Как да си направим мърч

Pasivendohod.net е бил винаги посветен на предприемачески теми,  към които има потенциален посетителиски интерес; такава е „как да си направим мърч“.

Думата „мърч“ е чуждица, която няма точен еквивалент на български. И означава всички артикули, които едно популярно лице/органзация създава за своята фенска база. Да речем: чаша с логото на Хогуортс е мърч от Хари Потър, тениска на Металика е мърч на бандата и т.н.

Създаването на мърч може да е срахотен източник на доходи дори и за популярни лица от социалните мрежи (и не само; написъл съм статия как инфлуенсърите може да печелят от Инстаграм).

Те може да продават тениски, шапки, чаши и т.н. на своите последователи.

Но как човек може да си направи мърч?

Тъй като аз съм написал множество статии за създаването на различни артикули, то реших да комбинирам информацията в настоящия материал. В някои от методите може да бъдат създавани артикули с помощта на машини (т.е трябва да бъдат произвеждани и/или брандирани), в други – не се изисква нищо, а нещата се създават чрез метода Print on demand (потребителя е предварително заплатил създаването и шипинга, а трета компания му изпраща изделието, тъй като има информация как да създаде артикула).

Създаване на мърч – тениски чрез метода Direct to garment

Имаме специални принтери и преси, чрез които може да се отпечати изображение върху текстил (тениски, потници).

Повече за този метод може да прочетете в моята статия „идея за бизнес от дома – печат на тениски чрез метода „Direct to garment““.

При този метод целия контрол е върху създаващия. Може и да се работи и с предварително заплащане. Отрицателна страна е, че се изискват средства за закупуването на машини и консумативи, перо в бюджета, което не е никак малко.

 

Създаване на мърч – машинно (индустриално) бродиране

Базов мърч може и да бъде създаден като се бродира върху текстил и шапки.

Това става чрез машините за индустриално бродиране.

Повече за този метод може да прочетете в моята статия „Машинно (индустриално) бродиране – идея за домашен бизнес„.

Тук имаме отново по-завишен контрол. А и разходите може да са по-малки за закупуването на машина. Клиентите също може предварително да предплащат и/или да предоставят свой текстил (да кажем тениски), с които да се изпълни поръчката.

 

Създаване на мърч – книги без съдържание

Знаете ли, че е напълно възможно да правите така наречени „книги без съдържание“ – дневници, органайзери и т.н.

И не е нужно да имате издателство!

В статията ми „Печелене на пари от книги без съдържание“ съм описал как с помощта на Амазон може да се качват файлове в тяхната платформа (и да се създават страници с продукти от подобни книжи). И ако някой поръча да кажем дневник, то на автора да бъде изплатена комисионна (чрез метода Print on demand).

 

Създаване на мърч  – настолни игри и карти за игра

Знаете ли, че може да пуснете за продажба в мрежата свои собствени настолни игри и карти за игра, които, бидейки поръчани и платени от клиент, то да му бъдат  произведени и доставени, а на Вас да се начисли комисионна?

Ако този метод Ви стане интерес, то може да прочетете повече за него в моята статия „Как да печелим от собствени настолни игри и карти за игра в Интернет“.

 

Създаване на мърч – филми (видеа)

Известно ли Ви е, че с помощта на Амазон може да качвате за продажба видеа или цели филми? Ако някой ги поръча, то Амазон ги „изпича“ на дискове (DVD- та), слага им облечки и ги изпраща на клиента? Не?

Ами прочетете моята статия „Изкарване на пари от филми – възможно ли е?“, за да разбете как става точно този процес.

Защото – без да влагате каквито и да е средства, то може да продавате свои DVD-та.

 

Създаване на мърч  – книги, комикси, графични романи, вестници и списания

Напълно е възможно да пуснете в разпространение свои книги, комикси, графични романи, вестници и списания без сами да издавате нищо.

Звучи Ви интересно?

Прочетете следните мои статии:

 

Създаване на мърч чрез Print on demand

Споменах в началото на статията, че е възможно да бъдат създавани тениски, чаши, постери и какво ли още не чрез метода Print on demand. Тук, с помощта на специални платформи Вие може да качите своя дизайн и ако някой поръча нещо, то да му бъде изработено и изпратено.

Ако това Ви се стори интересна идея, то Ви препоръчвам да прочетете моята статия „Как да печелим от дизайн на предмети в Интернет“.

Създаване на мърч от персонализирани калъфки за телефони

Идеята на този метод е проста – има специализирани машини, с които може да се принтира изображение върху бели корпуси от телефони.

Повече може да прочетете тук: „Идея за бизнес от домашен бизнес (бизнес от дома) – създаване на персонализирани калъфки за телефони.

Избирайки този тип метод обаче отново трябва да заделите допълнителни средства да специализиран принтер и консумативи.

 

Финални мисли относно как да си направим мърч

Мърчът може да е доста доходоносен метод за всеки, които реши да печели пари онлайн.

Ако има подкрепата на своята фенска база, разбира се.

Описаните методи може и да се използват и за заработка просто така. Нужно е да се стигне до подходящата клиентела.

Разбира се, както винаги ще очаквам Вашите коментари или въпроси.

А ако Ви е харесало съдържанието – може да ми помогнете, харесвайки или споделяйки страницата на блога във Фейсбук.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по