Пари От Спонсорство На Блог

пари от спонсорство на блог

Темата, която ще разгледам с настоящата статия: „пари от спонсорство на блог“ може да предизвика голяма полемика, особено в негативен аспект.

„Дойдехме си на думата, гнусен, мързелив просяк. Как не те е срам?! Да просите пари, че и да насърчавате други да го правите!“ – ще си кажат някои.

Именно срещу тези аргументи искам да изкажа моите доводи защо е добре един сайт/блог да бъде спонориран.

Прием на подходящите спонсори за блог/сайт

Когато един сайт достигне до голямо количество хора – то той несъмнено ще получи покани да бъде спонсориран.

В това няма нищо лошо, стига собственикът на сайта да очертае ясна „монетаризационна“ политика.

Взимането на пари на всяка цена е бързия път към неуспеха.

Защото:

  • не всички неща, които се „промотират“ за аудиторията на сайта може да са подходящи. Да вземем например pasivendohod.net – ако той се развие, то би ли било редно да бъдат промотирани на сайта високорискови методи за печелене на пари като бинарни опции, криптовалути, ценни книжа, „забогатявай бързо“ курсове и т.н. Абсолютно не – това би било издевателство спрямо аудиторията на сайта.
  • собственикът на блога няма контрол над това, което се случва с потребителите, които биват пренасочени към спонсора.
  • Потребителите се чувстват използвани (предадени).

За това – собственикът на блога би следвало винаги да има предвид интересите на своите посетители.

Ще Ви дам пресен пример: да кажем, че поддържате блог, който също е посветен на създаването на съдържание в Интернет. Вие може да промотирате (срещу заплащане) агенция за създаване на текстове (със специален афилиатски линк). Ако Вашите потребители ползват линка, то те (например) ще получат намаление при поставяне на тяхната поръчка на статии. Плащането на поръчката е само чрез защитени механизми на плащане (като ПейПал).

По този начин – една услуга, която така и така може да бъде поръчана може да донесе взаимна полза на всички страни (собственикът на блога, неговия посетител, спонсора).

Освен това: спонсорството може да освободи собственика на блога да търси помощ от своите читатели (те да му даряват средства) или да редуцира другите видове начини на печелене (като реклама), които разсейват посетителя при посещение.

Яснотата относно спонорираното съдържание

Всяко съдържание, което е спонорирано чрез директно плащане трябва да бъде ясно обозначено.

Ако има връзки (препратки, линкове), които може да носят някаква облага за собственика на блога (реферални, афилиатски линкове) също трябва да се обозначат като такива.

Потребителите трябва да са наясно, че реализираните покупки от тях може да доведат до комисионна на собственика на блога.

Намиране на спонсори

Проактивното търсене на спонори (собственикът на блога да ги търси) е трудоемък процес.

Той трябва да започне, когато собственикът е сигурен, че си е изградил име в бранша.

„Ама че локумно определение! Кога, аджеба, ще съм сигурен, че съм си изградил име?“.

Ще Ви дам пример.

Да кажем, че публикувате информация относно една ниша, която е кристално определена. Да кажем: обувки за малки деца.

В различните държави се раждат определено количество деца. И търсенията за обувки (като махнем сезонността) се движат в едни и същи граници.

Да кажем – 5000 на месец (за главните термини). С второстепенните ключови думи (за различните видове обувки). До 10 000 на месец.

Е, Вие, ако достигате до аудитория от 4000 души на месец, то може да се каже, че „имате глас“в тази индустрия.

Тогава може да тръгнете да се свързвате с брандове.

Всяка по-голяма фирма производител (или дистрибутор) има свой сайт. Чрез формата за контакт Вие може да им изпратите данните за посещаемостта.

В повечето случаи може да предизвикате интерес.

Финални мисли относно печелене на пари от спонсорство на блог

Надявам се, че съм бил разбран правилно. За тези, които считат, че могат да творят съдържание и да не разчитат на външна помощ, чудесно.

Но понякога създаването на по-качествена информация изисква и заделянето на средства.

Спонорството може да поеме тази „тежест“ от „раменете“ на блогъра.

Ако сте харесали pasivendohod.net – и искате да помогнете, то може да споделите материалите, които качвам редовно в блога.

Или да харесате страницата ни във Фейсбук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по