Как да спестим пари

как да спестим пари

Как да спестим пари?

За съжаление доста хора са принудени да си задават този въпрос, защото средствата, с които разполагат са недостатъчни.

В pasivendohod.net аз съм написал множество материали, които са посветени на най-различните начини за печелене на средства – чрез Интернет, чрез стартиране на бизнес от дома.

Имам обаче и материали, които съм писал и за методи, чрез които могат да бъдат спестени средства.

За тях, както и някои други съвети (колкото и самомнително да звучи) реших да създам настоящата статия.

Винаги се въползвайте от полагащите Ви се намалания и  социални придобивки

Редица хора омаловажават факта, че редица магазини/услуги предлагат намаления, които са еднократни, сезонни или насочени към определена възрастова група.

Ако сте студент, пенсионер – винаги проверявайте дали имате право на някакво намаление.

Да речем – в обществения транспорт е известно, че лица от тези категории имат определена остъпка. И това универсално правило – в повечето държави те се возят по-евтино.

„Това е всеизвестно“ – ще каже някой.

Окей. А знаете ли, че лицата, които имат статус на ветерани /т.е. участвали във ВСВ да речем/ у нас имат право на целева дентална помощ?

А лицата с увреждания / с определен процент на инвалидност/ имат право на годишна винетка за автомобилите им; на намаление на местнтния данък за жилище; на намаляване на годишната основа при изчисляването на данъка за доход и др.

Винаги се стремете да ползвате подобни намаления и/или социални придобивки.

Те може и да не ни се струват много, но чрез тях може да бъдат спестявани пари.

Купувайте или продавайте своите вещи своите старите вещи

Друг съвет, който може да се стори очевиден е да се възползвате максимално от своите по-стари вещи.

Или ако имате нужда от нещо ново, то е да купите „старото“ от другиго.

Аз съм написал статия за Какво да правим със старите телефони и Стари играчки. Може ли да се печелят пари от тях?, както и Как да печелим, продавайки старите си вещи в Интернет – няколко съвета

Ако обаче съветите в тях Ви се струват твърде тривиални, то имам и статия за Идея за бизнес от дома – ремонт и препродаване на електроника.

В нея съм развил идеята как някои хора даже правят препитание, изкупувайки неработеща електроника, и след като я ремонтират  – я препродават с печалба.

Този принцип може да се приложи и за други предмети от бита.

Защо да хвърляте старото нощно шкафче, като има възможност да го полирате и да го продадете на другиго?

Пазаруването в Интернет винаги трябва да бъде свързано с натрупване на кешбек или последващи отстъпки

Мнозина хора, дори и в България, регулярно пазаруват в Интернет.

Освен да се следи за безплатна доставка, то е хубаво да се провери и дали сайтът, в който е осъществено пазаруването позволява кешбек.

Какво е кешбек ли? Кешбекът е част от стойността на дадена покупка, която даден сайт дава или позволява възможност да бъде натрупвана.

Тази стойност може да бъде използвана за други покупки. Или да се „обмени“ за средства.

Да речем като вид кешбек е точките, които дадени кредитни карти позволяват да се натрупват, ако ползвателите погасяват задълженията си по картата, след като са направили покупка.

Класическият кешбек обаче е предмет на дейност на различни сайтове.

Аз съм написал специални статии за такива, като в Как да печелим от попълване на анкети в Интернет – реален пример и готова стратегия /в който говоря за сайта Swagbucks) или Кешбек в България – onlinepromo.bg.

Пазаруването чрез кешбек е по-изгодно.

А ако пък сайтовете, които ползвате за пазаруване нямат подобна възможност, то е хубаво да следите за промоции или за някаква програма за лоялност.

Особено хубаво е, ако сайтовете имат и така наречените реферални програми – чрез тях потребителя може да ги препоръчва на свои познати чрез специални линкове. 

И често и двамата може да ползват някаква остъпка, да получат награда и т.н.

Аз за това имам цял раздел на сайта, в който пиша за рефералния маркетинг.

Например: сайтът за разплащания Payoneer

има реферална програма, която позволява и двете страни /този, който привлича и привлечения/ да получат кеш в бонус, ако привлечения има „определен оборот“. Бонусът е 25 долара!

При пазаруване в Интернет – по възможност ползайте гифт карти

Гифт картите са своеобразни ваучери, които дадени фирми издават и приемат.

Аз съм написал цяла статия за Как да правим пари с гифт карти, но ако трябва да я резюмирам, то трябва да кажа, че тези гифт карти понякога могат да бъдат закупени за по-малко, отколкото е тяхната номинална стойност.

И ако използваме гифт карта за 20 евро да речем, която сме взели за 15, то можем да получим много повече за парите си.

Участвайте в конкурси за безплатни неща, пробни периоди

В мрежата изобилстват конкурсите за някакви парични и предметни награди, както и много услуги имат пробни периоди.

Това е чудесна възможност да спестите, а защо не и да спечелите някакви пари.

Финални мисли относно как да спестим пари

Спестяването на пари не означава скъперничество или развиване на синдром на Диоген (известно още като да бъдеш Плюшкин – литературен герой на Гогол, който не извърля нищо, затрувайки се със стари и ненужни вещи).

Това означава да се провява мъдрост и да се използва максимимуа от вложеното, създавайки един бюджет, с който се живее по-комфортно.

Ще се радвам да чуя и Вашите съвети за спестяване в коментарите.

А ако сте харесали pasivendohod.net, то може да ми помогнете като харесате страницата ми във Фейсбук и споделите някой от качените постове там.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по