Можем ли да блогваме успешно, ако нашия сайт не е на английски език

Можем ли да блогваме успешно, ако нашия сайт не е на английски език

Интернет е залят от статии, които твърдят аксиоматично, че можем да печелим, блогвайки от дома си. Но това са статии, които са на английски език, предназначени за английската аудитория. Можем ли да блогваме успешно, ако нашия сайт не е на английск език?

Интернет е ползван и от други аудотирии

Потребителите, които говорят английски език и сърфират в мрежата са 1 186 451 052 (25, 9 процента) от всички сърфиращи. Това е наистина чудовищна цифра.

Но на света има и други световни езици.

Като френски, португалски, испански, руски и други.

Всеки собственик на сайт се стреми сайта му да достигне до колкото се може повече потребители.

Владеете полски (да речем) – та това е също много голяма нация, която всеки ден осъществява десетки милиони търсения в Интернет, стремейки се да получи информация, да пазарува, да се забавлява.

 

Всеки език представлява потенциален пазар

Доста хора ще възразят – аз не говоря никакъв друг език.

На мен ми остава само български (или сръбски, или гръцки, или чешки да речем).

Нашият пазар е прекалено малък.

Аз не мога да монетаризирам сайта си по такъв начин, по който някой жител на САЩ би го направил.

Това е така. Действително тук мащабите на търсенията са други (по-малки). По-малки са и парите, които рекламодателите плащат за реклама в мрежата (много важен фактор, който определя доходността на сайтовете).

Но всеки пазар е пазар.

Нека дам пример – и то такъв, който е с доста консервативни цифри.

Да кажем, че създадете сайт, който е посветен на ръчни часовници за мъже.

Ако този сайт има 20 000 преглеждания на страниците му на месец, а от реклама печелите по 5 лв за всеки 1000 преглеждания, то този сайт ще носи по 100 лв ( грубо казано – 50 евро) на месец.

Без комисионни от афилиейт или пък продажби на чрез метода на дропшишинг (може да прочетете моята статия за афилиейт маркетинга и дропшипинга).

„Ха, този сайт ще носи само 1200 лв, ако евентуално и те бъдат спечелени“ – ще си кажете Вие.

Да, но нищо не Ви пречи да развитиете портфолио от уебсайтове (както можете да прочетете в статията ми – аз даже препоръчвам да направите точно това). И ако имате 10 сайта, който също се движат в тези диапазони – е, Вие ще си докарате един много приличен доход от 12 000 на година!

Всеки сайт може да бъде може да поддържа многоезичност и/или съдържанието да му бъде преведно

Ако прочетете моята статия за WPML – ше разбете, че всеки WordPress сайт може лесно да бъде преведен на други езици, стига да се инталира това разширение (плъгин).

„Но това е свързано със средства, нали?“ – ще ме апострофирате Вие.

Да, налага се да се вложат пари (или при заплащането на преводачи, или при ползването на някоя автоматична услуга/софтуер).

Но тази инвестиция може да се направи, когато сайтът Ви вече има аудитория на езика, който е написан. И носи някакви доходи (ако не може да си позволите да рискувате веднага).

Доста езици произлизат от едно езиково семейство – може да видите как в pasivendohod.net аз съм превел сайта от български на руски, на украински, на сръбски. В бъдеще ще мога да сложа още езици, съобразявайки се, разбира се, с правилата на Гугъл, който не обича автомично генерирано съдържание (в което няма качество).

Финални мисли относно можем ли да блогваме успешно, ако нашия сайт не е на английски език

Разбира се, че може да сме успешни, дори и ако съдържанието ни не е на английски.

Стига даден сайт да има дадена посещаемост, дори и по-малките пазари гарантират един обем доходи, които може да са напълно достатъчни, за се занимавате изцяло с блогване.

Ще се радвам, ако тази тема достигне до успешни блогъри, които съзвават съдържание за по-рядко говорими езици в мрежата?

Каква е посещаемостта на Вашите сайтове? Какви са доходите Ви (ако това не е тайна)? Ще се радвам да Ви чуя.

 

Ако сте харесали pasivendohod.net – винаги може да помогнете напълно безплатно, споделяйки качените материали в сайта в социалните мрежи. Или може да харесате страницата ми във Фейсбук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Сигурни пари от Интернет
Съвети (наръчници) относно как да правим пари в Интернет

Сигурни пари от Интернет

Интересът към ключовата дума „сигурни пари от Интернет“ е доста голям, поне в търсачката Гугъл. За съжаление обаче информацията, която може да бъде открита на по-предни позиции въобще не отговаря на направеното търсене. В pasivendohod.net аз съм написал доста статии, в които говоря за различни начини на печелене на пари

Balkan.auction - бивш Auction.bg - българският сайт за търгове
Проверени сайтове за правене на пари

Balkan.auction – бивш Auction.bg – българският сайт за търгове

Дълго се двоумях дали напиша ревю за balkan.auction – бивш auction.bg (произнасян като аукцион.бг). Той е един от най-добре познатите сайтове за търгове в България. Защото е все едно да пиша за други добре познати сайтове – като olx.bg или базар, но тук имаме функционалност за наддаване (търг). Какво може