Печелене на пари чрез изпълнение на задачи на Яндекс Толока (Yandeks Toloka)

Печелене на пари чрез изпълнение на задачи на Яндекс Толока (Yandeks Toloka)

Ако сте се чудили дали има надежден начин на печелене на пари чрез изпълнение на задачи, то Яндекс Толока (Yandex Toloka) е един от тях.

Какво е Яндекс Толока (Yandex Toloka)?

Яндекс Толока (Yandex Toloka) e услуга на руския интернет гигант Яндекс (Yandex), в който хора от цял свят могат да извършват задачи (като разпознаване на хора в картинта, въвеждане на текстове и т.н.).

За разлика от подобната услуга на Амазон – Amazon Mturk (за която написах следната статия) регистрацията на Yandex Toloka e напълно свободна (не се изисква потвърждение на Вашата регистрация/кандидатура от страна на компанията).
 

Какво е нужно за почнем да работим да Яндекс Толока (Yandex Toloka)?

Първо – трябва да имате създаден профил в Яндекс (който също се създава безплатно и може да ползвате своя електронна поща на него или да индексирате свой сайт в търсачката).

След това трябва да се регистрирате на Яндекс Толока: може да ползвате следната връзка.

Интерфейсът на сайта може да се настройва на английски, руски, турски, френски, индонезийски, виетнамски и узбекски.

При самата регистрация Вие може да посочите кои езици говорите – от този избор ще получите различните видове задачи. Макар и интерфейсът на сайта да бъде настроен на английски, то задачи може да има на най-различни езици.

Тъй като Яндекс е една от най-големите търсачки, които обслужват население, което не говори английски (това на хората, които говорят руски), то мисля, че мнозинството от задачи ще са на руски.

Колко може да се печели от Яндекс Толока (Yandex Toloka)?

Заплащането зависи от задачата, която ще се изпълнява. Има задачи, които носят от нула до няколко цента, има и задачи, които носят от нула до няколко долара.

Преди да започнете да работите под даден тип задачи трябва да преминете през обучение.

Всяка задача има време, в което трябва да се изпълни.

Тъй като аз не говоря руски свободно – аз не съм изпълнявал задачи (тъй като най-вероятно ще трябва да ползвам машинен превод). И не мога да Ви кажа (да речем) – ще печелите по 5 долара на час, като се сумира времето на изпълнение.

Тъй като задачите се спускат от клиенти чрез компанията, то предполагам, че и броя на самите задачи също варира във времето, т.е. да кажем, че днес може да изпълните десет задачи (понеже сте посочили, че владеете определени езици), а утре – две, трети ден – 15 и т.н.

Заплащането става чрез Paypal, Skrill.com (повече за този сайт може да прочетете тук) или Payoneer.com (повече за този сайт може да прочетете тук).

Aко използвате тази връзка за Payoneer.com при получаване на 1000 долара в акаунта Ви ще получите бонус от 25 долара. 

Трябва да отбележа, че и двете системи за разплащания имат такси, които се начисляват, ако акаунта не е активен (при Payoneer трябва да има поне една транзакция на всеки 12 месеца, при Skrill също трябва да има една транзакция). За това – в зависимост кога четете тази статия (напред във времето), то проверете какви са настоящите условия.

Финални мисли

Аз не мога да Ви кажа какъв обем пари могат да се печелят чрез Яндекс Толока (Yandex Toloka). Всичко зависи от Вашите езикови умения.

Тъй като сайтът е безплатен за регистрация, то Вие може да проверите това сами (особено онези мои читатели, които са родени преди 1989 и говорят руски).

Дали си заслужава този сайт да се ползва (като се вземе на ум времето, което ще се прекарва в попълване на задачи и електричеството, което Вашето устройство ще ползва)? Не мога да Ви отговоря утвърдително отново.

За един човек, който е пенсионер и който няма нищо против да прекарва няколко часа на ден, то мисля, че може да се припечелят няколко десетки долара на месец (да бъдем консервативни). Единственият вариант е да се пробва.

Линковете, които съм поставил и сочат към Яндекс Толока (или услугите за разплащане) са реферални. Аз ще спечеля процент от задачите, които Вие ще заработите (без това да намали Вашето възнаграждение). Използвал съм реферални линкове, защото мисля, че това не е лоша услуга. И някои мои читатели може да спечелят, извършвайки задачи.

Разбира се – както винаги тази тема е отворена за всякакъв вид дискусия. Ако решите да ми помогнете – най-добрия вариант е да споделите тази статия в социалните мрежи

Вие, ако реализирате доход – и го прехвърлите към банкова сметка (посредством сайтовете за разплащане), сте отговорни за неговото деклариране и заплащане на съответния данък.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по