4 неща, които трябва да знаеш, когато стартираш в спортните залагания

4 неща, които трябва да знаеш, когато стартираш в спортните залагания

Винаги ми харесваше идеята да печеля допълнително от хобито си, така че когато установих, че мога да изкарам допълнителни пари, като гледам футболни мачове, не се замислих и отворих сметка в букмейкър. Историята започва още, когато нямах 18 години, но търсех начин за изкарване на допълнителни парички.

Като начинаещ правех глупави грешки, като просто следвах инстинктите си всеки път, когато залагах и не обръщах внимание на „улова“ зад офертите на сайтовете за залагания. Въпреки че това не се отрази на приходите ми в краткосрочен план, в дългосрочен план ме накара да загубя малко пари. Надявам се, като знаеш тези 4 неща, ще започнеш своето хазартно пътешествие по по-добър начин!

Оферти за регистрация: Винаги чети общите условия

Всички букмейкъри предлагат бонус за регистрация за нови клиенти. Те са чудесен начин да увеличиш първоначалния си капитал; за съжаление, най-атрактивните бонуси имат уловка в изискванията за залагане.

Изискванията за залагане представляват колко пъти трябва да изиграеш бонуса, преди да може да изтеглиш парите. Те често са включени в условията на всички бонуси.

Условията също така определят жизненоважна информация като минималните коефициенти, които се отчитат към изискването за залагане, датата на изтичане на бонуса и квалифициращите пазари на залагания.

Някои условия са лесни за изпълнение, докато други са невъзможни за начинаещи. Например, нека си представим, че депозираш 100 лева в букмейкър 1 и букмейкър 2 и получаваш бонус от 100 лева при следните условия:

Изисквания Букмейкър 1 Букмейкър 2
Залагане х5 х5 + бонус
Минимален коефициент 1.5 2
Срок на бонус 30 дни 15 дни
Пазари Всички 1х2; Под/Над; Корнери

И двете оферти изглеждат сходни, но за да изтеглиш пари в брой, трябва да заложиш общо 500 лева в букмейкър 1, докато фразата „включен депозит“ удвоява тази сума до 1000 лева за букмейкър 2. Също така коефициентите „2“ представляват 50% шанс за случващо се събитие, от което не могат да се възползват толкова много хора. И накрая, ограниченията на пазара на залагания и бързото изтичане на бонуса на букмейкър 2 може дори да предизвикат гнева на опитните залагащи.

Моят съвет:

  • Преди да отвориш акаунт в който и да е букмейкър, винаги търси дребния шрифт и прочети условията на бонусите.
  • Ако нещо в условията е неясно, не се страхувай да поискаш разяснения от поддръжката за клиенти. Може лесно да се свържеш с тях чрез чата на живо, който повечето сайтове за залагания включват.
  • Присъедини се към хазартни сайтове, чиито бонус условия са лесни за изпълнение за теб.

Открий своите силни и слаби страни, като следиш всичките си залози

Трябва да следиш залозите си, за да анализираш какво те кара да печелиш и губиш пари. За целта използвай електронни таблици на Excel или Google Sheets. Някои от основните данни, които трябва да се следят, са датата, пазарът на залагания, залози, коефициенти, резултат, печалби и загуби. Твоята електронна таблица трябва да изглежда по следния начин:

Дата Пазар Сума Коефициент Развой Печалба/Загуба
Ден 1 Под/Над 10 лв. 1.5 Печалба 5 лева
Ден 2 Хендикап 10 лв. 1.3 Загуба – 10 лева
Ден 3 1 Х 2 10 лв. 1.8 Печалба 8 лева

Може също да използваш формули в Excel, за да ускориш изчисленията. Освен това, ако знаеш как да кодираш на езици за програмиране като Python, може дори да автоматизираш всичко това, като създадеш бот, който попълва всички твои ежедневни данни за залози в електронната таблица вместо да го правиш ръчно.

След като имаш достатъчно данни, ще може да вземаш решения въз основа на предишното си поведение за залагане и стратегии, за да използваш по-печеливша система.

Придържай се към система за управление на банковата сметка

Ако поставиш произволна сума пари на всеки залог, може да загубиш парите, дори ако имаш добър процент на печалба. Това се случва, когато залозите, в които влагаш много пари, губят по-често от тези, в които влагаш малко пари. Ако обаче имаш добра система за управление на банкрута, може да станеш печеливш залагащ в дългосрочен план.

