Как да печелим пари от съкращаване на линкове

Как да правим пари чрез съкращаване на линкове

Можем ли да печелим пари, използвайки програми/сайтове, които съкращават линкове?

„Пълни глупости!“ – би си казал само един човек, който няма полезния опит, който е нужен, за да може да се печели от Интернет.

Аз, авторът на pasivendohod.net мисля, че познанията за печелене на пари от мрежата трябва да достигнат до повече българи и в тази моя първа статия (както и в следващите, разбира се) ще почна една дълга образователна мисия, в която ще разкривам само проверени, законни и морално издържани начини, по които може човек да заработва от мрежата.

Та така – що е линк?

За да не навлизам прекалено в детайли линк в превод означава връзка.

Чрез него човек може бързо да се насочи към нещо като клинке върху него. Пример за връзка – ами нашият скромен сайт, pasivendohod.net.

Поради съществуващите директории в даден сайт линковете могат да бъдат много, ама много дълги. Буквално цели изречения.

И често на практика (например в Туитър, в който има ограничение на броя знаци) споделянето на линкове става много трудно.

Ето тук идват сайтовете, които съкращават линкове – от един дълъг линк те го превръщат в по-кратък.

„Добре, но това как ще ми помогне да печеля пари?“ – ще си помислите Вие.

Както е казал Карлсон – спокойствие и само спокойствие, ще стигнем и до това.

Редица предприемчиви хора са се сетили, че може чрез технологията за съкращаване на линкове може да се стигне до много хора. А хората означават пари!

Така е създадена платформата Adfly (Адфлай).

Чрез нея – рекламодатели могат да достигат до много хора чрез съкратените линкове. Как по-точно ли?

Ами – всеки регистриран потребител може да съкрати своите линкове и да ги споделя. Всеки споделен линк, ако бива кликнат генерира кратка реклама (преди да пренасочи потребителя).

Именно за тази реклама потребителя получава комисионна.

И тук следва наистина да започнем същността на нашата статия.

Чрез сайта Адфлай съвсем реални хора плащат съвсем реални пари, за да може тяхната реклама да достигне до съвсем реални потребители.

За това правилата. които сайтът е оповестил са железни. Не си и мислете да ги нарушавате. Ще Ви спрат акаунта.

Ето и някои от правилата:

  • Не правете спам (под каквато и да е форма)
  • Не можете да рекламирате чрез платена реклама съкратени линкове
  • Не можете да обещавате пари/точки или каквото и да се сетите за съкратени линкове
  • Не можете да се молите на други хора да кликат върху съкратените Ви линкове
  • Не можете да създавате съкратени линкове, които сочат към порнографско съдържание

Помнете – правенето на пари от Интернет е дългосрочна игра.

За да можете да се възползвате от сайтове като Adfly  то трябва да го правите със стратегическа мисъл.

По-добре е да поставите съкратен линк зад някоя статия в личния Ви блог, отколкото да се опитвате да го разпространявате масово чрез Вайбър например.

Чрез едното можете да изкарате един лев за една година, докато при другото може да Ви спрат профила.

Само един лев?

Казвам потенциално.

Като всяка платформа Adfly работи на принципа на аудиторията. Рекламодателите плащат за различен брой хора, от различни места на света.

Плащането е на клик (цъкане). Т.е. обичайно е няколко цента (в американски долари).

Човекът е животно (тук не влагаме никакъв обиден смисъл). Той обича да си набавя това, което му е нужно по-възможно най-лесния начин.

Ако Ви кажем – има начин, чрез който може лесно и бързо да забогатеете. Само трябва да ни платите X лева.

Това би било измама. Няма печалба без усилие.

Принципът тук е принципът на натрупването. Чрез Adfly линковете Ви може да достигнат до X на брой хора.

Това ще Ви донесе X на брой пари. С тези пари можете да си платите например сметката за телефон за два-три месеца в годината. Можете да направите и много повече пари. Зависи от Вас.

Това е реалистичното говорене.

Може ли да спечелите повече? Разбира се! В свободния свят на предприемчивостта небосводът е ваша граница.

За всеки привлечен нов участник в платформата Вие печелите по двадесет процента от неговите печалби завинаги (докато профилът му е активен), така и печелите по пет процента комисионна за всяка направена поръчка от рекламодател на сайта. Ако някой зареди профила си със сто долара, то Вие ще спечелите пет долара.

Като говорим за цифри е важно да споменем, че има минимален лимит за сумите, които могат да се изтеглят на сайта – т.е. Вие трябва да се натрупали тези средства, за да може да Ви се преведат на следващия календарен месец

Те са: 5 долара за сайта за разплащания Пейпал (www.paypal.com) и 10 долара за сайта за разплащания Payoneer. Сайтовете за разплащания ще разгледаме в отделна статия, понеже чрез тях също може да спестите, даже и в някои случаи да спечелите пари.

Adfly е наличен в доста езици (те могат да се сменят като кликне в гордния десен ъгъл) – английски, немски, руски, испански, португалски и т.н. Български не е наличен.

Знам, че мнозина ще чумосват в момента, че са си изгубили времето с тази статия. Но без минимално познание на някой от световните езици ще Ви е много трудно да изкарвате пари в Интернет. Ако все пак искате – то можете да използвате Гугъл преводач, когато разглеждате Adfly. Той ще Ви е достатъчен, за да схванете картинката.

Компанията, която поддържа Adfly има и дъщерен сайт, който съкращава линкове от 18+ съдържание. Т.е. такова за възрастни. Като влезете в сайта – можете да го видите. Другата платформа работи на същия принцип. Но тук няма да я разгледаме. Защо ли? Както казахме – в pasivendohod.net няма да има статии, които противоречат на морала.

Но мога да Ви обещая следното – всяка една статия ще бъде ревизирана (обновявана) в зависимост от получените коментари.

Така че – питайте ме всичко!

За човек като мен, който от няколко години е в интернет маркетинга и смея да кажа, че знам доста неща понякога ми убягва очевадното, което един новак иска да попита.

Как да настроя профила си в Adfly например? Били било интересно това да се покаже нагледно чрез снимки?

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по