Kакво е Shopify

Kакво е Shopify

„Какво е Shopify“ е въпрос, който си задават мнозина хора, които желаят да стартират свой бизнес в електронната търговия.

Канадската компания е една от най-препоръчваните що се отнася до изграждане, хостинг и персонализиране на електронен магазин.

Защо е толкова популярна?

Shopfy (Шопифай) – не просто хостингът за електронни магазини

Ако сте чели моите статии (и не само) за дропшипинг или афилиейт маркетинг, бизнеси с малка инвестиция, които можем да стартираме с компютъркак да печелим от дизайн на предмети в Интернет, печелене на пари от книги без съдържаниекак да печелим от собствени настолни игри и карти за игра в Интернет то ще знаете, че има бизнеси, които могат да бъдат стартирани с относително малко средства

И да се печели от предварителното предлащане на клиента за даден артикул (както при принципа Print on demand) или за разликата в цените при прилагането на принципите на ритейл арбитража и на дропшипинга.

Тези модели, както и традиционната електронна търговия изискват изграждането на бързи, лесно персонализиращи се, създавани от хора с по-малки технически познания електронни магазини.

Shopify е именно подобна услуга, която позволява дори и по-малко технически ограмотени хора да създават свои сайтове (електронни магазини).

Като има възможност тези сайтове да бъдат развивани с всякакви безплатни или платени разширения, които позволяват да се добавят какви ли не функционалности (като софтуера за дропшипинг Oberlo, скачвания с сайтове за обработка на плащанията /като PayOp/, менажиране на ревюта /клиентски отзиви/, възможности за въвеждане на афилиейт или реферална програма и какво ли още не.

Shopify поддържа може би над 3.6 милиона сайта – така че наистна възможностите за донастройка/персонализиране са огромни.

Какво предлага Shopify?

Shopify e платена услуга.

И се плаща на абонаментен принцип.

Цените са 29 долара, 79 долара, 299 долара на месец.

С избора на всеки план – клиентът има възможност на различни функционалности.

Като например – да добавя определелно количество лица, които ще имат достъп до електронния магазин като персонал.

Важно е да се отбележи, че освен абонаметната такса – при всяка осъществена покупка Shopify взима транзакционна такса. Която може да е процент и твърда такса (от 30 цента). Или само процент.

Но предлага пък намаление на куриерските услуги на DHL, UPS, USPS (Щатската пощенска услуга).

За тези цени – Вие ще имате сайт, който може да приема разплащания в най-различни валути. Ще може да си принтирате товарителниците на осъществените покупки, лесно да дропшипвате (ако искате).

И ще може много бързо да стартирате свой магазин.

Shopify може да бъде пробван напълно безплатно за 14 дни.

Кaкво е предимството на Shopify?

Мнозина хора, виждайки таксите на Shopify започват да изпитват съмнения.

И да се питат: мога ли да продавам неща чрез някоя друга платформа за менажиране на съдържание?

И да ми излезе по-евтино?

И като направят проучване, се насочват към WordPress, който има интеграции като Woozone.

Най-големите критици обаче ще кажат: „WordPress си е технология, която е стартирала от нуждата да се създават блогове. Тя не е за електронна търговия“.

Не знам. Не съм продавал неща нито чрез WordPress, нито чрез Shopify.

Но – от гледани видеа и асимилирани статии по темата ми се струва, че стартирането на магазин чрез Shopify е по-лесно.

Oт техническа гледна точка.

Shopify и SEO

Мнозина от хората, които промотират Shopify – го правят, за да промотират своите курсове за дропшипинг. Или се възползват от афилиейт програмата на сайта.

И мисля, че не разчитат на трафик от търсачките за своите магазини на Shopify.

А използват платен трафик чрез социалните мрежи. И разчитат на така наречените импусивни покупки – клиентите да закупят стоката без много да му мислят. Или разчитат на добре структурирана маркетингова фуния  или рекламен арбитраж.

Shopify (уж) трябва да поддържа всички неща, които да помагат при оптимизацията на търсачки.

Просто трябва да имате предвид, че оптимизацията на страниците, които са на продукти е по-различна от тези, които са посветени на по-генерална информация.

Не е лошо да разучите възможностите, които предлагат и Bing и Yandex, що се отнася до продуктите на електронните магазини.

Трафикът е трафик.

Финални мисли относно какво е Shopify

Shopify е един лесен вариант, ако някой реши да стартира електронен магазин.

Дали има по-евтини варианти?

Да, несъмнено.

Но помнете, че има една аксиома в живота – който лошо плаща, плаща повече (впоследствие).

Успехът на един електронен магазин зависи от реализирания към него трафик. Това е отделна тема, която ще се радвам, ако мога да развия в друга статия.

 

Ако сте харесали pasivendohod.net – може да ми помогнете, споделяйки някой от качените материали в социалните мрежи. Или да харесате страницата ми във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по