Как да печелим пари от безплатен хостинг

Как да печелим пари в Интернет от безплатен хостинг

Може би всеки е чувал крилатата мисъл на Рокфелер как се печелят пари – взимаш ябълка, продаваш я, повтаряш процедурата доста пъти, докато най-накрая някой роднина ти оставя наследство от милион долара.

Е, аз съм далеч от Рокфелер, но в едно си приличаме – започнал съм (и в момента съм) от буквално няколко лева в джоба.

За мен всеки проект (включително и pasivendohod.net) е пътешествие, в което наистина пресмятам до стотинка колко пари ще ми струва той.

За да почнете да печелите пари от Интернет трябва да имате аудитория – представете си тълпа от хора, които минават през една безкрайна улица, в която има много, ама много магазини.

За да привлечете тези хора, то Вие трябва да имате витрина, на която да показвате вашата/чуждата стока или услуга.

За това, за да започнете да печелите в Интернет – то Вие трябва да имате място, на което ще се покажете.

То може да е:

  • безплатна/платена обява в сайт за обяви
  • вашия профил в социалните мрежи (било то Фейсбук, Туитър, Линкедин, Пинтерест и т.н.)
  • вашия канал за споделяне на видеа в Youtube, Vimeo, Vbox7 и т.н.
  • Вашия сайт/блог, който е качен чрез безплатни плаформи като Blogger, безплатната версия на WordPress и т.н.
  • Вашия сайт/блог, който е качен на напълно платени платформи

Последния вариант, макар че има по-евтини варианти (настоящият сайт бе създаден за по-малко от 40 лв) не е по джоба на повечето хора.

Аз съм слушал мнения на западни хора, че ако не можеш да прежалиш петдесет долара, то по-добре да тръгнеш да просиш. Не мога да се съглася изцяло с тази мисъл.

Всяко едно начинание е свързано с риск. Вашата задача като предприемач е да свеждате този риск колкото се може повече.

Единият от вариантите, ако искате да изградите присъствие в Интернет е да ползвате безплатен хостинг.

Но първо – що е то хостинг?

За да не навлизам в прекалени технически детайли, то нека пъво обрисуваме Интернет (с думи прости).

Най-глупавият отговор, който мога да Ви дам е, че Интернетът е мрежа. Мрежа от устройства, които са свързани по между си. Устройствата са настолния Ви компютър, смартфона Ви, таблета Ви, умния Ви телевизор и т.н. И тези на милиарди хора, които обитават планетата.

Между тези устройства има непрекъснат обмен на информация.

Та ако искате да създадете свое „място“ (което сайт означава буквално) в мрежата и другите устройства да имат достъп до него, то това „място“ трябва да бъде достъпно винаги, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината.

Тъй като по технически и финансови причини да превърнете Вашето устройство в място за вашия сайт е прекалено сложно, то може да се обърнете към Външен доставчик, който ще качи вашия сайт на неговите сървъри, а Вие ще си имате достъп до тях.

Ползите на безплатния хостинг

Хостингът може да е много скъп, понеже повечето сайтове, които прохождат нямат много трафик към тях. А често – поне при повечето компании, цената е фиксирана. Да, техните сървъри могат да обработват да речем до 10 000 посетители на месец. Но в началото, както аз правя в момента, Вие ще пишете до „града на Каспър“. И пак ще си плащате за услугата

Каспър, ако не можете да се сетите е едноименното духче.

За това, ако не можете да си позволите разхода за хостинг, понеже се страхувате, че роднините Ви, които така или иначе Ви смятат за загубеняк/загубенячка, то можете да пробвате да започнете сайт/блог с безплатен хостинг.

По този начин:

а) ще придобиете много технически умения

б) при нужда – всичките материали, които качвате можете да си ги преместите на платен хостинг, ако нещата станат професионални

Помнете – няма печалба без усилия. Ако съдавате нещо, създавайте го от сърце. 

