Подобряване на електронната търговия чрез машинно обучение и изкуствен интелект

Подобряване на електронната търговия чрез машинно обучение и изкуствен интелект

Всеки човек/организация, който желаят или вече продават нещо чрез Интернет – подобряване на показателите на електронната търговия чрез машинно обучение и изкуствен интелект е едно от нещата, над които трябва да се замислят.

И не – като казвам машинно обучение и изкуствен интелект, то нямам предвид нещо абстрактно, не.

Технологиите, които обработват множеството данни, които един сайт за електронна търговия така или иначе събира/генерира са вече тук.

Именно за една такава подобна услуга – Morphl ше говоря в настоящата статия.

Какво е машинното обучение и изкуствения интелект в електронната търговия?

Желаете да персонализирате преживяването на Вашите потребители и да ускорите растежа на Вашите продажби?

Чрез изкуствения интелект може да предвидите потребителското поведение – как Вашите клиенти ще реагират/реагират, навигирайки из Вашия сайт.

Така, имплементирайки Morphl Вие ще добиете достъп до скрити преди „инсайти“ (подсказки) за поведението на клиентите.

И по този начин ще:

  • увеличите обема на реализираните продажби чрез въвеждане на персонално обслужване;
  • ще можете да „препоръчвате“ персонални продукти за индивидуалните клиенти;

 

Какво може да предложи Morphl като услуги за машинно обучение и изкуствен интелект?

За маркетолозите, както казах сайтът дава възможност те да реализират повече  продажби.

За разработчиците на услуги (дивелъпъри) – те имат възможност да интегрират функционалността за изкуствен интелект и машинно обучение в техните продукти.

И не е нужно самите разработчици да имат познания по машинно обучение!

Така Morhl прави въвеждането на искуствен интелект по-лесно.

Morphl дава безплатен достъп до следните свои инструменти – безплатни подсказки за намерението на потребителите при търсене, безплатна апликация за платформата Шопифай (Shopify), калкулатор за възвръщаемост на инвестицията базиран на изкуствен интелект и др.

Morphl може да бъде интегриран с редица системи – като Шопифай, Магенто, Престашоп и др.

Пълният и актуален списък може да видите, като кликнете на линка. Понеже съм написал специална статия за автоматизирания емейл маркетинг Aweber, то ще трябва да отбележа, че и той може да бъде интегриран.

Самия Morpl е премиум (платен) продукт, който обаче има безплатен, 14 дни тестов период.

На следната страница може да намерите актуалните цени за абонаментните планове.

По време на писане на настоящата статия цените варират дали ще бъде закупен съответния абонаментен план на годишна база (с отстъпка) или на месечна такава.

Ако се закупи абонаментен план на годишна база, то тогава се ползва 17 процента отстъпка, за сметка на това, че всички месеци се заплащат предварително.

Цените – в замисимост от това колко потребители на сайта за електронна търговия ще бъдат проследявани са от 149/179 долара на месец до 999/1119 долара на месец.

Те могат да предложат намаление, ако сте представители на не правителствена организация или образователна институция. Трябва само да ги попитате за това.

Знам, че мнозина мои читатели ще се обидят. „Какви са тези цени!“ ще си кажат те.

И да – звучи скъпо.

Но само искам да припомня, че месечните планове са създадени за проследяване на голямо количество клиенти: от 25 000 до 250 000.

Т.е. ако сайтът имплементира подобренията, то това може да доведе до множество нови поръчки.

От същия обем трафик.

Освен безплатния тестов период – винаги може да изисквате демо версия (демонстрационна версия), като се свържете с екипа на сайта (на английски език).

Аз съм афилиат на Morphl – и ако направите регистрация чрез моите връзки, то аз ще получа комисионна. Аз съм избрал обаче да промотирам този продукт, защото мисля, че ще помогне на редица по-големи, установени български сайтове за електронна търговия.

Ако току-що се стартирали своя сайт – може би тази услуга не е подходяща за Вас. Но е хубаво да я знаете, че съществува.

Разбира се – ако решите да закупите платен абонамент, то следете при какви конкретни условия ще го направите в момента на правеното на покупката.

Понякога – това се отнася до всички компании, които предлагат някакъв софтуер, често в дребния шрифт има условия за автоматично подновяване на абонамента. Т.е. може да се изисква преди изтичането му да се даде някакво предизвестие.

Това е особено важно – в случай, че се закупуват услуги на годишна база (тъй като се предплаща голяма сума).

 

Финални мисли относно подобряване на електронната търговия чрез машинно обучение и изкуствен интелект

Morphl може да е един от инструментите, които да помогнат на собствениците на еКомерс сайтове да реализират повече продажби.

Моето мнение е, че поради цените си (като говорим за премиум версията) – той е по-подходящ за вече утвърдени сайтове.

Но нищо не пречи и на по-малките да го изпробват (в безплатния тестов период) или да видят какво ще им дадат като подсказва безплатните инструменти, за които по-горе дадох линк (но пак ще го повторя тук).

Ако сте харесали мисията на pasivendohod.net да споделя информация как може да се реализира доход чрез мрежата (а и извън нея) – то може да помогнете, споделяйки в социалните мрежи някой от качените материали или да харесате страницата ми във Фейсбук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Как да печелим пари от телефона си
Проверени сайтове за правене на пари

Как да печелим пари от телефона си

Несъмнено темата „Как да печелим пари от телефона си“ има доста голям потенциален интерес. Това показват повечето инструменти за проучване на ключови думи в търсачките. До сега в pasivendohod.net аз съм ревюирал доста възможности за припечелване на средства в Интернет. За това реших да компилирам информацията в настоящия материал, с

Сигурни пари от Интернет
Съвети (наръчници) относно как да правим пари в Интернет

Сигурни пари от Интернет

Интересът към ключовата дума „сигурни пари от Интернет“ е доста голям, поне в търсачката Гугъл. За съжаление обаче информацията, която може да бъде открита на по-предни позиции въобще не отговаря на направеното търсене. В pasivendohod.net аз съм написал доста статии, в които говоря за различни начини на печелене на пари