Как да изкарам пари от вкъщи

Как да изкарам пари от вкъщи

Разразилата се пандемия усили тенденцията все повече хора да търсят препитание от домовете си. И интересът към темата „как да изкарам пари от вкъщи“ е още по-силен.

В този материал ще сумаризирам само някои от методите, за които съм писал в сайта.

Машинно (индустриално) бродиране

Съществуват компютъризирани машини за бродиране, които могат да персонализират текстил – като тениски, шапки, престилки, палта и т.н.

Нужно е само да се въведе чрез компютър желания дизайн. И машината започва да бродира.

Хубавото на този бизнес е, че може да се работи само с предварително заплатили клиенти. Даже на материали, които са дадени от тях (ишлеме).

Повече за машинното бродиране като иновативен бизнес може да прочетете в моята статия „Машинно (индустриално) бродиране – идея за домашен бизнес„.

Персонализиране на текстил чрез метода „Direct to garment“

Съществуват машини, както и похвати, които позволяват да се принтират изображения върху текстил. Ако винаги сте искали да продавате тениски (да речем), в които има персонален дизайн, то този бизнес е за Вас.

Повече може да научите в моята статия „Идея за бизнес от дома – печат на тениски чрез метода „Direct to garment“

Триизмерно заснемане като иновативен бизнес

Съществуват специализирани камери, които могат да правят 360 градусови изображения. Този вид изображения е особено популярен при продажбите на недвижими имоти, защото може да заснеме имот. И потребителят преносно може да се разхожда в него! (Разбира се, този вид заснемане е популярно и при популяризирането на обекти като ресторанти, хотели, музеи и т.н.)

Повече за триизмерното заснемане като иновативен бизнес може да прочетете в моята статия „Идея за домашен бизнес – триизмерно заснемане (3D заснемане)„.

Триизмерно принтиране

Докато сме на темата на триизмерното, то не можем да пропуснем и триизмерното принтиране, което, ако сте били под някоя скала до сега е процес на създаване на обекти чрез специален принтер, който използва специални материали.

Повече за този вид иновативен бизнес може да прочетете в моята статия „Как да печелим пари от триизмерно принтиране„.

Създавне на персонализирани калъфки за мобилни устройства

Само в България сигурно има над три милиона мобилни устройства (като смартфони и таблети).

На корпуса на повечето от тези устройства е напълно възможно да бъде принтирано изображения. И има специални принтери, които нанасят тези изображения.

Вие може да извършвате тази услуга срещу заплащане. А ако се интресувате повече, то може да прочетете моята статия „Идея за бизнес от домашен бизнес (бизнес от дома) – създаване на персонализирани калъфки за телефони„.

Създаване на софтуер за устройството, което реагира на команди Amazon Alexa

Амазон е пионер в редица сфери. Те разработиха едно от най-познатите устройства, което реагира на команди Amazon Alexa. И която е способна да управлява редица смарт устройства (от своя страна).

Редица програмисти, които вместо да се насочат към други по-конкуретни сфери (като разработката на апликации) са се насочили към създаването на софтуер само за Alexa.

По света вече има милиони подобни устройства. А гласовото търсене, както и гласовите команди ще са пазар, който ще са разраства още повече в близкото бъдеще.

Ако искате да научите повече за този иновативен бизнес, то може да прочетете моята статия за „Идея за домашен бизнес – създаване на софтуер за Амазон Алекса (Amazon Alexa)

Yandex toloka – сайта за микроздачи

Yandex toloka е услуга на руския интернет гигант Yandex (Яндекс). Регистрацията е напълно безплатна. И всеки – в зависимост от посочените езикови умения може да изпълнява малки задачи (микрозадачи), като например да прави отзиви на текстове. Като всяка задача може да бъде заплатена (от няколко цента до няколко десетки цента). По-подробна статия за Яндекс Толка може да прочетете тук.

Swagbucks – сайта за микрозадачи, попълване на анкети, кешбек

Swagbucks e един от най-популярните сайтове на Запад за изпълнение на микрозадачи, попълване на анкети, както и получаване на кешбек (ако се направи покупка при определени популярни онлайн търговци). Регистрацията на сайта е напълно безплатна. По-подробна статия за Swagbucks – може да прочетете тук.

 

Fiverr – сайтът за фрийланс

Fiverr (произнася се Файвър) е популярна платформа за фрилансъри (специалисти на свободна практика). На нея те могат да продават определени свои умения на фиксирана цена и условия за доставка (например: да напишат статия от 500 думи за един ден за 20 долара). Има и  опция да наддават за конкретни клиентски запитвания за редица проекти. Регистрацията е напълно безплатна. По-подробна статия за Fiverr (Файвър) може да прочетете тук.

 

Upwork (Ъпуърк) – сайтът за фрийланс

Upwork е популярна платформа за фрилансъри (специалисти на свободна практика). На нея те могат да наддават за определени проекти, които са публикувани от клиенти. Регистрацията е напълно безплатна. Сайтът има и разработен софтуер, чрез който фрилансърите да записват какво са свършили (правейки снимки на екрана) По-подробна статия за Upwork като форма на трудова реализация може да прочетете тук.

Peopleperhour – сайтът за фрийланс

Peopleperhour е популярна платформа за фрилансъри (специалисти на свободна практика). На нея те могат да наддават за определени проекти, които са публикувани от клиенти. Регистрацията е напълно безплатна.  По-подробна статия за Peopleperhour може да прочетете тук.

 

Truelancer – сайтът за фрийланс

Truelancer е популярна индийска платформа за фрилансъри (специалисти на свободна практика). На нея те могат да наддават за определени проекти, които са публикувани от клиенти. Регистрацията е напълно безплатна.  По-подробна статия за Truelancer може да прочетете тук.

