Трябва ли да правим график на публикациите в блога си?

Трябва ли да правим график на публикациите в блога си?

Мнозина собственици на блогове се питат – трябва ли да правим график на публикациите в блога си?

В статията аз ще изложа моето мнение по темата.

 

Ползите от регулярното публикуване в блог

Представете си Интернет като една плетеница от улички. Всяка улицата има определен тип стради – да речем магазини, около които има поток от пешеходци.

Как тези пешеходци ще разгледат Вашата витрина?  Ще влязат във Вашия магазин?

Ами Вие трябва непрекъснато да обновявате това, което показвате на витрината. А вътре трябва да има много голям асортимент от стоки.

За това – никой не може отрече, че чрез всички методи, чрез които се привлича трафик – било то чрез търсачки или от трети сайтове като социални мрежи, то регулярното публикуване е предпоставка за успех.

Дори и да не правите голямо проучване относно какви ключови думи биха привлекли по-голям брой посетители, то има една много лесна рецепта за успех.

Готови ли сте? Да чуете тактика, която може да Ви направи богати?

Публикувате 100 000 статии на сайта Ви. Ако тези статии се посещават от 1 до 5 човека, то Вие ще имате 100 до 500 хиляди посетители на ден. Потенциално 182 милиона посетители на година.

Шегата настрана – регуляното публикуване е Вашия най-голям съюзник.

 

Графикът на публикациите може да доведе до много абонати или редовни читатели

Ако се придържате към някакъв постоянен интервал на публикуване – то много по-голям е шанса да превърнете случайните посетители в редовни читатели на Вашия блог.

Те ще станат такива, защото ще знаят, че ако се абонират да речем на Вашия нюзлетър, който сте направили с Aweber (може да прочетете за този имейл маркетинг инструмент ) или станат последователи на Вашите профили в социалните мрежи, които Вие менажирате с Napoleoncat (може да прочетете за този инструмент за управление на профили в социалните мрежи в статията), то те ще получават регулярно информация. Информация, която те харесват.

 

Вие ще можете предварително да планирате и промотирането на Вашето съдържание

Съдържание, което само си „стои така“ – най-много да добие впоследствие по-голям трафик в търсачките. Но последното не е сигурно.

Промотирането на съдържание (което си е ефемизъм на малко по-ефективен спам) – също трябва се планира.

(Най-голямата ми мечта е, когато мога да си го позволя е да наема трети човек, който да промотира pasivendohod.net).

 

Ще можете да си позоволите да си почивате

Ако наистина искате да превърнете Вашия блог в бизнес, то трябва да го третирате като такъв.

Ако имате доходи – то можете да аусорснете работата по сайта си.

И да си позволите да си почивате. Или да се концентрирате в други проекти. Правейки постепенно порфолио от сайтове (за което, ако прочетете статията ще видите, че го пропагандирам).

Финални мисли относно дали трябва да правим график на публикациите в блога си?

Регулярното публикуване на статии, към които може да има посетителски интерес е ключът към успеха на даден блог.

Няма друга тайна.

Колкото повече съдържание добавяте, толкова по-добри ще станете в процеса на търсене какви теми биха били търсени (и в които има малко конкуренция). Няма друг вариант.

Добавяйки двадесет или тридесет, дори и сто статии не Ви гарантира, че Вашия блог ще бъде успешен. Регулярното публикуване, направено под график ще го стори.

 

Ако сте харесали pasivendohod.net – може да помогнете, споделяйки някой от качените материали в социалните мрежи. Или може да харесате страницата ми във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по