Как да печелим с Webmoney (Уебмъни)

Как да печелим с Webmoney (Уебмъни)

Webmoney e система за онлайн разплащания, която днес е най-голямата в Русия по брой клиенти, за това реших в настоящата статия да разгледам въпроса: „как да печелим с Webmoney (Уебмъни)?“

Какво е Webmoney (Уебмъни)?

Kaкто казах – Webmoney (Уебмъни) е руски сайт, чрез който регистрирани потребили имат възможност техните средства да бъдат „складирани“ като електронни пари в портфейли.

„Ха, че кой ще си зареди сметка току-така?“ – ще попитате Вие.

Група от компании (ситуирани по целия свят) гарантират за депозираните средства.

Веднъж заредени на сайта – вашите пари се образуват в кореспондиращи Webmoney средства.

Това позволява да се осъществяват моментни разплащания между потребител и потребител, както и да се осъществи Eскроу услуга (даден потребител може предварително да депозира дадена сума за закупуването на дадена стока/услуга, като депозирането е гарант, че плащането е обезпечено и след доставката на стоката/услугата то ще се осъществи).

Уебмъни има над 41 милиона регистрирани потфейли на потребители, както и 300 000 седмични активни потребители през 2020; над 100 000 магазина приемат плащания чрез системата.

Как да печелим с Webmony (Уебмъни)?

Регистрираните потребители, които имат позитивни няколко годишна история на ползване на програма (между една и три години) могат да участват в партньорската програма на сайта.

Тя е за издаването на WM-Passport (УМ-Паспорт, Уебмъни паспорт).

WМ-Passport e програма за услуги, която има различни нива.

Всеки регистриран потребител (физическо или юридческо лице) може да участва в тази програма, като всяко ниво, което той иска да придобие му дава известни права в системата за разплащания.

Например: Formal WM-Passport (Формален WM-Passport) e насочен за онези потребители (като фрилансъри), които извършват регулярни разплащания към руския държавен бюджет.

„Нищо не разбирам! Какви ги плещиш?“ – ще кажат някои мои читатели.

Уебмъни е система за разплащания – различните видове паспорти ги приемете като възможност да се приемат различни видове разплащания. И да се спазва руското законодателство.

За да бъдете приети да използвате тези видове разплащания – Вие трябва да се верифицирате със съответните документи (като паспортни данни).

Партньорите на сайта – извършват именно подобна верификация (потвърждение) срещу такса.

За да станете партньор трябва да:

  • имате една година регистрация в сайта (за първоначална, Initial WM-Passport услуга) или три години регистрация в сайта (за персонална, Personal WM-Passport услуга).
  • да имате гарантиращ депозит в размер на 100 или 3000 WMZ (паричната единица на сайта за електронна валута).
  • да осъщестите персонална среща с регистрар (услуга, която регистрира подобни агенти) или да отидете до Москва до офиса на компанията – за персоналната паспортна услуга
  • да сте достигнали бизнес ниво до 50 или до 100 (което се постига след позитивно ползване на услугата на Уебмъни)
  • да приемете договор за делегиране на услугите на Webmoney (Уебмъни).

Ето текущ списък на лицата, които действат като регистрари и партньори.

Както можете да видите – те опират в различни държави (главно в Русия, Китай). В Източна Европа, Западна Европа и други държави – няма партньори.

Вие можете да се възползвате от това, ако имате интерес.

Но трябва да се каже, че трябва да има среща с заинтересованите клиенти, които да Ви предоставят нужната лична информация – т.е. обработват се лични данни.

За Вашата услуга – ще получавате такси. Не може да вземате по-малко от 1 или 5 WMZ. И част от тази сума е за Вас.

Ето отново информацията на английски. И на руски.

Знам, че мнозина биха казали: „Брат, евентуалните такси са много малки. Ще трябва да приемам хора като нотариус. Как си мислиш – ще мога ли да се издържам само от това?“.

Хората, които са проявили интерес и са станали такива явно припечелват от това.

А и може да се рекламирате като партньор на сайта.

Финални мисли относно как можем да печелим от Webmoney (Уебмъни)

Партньорската програма е една интресна възможност за печелене на средства.

Да – тя не е за всеки и изисква отдаденост.

Ако сте базирани в рамките на ЕС – към Вас има изискване да спазвате правилата на GDPR и на местното законодателство, което третира обработката на лични данни.

Ако сте базирани в някоя трета държава – Вие ще трябва да спазвате местните регулации ( каквито несъмнено ще има).

Аз мисля, че участието в партньорската програма на Webmoney (Уебмъни) е по-скоро за осъществяване на контакти и за изграждане на престиж.

Както казахме – главните потребители на сайта са от Руската федерация.

Но виждаме от списъците – имаме даже партньори във Виетнам или Китай.

Ако местна компания (даже много голяма) иска да продава в Русия и иска да ползва Webmoney (Уебмъни), то то трябва да осъществи среща с партньора.

И като Аристотел Онасис (богат грък от 20 век, който е бил корабопритежател) това може да е Вашия яхт-клуб – мястото, чрез което да осъществите своите контакти. С много големи компании.

Ако си мислите, че това ще Ви създаде само куп главоболия – има и други начини за печелене на пари от сайтове за електронни разплащания.

Аз съм дал примери за сайтовете Payoneer, Genom, PayOP, Skrill.

Ще се радвам, ако по темата се включат българи, които ползват Webmoney (Уебмъни).

Какво е Вашето мнение за по-специалните нива (паспорти), които може да бъдат създадени за осъществяване на разплащания? Вие имате ли подобен паспорт (махаме базовия, които не изисква чак такова ниво на верифициране)?

Темата е отворена за всякакъв тип дискусия.

Ако сте харесали pasivendohod.net – то може да споделите качените статии в социалните мрежи чрез бутоните под всяка една от тях.

Или харесайте нашата страница във Фейсбук.

По този начин помагате на сайта да се развива.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по