Как да печелим от дизайн на предмети в Интернет

Как да печелим от дизайн на предмети в Интернет

Вече в няколко статии писах за Print on demand (Принтирай при нужда) – услуга, при която един човек, чрез даден сайт-платформа може да качи файлове за направата на даден предмет (чаша, тениска, календар, калъфка, книга и т.н.), клиент да поръча и плати предмета, сайтът да го изработи и да го изпрати, човекът да си вземе парите.

Днес ще разгледам няколко сайта, които може да са Вашия Print on demand партньор и чрез тях да направите пасивен доход.

1.Merch by Amazon

Това е услуга, която се предлага от компанията Амазон. И мога да кажа, че като такава – тя има огромен потенциал.

Амазон има регистрирани десетки, може би стотици милиони клиенти, които плащат абонаментна такса на компанията. Още много милиони пазаруват чрез сайта – без да плащат абонаментна такса.

И потенциалът за продажби е огромен – предвид, че всяка една покупка прави даден продукт по-популярен, а колкото е по-популярен – толкова той се показва по-често (което пък носи още повече продажби).

Сайтът е достъпен от тук: https://merch.amazon.com/landing

Голям минус е, че регистрацията на сайта не може да се направи веднага. Вие изпращате кандидатура – Амазон я разглежда, и може да Ви покани.

Ако Ви покани – то може да се каже, че работата „става дебела“. Може и да Ви звучи смешно, но съм виждал обяви в „сенчести сайтове“ (ползвани от хакери), но хора предлагат съдружие на други, като казват, че имат одобрен акаунт на Merch.

Аз нямам акаунт на Merch, така че не мога да Ви кажа какво точно може да се спечели чрез него.

Тук може да видите отговори (на английски) на най-често задаваните въпроси: https://merch.amazon.com/resource/201846470#VAT

За това – мисля, че който иска сериозно да се занимава с Print on demand на Merch, то трябва да изчете всичко.

Най-малко, ако Ви одобрят – то трябва да настроите чрез акаунта си така наречената „Таx information“ (Данъчна информация). Чрез нея – заработеното бива докладвано към щатските данъчна власти. Данъчната информация се попълва в зависимост от това къде даденото лице живее (или регистрирания бизнес е).

Но както казах – аз нямам акаунт в Merch, така че не мога да Ви помогна с попълването на информацията.

Ако не владеете английски и по някаква странна причина Амазон Ви одобри кандидатурата в Merch – то трябва някой с хубав английски да Ви помогне.

Каквито и да пари да спечелите в Амазон – те трябва да се декларират и в България (и да се плати и съответния данък).

2. Fine art America

Един от най-големите сайтове, чрез които може да се продава „изкуство“ чрез Print on demand – плакати, картички за подарък, от снимки към картини и т.н.

Сайтът е достъпен от тук: https://fineartamerica.com

И мисля, че има само версия на английски език.

Да бъда честен – мен никога не ме е бивало с дизайн на неща. И на този сайт нямам регистрация.

Но тя бива два вида: платена и напълно безплатна: https://fineartamerica.com/membershipplans.html

Платената е евтина – 30 долара на календарна година. С нея – може да се качват неограничен брой дизайни на неща, може да продавате, скачвайки ваш сайт с този сайт, може да създадете собствен сайт.

Режимът на платена и на безплатна регистрация е много хубав поради няколко причини – може да си направите регистрация и да видите как стават нещата, без да рискувате и тези 30 долара.

Но трябва да кажа, че конкуренцията (понеже има и безплатна регистрация) – е много силна. Според мен – не трябва да очаквате, че ако качите нещо, то веднага ще почне да генерира продажби, а вие само ще взимате комисионна. Според мен идеята на подобни сайтове е: самите творци да промотират творбите си извън сайта, например чрез социалните мрежи.

Както казах – нямам регистрация ( а и не ми се прави такава). Но предполагам, че настройките, които се отнасят за данъчната информация са същите, които са и в Амазон.

