Как да печелим с Webmoney (Уебмъни)

Как да печелим с Webmoney (Уебмъни)

Webmoney e система за онлайн разплащания, която днес е най-голямата в Русия по брой клиенти, за това реших в настоящата статия да разгледам въпроса: „как да печелим с Webmoney (Уебмъни)?“

Какво е Webmoney (Уебмъни)?

Kaкто казах – Webmoney (Уебмъни) е руски сайт, чрез който регистрирани потребили имат възможност техните средства да бъдат „складирани“ като електронни пари в портфейли.

„Ха, че кой ще си зареди сметка току-така?“ – ще попитате Вие.

Група от компании (ситуирани по целия свят) гарантират за депозираните средства.

Веднъж заредени на сайта – вашите пари се образуват в кореспондиращи Webmoney средства.

Това позволява да се осъществяват моментни разплащания между потребител и потребител, както и да се осъществи Eскроу услуга (даден потребител може предварително да депозира дадена сума за закупуването на дадена стока/услуга, като депозирането е гарант, че плащането е обезпечено и след доставката на стоката/услугата то ще се осъществи).

Уебмъни има над 41 милиона регистрирани потфейли на потребители, както и 300 000 седмични активни потребители през 2020; над 100 000 магазина приемат плащания чрез системата.

Как да печелим с Webmony (Уебмъни)?

Регистрираните потребители, които имат позитивни няколко годишна история на ползване на програма (между една и три години) могат да участват в партньорската програма на сайта.

Тя е за издаването на WM-Passport (УМ-Паспорт, Уебмъни паспорт).

WМ-Passport e програма за услуги, която има различни нива.

Всеки регистриран потребител (физическо или юридческо лице) може да участва в тази програма, като всяко ниво, което той иска да придобие му дава известни права в системата за разплащания.

Например: Formal WM-Passport (Формален WM-Passport) e насочен за онези потребители (като фрилансъри), които извършват регулярни разплащания към руския държавен бюджет.

„Нищо не разбирам! Какви ги плещиш?“ – ще кажат някои мои читатели.

Уебмъни е система за разплащания – различните видове паспорти ги приемете като възможност да се приемат различни видове разплащания. И да се спазва руското законодателство.

За да бъдете приети да използвате тези видове разплащания – Вие трябва да се верифицирате със съответните документи (като паспортни данни).

Партньорите на сайта – извършват именно подобна верификация (потвърждение) срещу такса.

За да станете партньор трябва да:

  • имате една година регистрация в сайта (за първоначална, Initial WM-Passport услуга) или три години регистрация в сайта (за персонална, Personal WM-Passport услуга).
  • да имате гарантиращ депозит в размер на 100 или 3000 WMZ (паричната единица на сайта за електронна валута).
  • да осъщестите персонална среща с регистрар (услуга, която регистрира подобни агенти) или да отидете до Москва до офиса на компанията – за персоналната паспортна услуга
  • да сте достигнали бизнес ниво до 50 или до 100 (което се постига след позитивно ползване на услугата на Уебмъни)
  • да приемете договор за делегиране на услугите на Webmoney (Уебмъни).

Ето текущ списък на лицата, които действат като регистрари и партньори.

Както можете да видите – те опират в различни държави (главно в Русия, Китай). В Източна Европа, Западна Европа и други държави – няма партньори.

Вие можете да се възползвате от това, ако имате интерес.

Но трябва да се каже, че трябва да има среща с заинтересованите клиенти, които да Ви предоставят нужната лична информация – т.е. обработват се лични данни.

За Вашата услуга – ще получавате такси. Не може да вземате по-малко от 1 или 5 WMZ. И част от тази сума е за Вас.

Ето отново информацията на английски. И на руски.

Знам, че мнозина биха казали: „Брат, евентуалните такси са много малки. Ще трябва да приемам хора като нотариус. Как си мислиш – ще мога ли да се издържам само от това?“.

Хората, които са проявили интерес и са станали такива явно припечелват от това.

А и може да се рекламирате като партньор на сайта.

Финални мисли относно как можем да печелим от Webmoney (Уебмъни)

Партньорската програма е една интресна възможност за печелене на средства.

Да – тя не е за всеки и изисква отдаденост.

Ако сте базирани в рамките на ЕС – към Вас има изискване да спазвате правилата на GDPR и на местното законодателство, което третира обработката на лични данни.

Ако сте базирани в някоя трета държава – Вие ще трябва да спазвате местните регулации ( каквито несъмнено ще има).

Аз мисля, че участието в партньорската програма на Webmoney (Уебмъни) е по-скоро за осъществяване на контакти и за изграждане на престиж.

Както казахме – главните потребители на сайта са от Руската федерация.

Но виждаме от списъците – имаме даже партньори във Виетнам или Китай.

Ако местна компания (даже много голяма) иска да продава в Русия и иска да ползва Webmoney (Уебмъни), то то трябва да осъществи среща с партньора.

И като Аристотел Онасис (богат грък от 20 век, който е бил корабопритежател) това може да е Вашия яхт-клуб – мястото, чрез което да осъществите своите контакти. С много големи компании.

Ако си мислите, че това ще Ви създаде само куп главоболия – има и други начини за печелене на пари от сайтове за електронни разплащания.

Аз съм дал примери за сайтовете Payoneer, Genom, PayOP, Skrill.

Ще се радвам, ако по темата се включат българи, които ползват Webmoney (Уебмъни).

Какво е Вашето мнение за по-специалните нива (паспорти), които може да бъдат създадени за осъществяване на разплащания? Вие имате ли подобен паспорт (махаме базовия, които не изисква чак такова ниво на верифициране)?

Темата е отворена за всякакъв тип дискусия.

Ако сте харесали pasivendohod.net – то може да споделите качените статии в социалните мрежи чрез бутоните под всяка една от тях.

Или харесайте нашата страница във Фейсбук.

По този начин помагате на сайта да се развива.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Бизнес идеи в сферата на услугите
Разни

Бизнес идеи в сферата на услугите

Не са малко и хората, които търсят (поне при проверка с най-популярните инструменти за SEO) повече информация за бизнес идеи в сферата на услугите. Аз съм написал много материали, които гравитират около тази тема. За това реших да ги резюмирам в тази статия. Защото обслужващия сектор често е един от

Какво е хостинг?
Създаване на уебсайт/блог

Какво е хостинг?

Какво е хостинг? Редица хора, които желаят да стартират свой сайт/блог в Интернет започват своето проучване с този въпрос. И това не е случайно. Изборът на качествен хостинг е от съществено значение за дадения дигитален ресурс, както ще прочетете по-долу. В тази статия аз реших да напиша мой отговор на