Как да печелим пари, изпълнявайки микро задачи чрез сайта Mturk

Настоящата статия е насочена по-скоро към българи, които живеят извън България (в Западна Европа, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия).

Доста пъти са ме питали – може ли човек да прави пари в Интернет като попълва разни кодове, гледа клипове и т.н.

И моят отговор е бил – не, не може. Почти всички такива сайтове са някаква форма на измама – било то финансова пирамида, фишинг (попълване на лични данни с цел спечелване на мнима награда, като накрая данните се използват недобросъвестно от измамници) и т.н.

Разбира се, мислейки критично всяко едно правило има своите изключения.

Да, единствения сайт, който знам, че чрез него може да се печелят пари, извършвайки се задачи е https://www.mturk.com

Той е създаден от компанията Амазон. Мисля (долу ще обясня защо), че той има версия само на английски език.

Защо е създаден този сайт и как той облагодетелства всички, които го ползват?

Компютрите могат много неща, но все още не могат да заменят изцяло хората. За някои неща все още трябва „ръка да пипне, око да види“ – задачи, които би се справил само човек.

За това Амазон е създал този сайт – като платформа, която среща хора, които се нуждаят от ръчна проверка на неща, превод на текст, намиране на специфични обекти в изображения и видео, така и хора, които са съгласни да правят това срещу заплащане.

Амазон взима комисионна за извършената работа.

Плюсове и минуси на сайта

Голям минус на сайта е, че е много трудно човек да бъде одобрен да работи на него.

Аз живея в България и като се опитах да се регистрирам – кандидатурата ми беше отхвърлена. Но съм чел статии, в които и други хора, при това базирани в САЩ да казват, че и те са били отхвърлени.

Според мен няма ясен критерий защо някой бива одобрен и някой – не.

Ако търсим някаква логика, то трябва да кажем, че вече има много регистрирали се и Амазон въвежда цедка, за да е сигурен, че вече утвърдили се хора работят (и компанията ще си взима комисионната).

Но нищо не пречи да пробвате с Вашата кандидатура.

Друг минус на платформата, която изтъкват хора от развитите страни е ниското заплащане – излизало около 7-8 долара на час, ако си напорист и много бърз в изпълнението на задачите (които често са на парче).

Тези пари са си добри пари в България – при условие, че се работи от вкъщи и както се казва – „аз съм си началник“. Но да, може би за онези общества не си струва да извършваш такава монотонна работа, при условие, че може да направиш нещо друго (и да бъдеш по-добре платен) или да използваш това свободно време и да се преквалифицираш в нещо по-перспективно.

Освен заплащането – има и оплаквания, че този доход е облагаем доход и като такъв трябва да се декларира. И да кажем, че ако живееш в САЩ и изкараш например 500 долара за една календарна година, то после трябва да дадеш сто и нещо долара, за да ти помогнат (или да си купиш специализиран софтуер) за да го декларираш.

Относно това – придобитото би трябвало да се декларира навсякъде (независимо, че живееш в САЩ, България или Джибути). А и веднъж декларирано – Вие вече може да знаете как се прави и следващия пък да Ви е по-евтино.

Според мен – ако живеете някъде, където може (и искате) да оползотворите свободното време, което имате с Mturk, то действайте. Всеки допълнителен доход може да Ви даде средства за започване на странично занимание.

Големият плюс, който сайта има е: той е част от Амазон и това, което изработите – ще Ви се плати. Няма съмнение за това.

Ще се радвам да чуя мненията на хора, които успешно са се регистрирали на сайта и го ползват.

Моля всеки да каже поне от коя държава е направил регистрацията си.

Може би аз нещо съм изпуснал при кандидатурата си, та не съм бил одобрен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Копаене на криптовалута с телефон
Разни

Копаене на криптовалута с телефон

Проучвайки какъв нов материал да добавя на блога, то видях, че има потенциално висок интерес в търсачките за „копаене на криптовалута с телефон“. Предвид обема на пазара на всички видове криптовалути /необезпечени по своята същност дигитални средства, които позволяват разплащания/ то този интерес е разбираем. Явно доста хора се интересуват

Име на фирма
Разни

Име на фирма

Преди да стартирате своето бизнес начинание, то вие се нуждаете /поне в повечето държави в света/ от фирма, а тя: от име на фирма. Избирането на името на вашето дружество е нещо, което трябва да се премисли добре, защото имиджа на бранда ще трябва да се отвърждава пред Вашите клиенти,