Дори и да няма такава възможност (сайтът да си докладва каквото трябва да се докладва в Щатите) – ако реализирате продажби, това не Ви освобождава да ги докладвате Вие в България.

3. Redbubble

Подобен на горния сайт – също много популярен.

Достъпен е от тук: https://www.redbubble.com/

За продажбите –  трябва да кликнете тук: https://www.redbubble.com/about/selling

Пак сайтът е на английски.

Сайтът има и две други възможности за печалба: да промотирате (срещу комисионна) творбите на хората (https://www.redbubble.com/affiliates) или да си партнирате с някой установен бранд (https://www.redbubble.com/partner-program)

Който от трите начина на печалба ще изберете – знайте, че има конкуренция. И са нужни усилия, за да се спечелят пари.

Знам, че мнозина от читателите ми ще преминат към друг сайт щом чуят думата „усилия“.

Да, аз се старая да качвам методи за правене на пасивен доход. И той може да Ви освободи финансово – ако се наложите например на този сайт, може да генерирате всеки ден десетки продажби, напълно достатъчни да Ви подсигурят.

4.Teespring

Този сайт – https://teespring.com/ е може би най-големия що се отнася до предмети, които се правят от текстил.

Мисля, че на него са качени вече хиляди дизайни на тениски.

Та конкуренцията е много голяма.

Но все пак – ако сте много пробивни, то и за Вас има място под Слънцето.

За мрънкачите – ще пропомня един любопитен момент от изборите в САЩ. По някакъв повод Тръмп нарече Хилъри Клинтън „nasty women“ (май превода е „гадна жена“). Някой веднага почна да прави тениски с подобен начин. И спечели стотици хиляди долари.

Финални мисли

Сайтовете, които са представени – те са едни от най-големите.

Не съм търсил за български алтернативи.

Има и различни други възможности за печелене чрез Print on demand. Например: създаване на собствен сайт чрез Shopify и скачване с услугата www.printful.com

Но тъй като те изискват по-големи инвестиции, както и по-широка визия, тези алтернативи ще ги оставя за тема на друга статия.

Ако искате да започнете да се пробвате чрез тези сайтове, които посочиш по-горе – те са ви напълно достатъчни като начало. Сайтовете имат собствен трафик, а и Вие можете да промотирате нещата си по всякакъв начин.

И мислете „разчупено“ – например Вие сте собственик на малко студио в провинцията. И може вече да предлагате неща на своите клиенти чрез тези сайтове. Например: те Ви дават снимка, плащат Ви, Вие правите тениска, снимка или каквото поискат чрез тези сайтове. Сайтът изработва нещата и Ви ги доставя.Вие ги давате на своите клиенти. Звучи сложно и занимаващо – но защо не заработите пари напълно почтено?

Може би някой ще ме попита – какво да правим, ако искаме да печелим пари по този начин, но нямаме уменията/знанията?

В Интернет има доста хора на свободна практика, които ще Ви изработят дизайн, който Вие само може да качите.

В сайта Fiverr (статия за този сайт може да прочетете тук) например дизайн на тениска върви средно по 10-15 долара.

Но разбира се, за един дизайн – това е доста голямо капиталовложение.

А според мен – за да се печелят пари, то трябва да се качват стотици, хиляди дизайни.

Но нищо не пречи (стига да сте съгласни да рискувате тези тези пари) да се опита и с чужди дизайни.

Може и да се специализирате – и да правите неща за масови поводи (като сватби, кръщенета, рождени дни), да поръчвате неща с намаление и да ги продавате на заинтересовани хора.

Бъдете креативни.

 

Ще се радвам да чуя мнението на хора, които припечелват чрез Print on demand.

Коментирайте, задавайте въпроси.

Много ми се иска – след като този сайт набере сила, да почна стъпка по стъпка така нареченото „пътешествие“ – да почна разработвам даден метод пред широката аудитория.

Само чрез Вас – това може да се получи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по