Как да печелим от Tripadvisor – промотирайки сайта и набирайки трети лица да го промотират

Как да печелим от Tripadvisor - промотирайки сайта и набирайки трети лица да го промотират

Ако сте се чудили как може да се печели от Tripadvisor – то трябва да прочетете настоящата статия.

Tripadvisor – за тези, които първо чуват това име е един от най-големите в света, що се отнася до резервиране на хотели, полети, посещение в ресторанти и барове.

В него има информация, както и рейтинг за хиляди места по света. Има такива и от България.

Tripadvisor има специализирана програма, чрез която сайта се промотира.

Чрез нея – може да промотирате резервация в хотели и да получавате най-малко 50 процента от комисионната, която сайтът получава. Смисъл – за да бъда максимално ясен – няма да получите половината нощувка, а само комисионната, която се генерира на базата на тази нощувка.

За това – за да насърчи хора да го промотират, сайтът е измислил следната инициатива. Вие ше получавате пари и без някой да направи резервация чрез Вас – просто ако кликне върху Вашия линк.

За последното – сайтът не „яде доматите с колците“, и ако си мислите, че ще „окуражавате“ някой само да клика върху линкове – дълбоко грешите.

Най-малкото ще Ви блокират акаунта за тази измама.

Иначе – ако имате качествен трафик, то печалбата, която може да се генерира само по този начин не е никак малка.

Сайтът е дал следния пример за промоутъри, които изпращат кликове на месечна база:

Промоутър #1

170 клика към  Tripadvisor – $60/месец

Промоутър #2

6100 клика към Tripadvisor – $1720/месец

Промотър #3

870 клика Tripadvisor - $550/месец

Парите, които се генерират чрез кликове зависят от фактори от даден резервационен партньор, хотел, сезонност и продължителност на отсядане.

Какво трябва да направя за се запиша в афилиейт програмата на Tripadvisor?

За съжаление – сайтът няма секция в сайта, чрез която да станем афилиати на него.

Той ползва сайтове-партньори – Comission junction и Awin.

Аз използвах Comission junction. Но не бях одобрен.

Няма да Ви лъжа – попълването на профила в Comission junction е сложно. И може да е на английски език.

Като един от най-големите сайт-платформи за афилиейт маркетинг – на него ще отделя отделна статия.

В Comission junction трябва да посочите по какъв начин ще промотирате сайта, ще трябва да въвеждате начини на разплащане към Вас, да попълвате данъчна информация – все куп неща, които ще разгледам в отделната статия.

Ако мислите, че сте попълнили всичко – то тогава може да търсите чрез търсачката в сайта информация за Tripadvisor и да кандидатствате да го промотирате.

След това трябва да чакате сайта да Ви одобри. Не е посочено колко това може отнеме.

Според мен – ако имате реален и много надежден източник на трафик – да речем блог, който е насочен към пътешествия, отзиви за различни туристически места по света, то Tripadvisor e повече от надежден източник на монетаризиране.

Но за да кандидатствате – и да Ви одобрят, то трябва да владеете един от езиците, които Comission junction или Аwin са базирани. Ако не – и чак толкова сте ентусиазирани да промотирате, то трябва някой да Ви помогне.

Ако съм успешен – какво следва?

Освен да се наслаждавате на заработените средства, които може да са доста големи, то спечеленото трябва да се декларира като доход в България (чрез декларираната от Вас информация Comission junction се грижи само тя да е декларирана в САЩ).

Според мен – най-добре (ако имате, както казах сериозен източник на трафик и желаете да печелите пари от този трафик ) е да се консултирате предварително с данъчен/счетоводен експерт преди да почнете да реализирате печалби.

Финални мисли

Tripadvisor може да е източник на сериозни доходи.

За това – трябва да сте сериозни професионалисти, за да може да го промотирате ( а и да Ви одобрят – аз не успях да постигна това).

Ще се радвам, ако на темата коментират българи, които са одобрени афилиати на Tripadvisor. Как бяхте одобрени?

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по