Разговор с Анна Николова – блогър и собственик на Мamalesson.com

Разговор с Анна Николова - блогърка и собственик на Mamalesson.com
Здравейте, бихте ли представили себе си?
Здравейте, казвам се Анна Николова, майка на две момиченца с две години разлика и блогър.
Какво ви вдъхнови да стартирате блога mamalesson.com?
Основен вдъхновител за блога е голямата ми дъщеря София. Още по време на бременността четях доста за майчинството. Когато се роди тя невинаги намирах търсената информация за отглеждането на деца. Освен това тя беше сравнително спокойно и спящо бебе, имах свободно време. Исках да предам научената информация, но и да достигне до повече хора. Имам и предишен опит като копирайтър и всичко това допринесе за създаването на сайт. После се появиха и профилите в социалните мрежи.
Как бихте описали един Ваш ден? Кога намирате време за блогване?
Дните ми са доста динамични. Всеки родител с породени деца би ме разбрал. Истината е, че понякога намирам, понякога не намирам. Когато нямам време, енергия или муза просто не пиша. Изчезвам. Да, не е редно, но смятам, че е по-добре да напиша нещо стойностно, отколкото нещо, колкото да има. В момента също съм в такъв период. Предпочитам да си давам почивка и после да се завръщам с пълни сили.
Това ли е първият ви опит в блогърството?
Работила съм като копирайтър на свободна практика. Но това е първият ми опит да създавам съдържание и всичко от до изцяло сама. Дали опитът е успешен или не могат да кажат само последователите.
Каква е Вашата „рецепта“ за една публикация?
Винаги се стремя чрез публикациите си да решавам проблеми. Основното ми правило е да пиша за хората и прочетеното от тях да им носи полза. После се грижа за търсачките, мисля че там се справям добре. Резултатите са достатъчно красноречиви.
Може ли да посочите статия, с която се гордеете най-много?
Гордея се с всички статии, защото във всяка една от тях влагам старание и сърце. Но статиите, които са помогнали на много хора са истинско богатство за мен – статиите за захранване, махане на памперс и т.н. Винаги съм готова да помогна и да предам опит. Радвам се, че имам зад гърба си няколко деца отказали памперса с мои наставления. Та, ставам и за консултант по махане на памперс хаха.
Следвате ли други блогове, личности в социалните мрежи? С какво те Ви вдъхновяват?
Следвам активно около 10 профила. Всеки ме вдъхновява с нещо различно. Един с енергията си, друг с общуването с аудиторията, трети със снимки и видео и т.н.
Не харесвам профили, които не ми носят полезно съдържание, затова и аз се опитвам да не залитам в тази посока.
Да поговорим и за „инструментите“ на блогъра. Вие какви програмни решения ползвате?
Ползвам платформата WordPress. Изключително лесна е за употреба, дори и от аматьори. Ползвам  различни плъгини в платформата, безплатни и платени, както и платена тема. Ползвам супер фирма за хостинг и домейн с уникален съпорт. Както и различни приложения за обработка на снимки/видео. Чета ежедневно новите неща и комуникирам с различни хора за нови и полезни инструменти.
Какво бихте казали като нещо, което е абсолютно необходимо на хората, които искат да имат деца?
Общувайте с децата си!
Четете и се информирайте за новостите!
Бъдете до децата си и се погрижете те да бъдат щастливи.
Какъв съвет бихте дали на хора, които имат желание да се пробват в сферата на блогърството?
Отново бих дала подобен съвет – четете, общувайте с аудиторията си, следете какви са тенденциите и правете всичко от сърце.
Не си мислете, че е лесно, но ако ви влече – изобщо не се колебайте дали да стартирате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по