Локални цитирания в Гугъл (Google map citations) – какво е това и как се печели пари от него?

Локални цитирания в Гугъл (Google map citations)

Ако сте се чудили как може да се подобри позиционирането на дадена страница в Гугъл, то трябва да знаете за практиката за локални цитирания в Гугъл (Google map citations) – и по-важно, как се печелят пари от това.

Какво са локалните цитирания в Гугъл (Google map citations)?

Не се стряскайте от привидно сложното наименование. Под локални цитирания в Гугъл е просто един бизнес да се „споменава“ в различни сайтове.

Доста хора – използвайки специализиран софтуер или ръчно въвеждат данните на един сайт в другите сайтове (най-често директории, бизнес справочници, сайтове за безплатни обяви и т.н.). По този начин – особено ако има конкуренция, един бизнес може да се класира на по-предни позиции на резултатите от търсачката.

Изразът „ако има конкуренция“ според мен е много важен. Ако Вие направите своя бизнес страница в Гугъл (така наречения Google my business) и Вашия бизнес няма аналог в мястото, в което живеете (да речем, че сте единствения ключар в Угърчин), то мисля, че ако някой потърси „ключар Угърчин“, то Вие трябва да излезете веднага като пръв резултат.

В този случай необходимо ли да се правят подобни цитирания?

Локалното SEO е понякога „бамбашка работа“ – един дявол знае защо един резултат излиза по-напред, а друг – не.  В никакъв случай не вреди да направите подобни цитирания.

Как се правят локални цитирания?

Може да се използва специализиран софтуер, може да се въвеждат ръчно.

Относно специализирания софтуер – аз не съм виждал такъв, който се тегли свободно. Този факт може би извежда два варианта:

а) хората, които правят цитирания всъщност имат своя мрежа от сайтове-директории, на които директно качват масово цитиранията

б) те имат специално разработен софтуер, който им помага/облекчава при работата

Този аспект от работата (освен ако не правите ръчно нещата) трябва да проверите сами (давам Ви го като домашна работа). Знам, че мнозина в момента ще мърморят, че само съм им изгубил времето. Хей, хора, занаят не се учи (понякога), занаят се краде.

Добре, а колко се печели като се правят локални цитирания?

В сайта за фриланс Fiverr хората, които правят подобни тип услуги имат десетки поръчки на ден. (това е афилиейтски линк)

(Повече за сайта Fiverr може да прочетете в тази статия)

Което може да означава – стотици, хиляди долари потенциален пазар.

Ако говорите чужди езици – то може да предлагате да правите тази услуга на различни бизнеси от цял свят.

Как ли – търсите в Гугъл дадена ключова дума. Виждате списък от бизнесите, които се показват. Свързвате се чрез данните за контакт с даден бизнес, който се намира по-долу в резултатите. И му предлагате срещу умерена цена да направите цитирания.

Вие може да предлагате тази услуга и на местно ниво – като взимате умерени цени на местни бизнеси, които нямат времето/енергията да листват своя бизнес в различни директории.

Ако не сте много сигурни как се прави цитиране, то може и да подходите и като комисионер-посредник – направете контакт с бизнес и ако той приеме Вашата оферта, то дайте поръчката на подизпълнител.

Финални думи

Локалните цитирания в Google (или в другите търсачки) може да донесат приличен месечен доход. Това е работа, която може да се извършва и от дома.

Лесно ли е да се „разправяш“ с клиенти? Определено не.

Ще се радвам, ако статията е достигнала до българи, които се занимават с подобен тип дейност. Какво в представената информация не е така? Пропуснал съм ли нещо?

Всеки, който чете – да се чувства свободен да остави въпрос, коментар или забележка.

Ако сте харесали сайта/статиите в него, то може да ги споделяте без ограничение в социалните мрежи. Това е най-сигурния и безплатен вариант, чрез който може да помогнете този сайт да се развие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по