Търсещите машини (като Гугъл, Бинг, Яндекс и т.н.) обичат създадено съдържание, което е направено от хора за хора. Ако създавате нещо – то рано или късно ще има аудитория.

Дали ще е сайт за модни съвети или за съвети на домашния майстор, то може да спечелите аудитория. Аудиторията означава пари. Колко? Трудно е да се каже.

Но при моите проучвания западни блогъри посочват, че сайт с 1000 разглеждания на страниците си, печели средно по 5 долара. Това е за съдържание на английски език, но в Интернет е за хора от цял свят. Ако имате да речем 4 сайта. И всичките имат по 10 000 разглеждания на страници, то може да имате месечен доход от +-200 долара. Близо една минимална заплата.

Посоченият пример е от доходи от реклами. Но един сайт може да се монетаризира по много различни начини (много от методите ще бъдат разгледани чрез статии на сайта).

Ще Ви дам пример, ако пак мислите – няма как да стане.

Моят роден град в България е известен ски курорт.

Един англичанин е създал блог за моя сайт.  Трафикът към сайта му е предимно англичани. Чрез различните методи за монетаризация – във видео-интервю англичанинът споделя, че е печелил по 10 000 евро от сайта си.

Как да спечелим от безплатен хостинг?

Видяхме как може да спестим от безплатен хостинг. И се надъхахме как да спечелим пари от съдържание.

Но как да спечелим от безплатен хостинг?

Ще Ви представя сайта за безплатен хостинг x10Hosting. Сайтът им е разделен – има отделна регистрация за хора, които жеалят да получат безплатен хостинг, има и специална регистрация на хора (както ще прочетете по-долу), които желаят да го промотират (може директно да влезете чрез този линк).

На този сайт хора от цял свят могат да си направят регистрация и да ползват безплатен хостинг.

Вие може да рекламирате също x10Hosting – като се регистрирате в този специален раздел в техния сайт.

За всеки човек, регистриал се чрез Вас от Група страни А – Обединеното кралство, САЩ, Канада, Австралия може да получите по 25 цента комисионна на самата му регистрация. След 90 дни – получавате оше 75 цента.

За всеки човек, регистриал се от Група страни Б (всички останали) – 15 цента на регистриал се, след 90 дни – оше 35 цента.

Ако някой от хората, които се регистрират чрез Вас премине или директно закупи платените услуги на сайта – ще получите 25 долара.

Може и да спечелите и от хората, които се регистират чрез Вас да промотират сайта. Ще получите по 10 процента от това, което те правят. Завинаги. Сайтът е качил примери как могат да се заработят десетки хиляди долари от комисионна.

Аз ще бъда по-скромен и няма да Ви ги давам. Просто сметнете Вие.

Може да се регистирате като промоутър чрез тук

Сайтът е създал специални секции, от които може да вземете помощни матерали като банери, линкове за емейл, специален линк, чрез който може да привличате нови промоутъри.

Потенциалът за печалба чрез този сайт е много сериозен за повечето българи. Парите, които могат да се спечелят могат да се изтеглят чрез Paypal.

Сайтът е на английски език. Но Вие можете да го промотирате на всеки език, който знаете – турски, руски, английски, немски, италиански, испански и т.н. Помислете, ако привлечете 1000 човека. Ами 10 000?

Буквално хиляди хора могат да работят за Вашето благосъстояние.

Как можете да го промотирате? Може да създадете специализиран сайт, който промотира Вас.

Не Ви съветвам да спамите. Както и да правите каквито и да е опити за измама.

Ще загубите всичко, което сте спечелили.

Компанията, която стои зад сайта – не е българска. Няма как да се извините, ако сте сбъркали.

Бъдете точни – за да получите подобно в живота.

Kакто винаги – ще се радвам на всеки зададен въпрос/направен коментар. Ако желаете да помогнете за развитието на pasivendohod.net, споделете тази статия със своите приятели в социалните мрежи. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по