такива. А междувременно Фейсбук е залят от реклами, в които хора уж ще получат голям кредит за реклама в ТикТок (социална мрежа). А всъщност може да бъдат „ужилени“ с много пари.

Другата причина, която кара хората да прибягват до SMM panel услуги е, че те са далеч по-евтини.

За всяко действие, което желаем да се реализира в социалните мрежи – да кажем някой да хареса страницата ни са нужни пари.

Това е придобивната стойност. Да кажем, че един последовател струва 1 долар.

Кое е „по-изгодно“ – да платим 1000 долара за 1000 последователи, като за половината цена може да „придобием“ десетки, стотици хиляди фалшиви последователи.

Които може да привлекат други, съвсем реални такива?

 

Струва ли си да ползваме SMM панели?

Аз никога не съм ползвал. И не смятам да ползвам подобни услуги.

Вижте, рискът е у Вас.

Знам, че под статията някои мои читатели ще ме нарекат тъпанар или идеалист.

Знам, че някои хора ползват подобни услуги. И им се разминава и/или печелят от влагането на средства в тях.

Знам, че е невъзможно тази практика да бъде пресечена.

Ако ще ползвате подобни неща – ползвате ги на своя отговорност и риск.

 

Финални мисли относно какво е SMM panel и как се печели от него

SMM panel услугите са метод, чрез който мнозина припечелват в мрежата.

Дали това е подходящо за Вас – преценете сами.

Аз няма да Ви обучавам как те се осъществяват на практика, защото считам, че този бизнес не е много „кашерен“, ако ми следите мисълта.

Ако сте харесали мисията на pasivendohod.net да предоставя познания как се печелят средства в мрежата ( а и извън нея) – може да споделите качените материали в социалните мрежи или да харесате страницата ми във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по