Управлението на банковата сметка представлява сумата, която си заделил за спортни залагания и трябва да се състои само от пари, които финансово може да загубиш. Това са 3 добри системи за управление на банката, които можете да следваш:

Модел с фиксирана единица

Този подход се състои в поставянето на една и съща сума пари всеки път, когато залагаш. Тази сума е известна като „единица“ и представлява малък процент от първоначалната ти банка. Процентът зависи от това колко риск би искал да поемеш. Най-общо казано, има 3 прозореца на риска: нисък (0–2%), неутрален (0–4%) и високорисков (0–5%). Ако разгледаме размер на единица от 1% от първоначалния банкрут, ето как би изглеждала системата:

Номер Банка Залози Коефициенти Печалба Общо
Ден 1 1000 лева 10 лева 1.5 5 лева 1005 лева
Ден 2 1005 лева 10 лева 2 – 10 лева 995 лева
Ден 3 995 лева 10 лева 2 10 лева 1005 лева

Както е показано в таблицата, единицата е фиксирана на 1 лева за всеки залог. Този подход ти помага да станеш дисциплиниран комарджия и е лесно да следиш победите и загубите с него. Тази система е силно препоръчителна за начинаещи поради нейната простота.

Процентен модел

В този модел, вместо да фиксираме „единицата“, ние фиксираме процента на банката. Тоест, размерът на твоята единица ще се увеличава или намалява заедно с банката. Нека разгледаме същия първоначален модел и размер на единицата (1%), използвани в предишния пример:

Номер Банка Залози Коефициенти Печалба Общо
Ден 1 1000 лева 10 лева 1.5 5 лева 1005 лева
Ден 2 1005 лева 10.05 лева 2 – 10.05 лева 994.95 лева
Ден 3 994.95 лева 9.94 лева 2 9.94 лева 1004.89 лева

В този случай парите, спечелени на Ден 1, увеличават банката за Ден 2; в резултат размерът на единицата се увеличи и за ден 2. След загуба на пари на 2-ия ден, единицата и банката намаляват за 3-ия ден.

Модел на доверие

В модела на доверие се използва скала за всеки залог. Може да използваш предпочитаната от те скала (1–2, 1–3 или 1–5), но е важно да се придържаш към нея и да останеш дисциплиниран.

Везните представляват степента на доверие, която имаш към конкретен залог. Ако избереш скала 1–3, тогава, когато доверието ти в залог е високо, залагаш 3 единици или 3% процента от първоначалната си банка, 2 единици, когато е средно, и 1 единица, когато е ниско. Това е по-рисков модел, защото би могъл да загубиш много пари от твоята банка, ако прогнозите са грешни, но ако те са верни, това става по-изгодно от моделите, обяснени горе.

Специализирай в конкретни пазари за спорт и залагания

Една от големите грешки, които повечето хора правят, когато започват спортни залагания, е да залагат на произволни спортове и пазари. Започваш да печелиш пари от футбол и се чувстваш достатъчно добре, за да предскажеш победителя в тенис сет или баскетболна игра. За съжаление е трудно да бъдеш добър в множество спортове. Ето защо е добре да се съсредоточиш върху ниша и да се възползваш максимално от нея.

Ако искаш да правиш допълнителни пари непрекъснато, тогава намери спорта, който ти харесва най-много, и след това анализирай на кой пазар за залагания си добър. Това може да бъде всеки пазар за залагания като хендикапи, резултати от мачове, корнери и т.н.

Намирането на твоята ниша е важно, защото шансовете се получават от статистически данни и исторически данни. Въпреки че представляват вероятността от събитие, някои оценки може да са погрешни, така че може да забележиш тези грешки, като се специализираш в конкретни пазари. Например, специализирам се в „над/под“ цели във футбола – повече от 90% от моите залози са на този пазар. Благодарение на това бих могъл да поддържам дългосрочна печеливша система.

Извод

Спортните залагания предлагат добър шанс да спечелиш допълнително пари за тези, които станат добри и дисциплинирани залагащи. Това означава да проследяваш залозите си, за да намериш печеливша стратегия, да се придържаш към системата за управление на банката и да залагаш на пазари, за които си специализиран. Когато знаеш какво правиш, вече не залагаш пари, а инвестираш пари.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по