Лотария „Зелена карта“ на САЩ като домашен бизнес

Лотария "Зелена карта" на САЩ като домашен бизнес

Настоящата статия цели да представи една много проста идея – оползотворяването на лотария „Зелена карта“ на САЩ като домашен бизнес.

Преди да започна – знам, че някои мои читатели ще възкликнат: „гнусак, лотарията е безплатна. Как смееш да мамиш хората!“.

Да – участието е напълно безплатно.

Не това имам предвид.

За това, то позволете ми да започна.

Какво е лотарията „Зелена карта“ – лотарията за Програмата за разнообразяване на имигрантския поток?

Чрез програмата за разнообразяване на имигрантския поток (известна още като лотария за придобиване на зелена карта) лица от определени държави имат възможността да придобият правото да пребивават постоянно в САЩ (да спечелят така наречената „зелена карта“).

Програмата е „озаконена“ чрез Имиграционния акт от 1990 (закон, който урежда имиграцията в Съединените американски щати).

По този начин – държави, от които има по-малко „количество“ имигранти в САЩ през определен период, то техните граждани могат да участват.

Първият етап (за който всъщност е насочена тази статия) на участие е регистрацията на заинтересованите лица.

Това става изцяло по електронен път (чрез Интернет) и няма никакви такси за участие.

Всяка една календарна година (обикновено през Октомври-Ноември) участниците се регистрират чрез следния уебсайт: https://dvprogram.state.gov/

Регистрацията е за всяка следваща година. Например: през 2020 регистрацията е за участие за периода 2021.

След като регистрационния период завърши – и на практика милиони хора участват, в следващата година (обикновено през месец Май) чрез същия сайт става ясно (чрез проверка) кои хора са били избрани.

Трябва обаче да се подчертае, че получаването на съобщение, че кандидатурата е била избрана за последваща обработка не е знак, че спечелилия е спечелил „зелена карта“.

Общия брой карти (визи), които се раздават са 55 000.  Общо. За всички държави, които участват. Никоя държава не може да получи повече от определен процент от общия брой визи.

За да се избегне на практика изборът на хора, които няма да участват последствие в лотарията (или които не отговарят на условията) – биват изтеглени повече от 55 000 кандидатури.

Кандидатите биват подлагани впоследствие на интервю, като трябва да се представят документи (като дипломите си за средно образование или документи, които доказват определено количество стаж), заплащайки и такса.

Н.Б Таксата за участие е невъзстановима – ако бъде постановен отказ. Не се възстановяват и другите разходи, които кандидатите са направили – за медицински преглед.

 

Как може да се печели от лотарията „Зелена карта“?

Щатските власти (както и посолствата) съветват кандидатите сами да подготвят своята кандидатура.

Но има доста услуги (и сайтове, и агенции), които припечелват, като помагат на решилите се кандидати да кандидатстват в двата кръга (помагайки им с попълването на апликациите).

Първият кръг – както казах, е по-лесен от към попълване.

Формулярът е доста прост – изисква се нова снимка (снимки) на кандидата, както и на неговото семейство (ако е женен/омъжен) – съпруга, неженени/неомъжени деца (до 21 годишна възраст), както и номер на паспорт на всеки кандидат (в много редки изключения може и да не се въведе паспортен номер – ако човек е гражданин на тоталитарна, комунистическа държава, която няма да му издаде паспорт).

Вторият кръг – е малко по-сложен. И изисква явяване на медицински преглед (в сертифицирани болнични заведения), както и явяване на интервю (в съответното консулство/посолство).

Вашата работа ще е да помагате на лицата с консултация относно тези етапи.

Преди някой да ме е нападнал – има много информация по темата. Включително такава на български – как се попълват нещата.

Много полезен форум (на български език), в който има мнения на участници е този на http://forum.all.bg/postlist.php?Board=greencard

За това знам, че доста хора ще си кажат: „човек, ако хората не могат да си попълнят тези формуляри и набавят свидетелства за съдимост (или друг документ, който промулгира криминалното му минало), то за накъде е тръгнал този човек? Как въобще той/те ще се оправят в Щатите?“.

Това са напълно резонни ремарки.

Участието в лотарията може да доведе до спечелване на правото на постоянно пребиваване. Но САЩ не подпомага в никакъв случай заминаването на спечелилите. Тъкмо напротив – в последните години даже беше въведена и санкция за тези, които мислят „да разчитат“ да доят тамошната социална система – те може да загубят своя статут на пребиваващи.

Но както казах – задачата е да се помогне в попълването.

Преди, докато следвах в гр.Благоевград – гледах доста обяви на агенции, които помагат в тази дейност.

Не си спомням цените, които търсеха, но мисля, че сумата беше символична – не повече от 20 лв (на кандидатура).

И да речем, че сте фотограф на свободна практика – защо да не помогнете със заснемането на заинтересовани хора. И попълването на първоначалната регистрация?

Нужно Ви е само платно, на което ще снимате заинтересованите лица на неутрален фон.

Поне аз не намирам нищо нередно в това.

 

Други важни неща, които трябва да знаете, ако решите да печелите от лотарията „Зелена карта“

Ако ще попълвате хорски данни – това са си „чисти“ лични данни на трети лица. И те са защитени от закона.

За тези, които ще ползват подобни услуги – вижте дали тази услуга, човек има подходящата репутация.

Участието в лотарията се осъществява само веднъж – всяка календарна година. Не са позволени множество подавания на кандидатура – даже напротив, то това е условие за дисквалификация.

Чувал съм, че съществуват услуги, които извършват следната измама – те Ви регистрират акуратно чрез сайта.

И ако бъдете изтеглени – Ви искат допълнително пари, за да Ви съобщят Вашия печеливш номер.

В никакъв случай не бива да позволявате това – уникалния номер на участие си е само Ваш. И трябва да го получите – след като кандидатурата е била изпратена.

 

Финални думи относно Лотария „Зелена карта“ на САЩ като домашен бизнес

Всяка година над 6 милиона човека (минимум) участват в тази лотария.

Интересът от развиващите се държави е често огромен (да кажем, че държави от Африка имат стотици хиляди участници) – и то при условие, че в някои от тези държави достъпът до Интернет не е даденост (например в Демократична република Конго всяка година милиони хора за пръв път в живота си  получават достъп до Интернет).

Това е доста голям пазар.

И за това уебсайтове – като този: http://britsimonsays.com/ имат десетки хиляди посещения (макар че изглежда базов), както и Ютуб канали, посветени на лотарията имат десетки хиляди абонати.

Ако втората част на лотарията Ви се струва прекалено сложна (макар че не е), както казах – може само да се фокусирате върху първоначалната регистрация.

И ако сте фогограф – да превърнете тази възможност за припечелване в сезонна възможност.

За тези, които участват – пазете се измами. Първоначалната регистрация е напълно безплатна. И изисква само актуална снимка и номер на паспорт.

 

Ако сте харесали мисията на pasivendohod.net да споделя материали как се печели в мрежата (а и извън нея) – то може да помогнете, споделяйки качените статии в социалните мрежи или да харесате моята страница във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по