Freelancer.com – сайтът за фрийланс

Freelancer.com е популярна платформа за фрилансъри (специалисти на свободна практика). На нея те могат да наддават за определени проекти, които са публикувани от клиенти. Или да продават своите услуги на фиксирана цена. Регистрацията е напълно безплатна. По-подробна статия за Freelancer.com може да прочетете тук.

Freeup – сайтът за фрийланс

Freeup е премиум сайт за фрийланс. На него работят вискоквалифицирани специалисти, които са преминали през скрининг от компанията зад сайта.

Ако кандидатствате и Ви одобрят – може да печелите от 5 до 75 долара на час. Може да прочетете статията ми за повече информация.

Freelance.bg- българския сайт за фрийланс

Freelance.bg e българския сайт за фрийлас. Може да прочетете статията ми за повече информация.

Печелене от микрозадачи на сайта на Амазон – Mturk

Друга опция за заработване чрез изпълнение на прости задачи (като ревюиране на изображение) е една от услугите на гиганта в електронната търговия Амазон.

Статията ми „Как да печелим пари, изпълнявайки микро задачи чрез сайта Mturк“ може да прочетете тук.

Изпълняване на задачи на Taskrabit

Ако живеете в някоя от страните, които се поддържа услугите на Taskrabit – то може да печелите, изпълнявайки задачи за клиенти (като пазаруване, помагане със сглобяването на мебели от Икеа и други).

Ремонт и препродаване на електроника

Поправянето и препродаването на популярни електронни продукти като конзоли, компютри, таблети и т.н. е популярен начин за печелене на средства.

Закупувате евтини, дефектирали артикули, които ако успеете да отремонтирате, то може да ги продадете на половин цена.

Може да прочетете моята статия „Идея за бизнес от дома – ремонт и препродаване на електроника“ за повече информация.

Печелене от видеоканал в Ютуб, Вимео, Яндекс Ефир или от стриймване в Twich

Дори и подрастващи могат да имат канали в Ютуб, Вимео или могат да стриймват в Twich.

Повече за тези възможности може да прочетете в следните мои статии:

Proz.com – сайтът за преводи, на който може да се работи от дома

Proz e може би водещата световна платформа, поне що се отнася до преводи.

Ако владеете на много високо ниво езици, то тук може да си намерите преводачески задачи за изпълнение.

Problogger – платформата, чрез която може да се намери дистанционна работа за дома

Problogger e английски сайт, на който може да се намерят доста обяви от собственици на сайтове, че те търсят някой да им пише статии на най-различна тематика.

Ако владеете английски на добро ниво, то Problogger може да е алтернативата за Вас.

Преподаване на домейни. Паркиране на домейни. Отдаване на уебсайтове под наем

Знаете ли, че може да печелите пари, продавайки правото на ползване на домейни? Или да ги паркирате, правейки от тях страници, на които да се показват само реклами? Или да създадете уебсайтове, които да отдадете под наем?

В следните мои статии може да прочетете повече за тези методи за печелене на пари в мрежата:

Създаване на блог

Ако искате да създадете един истински дигитален ресурс – свой блог, които да монетаризирате чрез най-различни варианти, то на pasivendohod.net аз съм създал цяла категория, на която може да прочетете най-различни материали, които обхващат тази много голяма тема.

Създаване и печелене от книги без съдържание

Знаете ли, че е напълно възможно да правите така наречени „книги без съдържание“ – дневници, органайзери и т.н.

И не е нужно да имате издателство!

В статията ми „Печелене на пари от книги без съдържание“ съм описал как с помощта на Амазон може да се качват файлове в тяхната платформа (и да се създават страници с продукти от подобни книжи). И ако някой поръча да кажем дневник, то на автора да бъде изплатена комисионна (чрез метода Print on demand).

 

Създаване и продажба на настолни игри и карти за игра

Знаете ли, че може да пуснете за продажба в мрежата свои собствени настолни игри и карти за игра, които, бидейки поръчани и платени от клиент, то да му бъдат  произведени и доставени, а на Вас да се начисли комисионна?

Ако този метод Ви стане интерес, то може да прочетете повече за него в моята статия „Как да печелим от собствени настолни игри и карти за игра в Интернет“.

 

Създаване на мърч – филми (видеа)

Известно ли Ви е, че с помощта на Амазон може да качвате за продажба видеа или цели филми? Ако някой ги поръча, то Амазон ги „изпича“ на дискове (DVD- та), слага им облечки и ги изпраща на клиента? Не?

Ами прочетете моята статия „Изкарване на пари от филми – възможно ли е?“, за да разбете как става точно този процес.

Защото – без да влагате каквито и да е средства, то може да продавате свои DVD-та.

 

Публикуване на книги, комикси, графични романи, вестници и списания

Напълно е възможно да пуснете в разпространение свои книги, комикси, графични романи, вестници и списания без сами да издавате нищо.

Звучи Ви интересно?

Прочетете следните мои статии:

Афилиейт маркетинг, реферален маркетинг, pay per download маркетинг, cost per auction маркетинг

Онлайн маркетингът е привидно прост – ако може да насочите заинтересовани посетители да кликнат или да извършват определено действие на даден сайт/лендинг пейжд, то Вие може да печелите много сериозни комисионни.  Стотици или хиляди долари/евро на ден!

За това аз съм отделил цели категории в блога ми като афилиейт маркетинг, реферален маркетинг и т.н., на които може да откриете множество материали за тези методи за печелене на пари в Интернет.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по