Идеи за бизнес на село

Идеи за бизнес на село

В малките населени места на България доста хора имат чувството, че няма никаква перспектива. И се колебаят дали да се преместят в по-големите градове или да емигрират в чужбина. Това не трябва да се случва. Аз написах редица статии за стартиране на бизнес. И реших да компилирам настоящите идеи за бизнес на село.

Разбира се – представените хрумки може да се осъществят в населени места, в които има все още някаква инфраструктура. Аз не говоря за съвсем малките селища, в които има дузина жители (и са непроходими през зимата). И няма услуги като поща, достъп до Интернет.

 

Идея за бизнес на село – продаване на разсад или цветя

Знам, че мнозина, които са започнали да четат тази статия си казват: ‘уф, поредния, който ще ни дава съвет как да вземем мотиката. И да станем фермери“.

Да, селското стопанство е една от нишите, в която въпреки вноса на стоки с дъмпингови цени е перспективна (ниски данъци, ниски осигуровки, възможност за субсидии, евтина земя за продан/под наем).

Но фермерството не е за всеки.

Вместо това – защо не се замислите над възможността, както съм описал в моята статия „Идея за домашен бизнес – разсад„, да продавате разсад?

В повечето селища все още хората си гледат свои зеленчуци, билки.

Разсадът може да е прекрасен сезонен бизнес.

Коренче домат/пипер понякога може да струва около 20 стотинки.

Вие може да продадете няколко хиляди в община, която живеете.

Същото се отнася и до цветята. В статията ми „Идея за бизнес от дома – цветарски бизнес“

съм описал колко доходоносна може да бъде и търговията с цветя. Нужно Ви е пространство, умения за отглеждане. И нюх/хъс да си продадете продукцията.

Идея за бизнес на село – занятчийство (производство на ръчно произведени вещи)

Светът е вече едно глобално село. Вие може да продавате ръчнопроизведените си стоки на клиенти от целия свят.

Има куриери.

В статиите ми „Как да продаваме ръчно произведени предмети чрез Amazon handmade?“ и Етси магазин

съм описал как можете да ползвате двете платформи Амазон (Amazon) и Етси (Etsy) да продавате вещи на хора от целия свят. На съвсем прилични цени (защото ръчно произведените вещи, хендмейд, са високо ценени).

Идея за бизнес на село – триизмерно принтиране

На село може да произвеждате триизмерно принтирани неща. Прочетете статията ми Как да печелим пари от триизмерно принтиране, за да навлезете в този постоянно разрастващ се бизнес. Произведеното пак може да се пласира по куриери чрез Амазон, Етси, Ибей и къде ли още не.

Идея за бизнес на село – машинна дърворезба

На село може да закупите специализирана машина и да правите дърворезби по поръчка на клиенти. Вижте как в статията ми „Идея за домашен бизнес – машинна дърворезба“.

Идея за бизнес на село – машинно (индустриално) бродиране.

Съществуват машини, които могат да бродират върху тениски, шапки, текстил. Вие може да закупуте подобна машина и да бродирате на ишлеме (с материали на клиента) и на собствени тъкани за клиенти. Вижте статията ми „Машинно (индустриално) бродиране – идея за домашен бизнес“.

Готовата продукция може да изпращате по куриер.

Идея за бизнес на село – печат на тениски чрез метода „Direct to garment“

Има машини, с които може да се принтират изображения на тениски. Много лица и фирми понякога желят дрехите им да са персонализирани. Вие може да предоставяте тази услуга.

Прочетете статията ми  „Идея за бизнес от дома – печат на тениски чрез метода „Direct to garment““,

за да разберте повече.

Идея за бизнес на село – създаване на персонализирани калъфки за телефони

Мнозина хора желят калъфите на телефоните им да има картинка по техен избор. Има и машини, които правят този процес възможнен.

Вие може да правите персонализирани калъфки за телефон. И да изпращате калъфките по куриер на Вашите клиенти. Прочетете статията „Идея за бизнес от домашен бизнес (бизнес от дома) – създаване на персонализирани калъфки за телефони“, за да научите повече.

Идея за бизнес на село – ремонт и препродаване на електроника

Мнозина хора на Запад се препитават, закупувайки евтино повредена популярна електроника (като компютри, видеоигри, смартфони, таблети и т.н.), която ремонтират и продават с печалба, изпращайки я по куриер на клиентите им.

Прочетете статията ми „Идея за бизнес от дома – ремонт и препродаване на електроника“, за да научите повече за този бизнес модел.

Идея за бизнес на село – печелете пари, озвучавайки книги на Амазон

Ако имате хубав глас, владеете английски, то Ви съветвам да прочетете статията ми „Как да печелите пари като диктор (четец) чрез Амазон“.

В нея ще разберете как се печели пари, като се озвучават книги на платформата Амазон. С добра връзка с Интернет и хубава техника (микрофон и шумоизолирано помещение) – това може да е един доходоносен бизнес.

Идеи за бизнес на село – търговия с монети и банкноти

Ако си падате по монетите/банкнотите. То може да продавате монети/банкноти на колекционери на цял свят. Как става това ли?

Прочетете статията ми „Търговия с монети или банкноти – идея за домашен бизнес„, за да разберете повече.

Финални мисли относно идеи за бизнес на село

В pasivendohod.net аз съм качил много статии, освен горните за различни начини за печелене на пари. Просто ми се искаше в настоящата да наблегна на „производствените“, търговски методи, така да се каже.

Може да прегледате и другите раздели на сайта ми – като стартиране на блог/сайт, фрийланс (работа на свободна практика), различните видове онлайн маркетинг. Те всички може да бъдат приложени от хора, които живеят на село.

 

Ако сте харесали pasivendohod.net – може да ми помогнете, споделяйки някой от качените материали в социалните мрежи. Или да харесате страницата ми във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по