Блогирање или вградување – што да изберете?

Блогирање или вградување - што да изберете?

Пред да започнете со вашиот проект на Интернет, може разумно да се запрашате: „блогирање или вградување – што да избере?“.

Бидејќи и двата форми на споделување информации имаат свои специфики.

Затоа, решив да го споделам моето гледиште за добрите и лошите страни на секој од двата пристапа.

Придобивките ќе ги добиеме ако избереме блогирање

Креирање на сопствена веб-страница со блог значи едно – слобода.

Секако – имам напишано написи ако решиме да блогираме на платформа како што е Блогер ,, Тамблр ,, Среден

На тоа не мислам.

Кога ја креирате вашата страница користејќи го вашиот домен и хостинг – можете да извршите целосна контрола врз она што го создавате (се разбира, набудувајќи основните правила за она што не можете да го напишете на вашиот блог).

Дали ќе вклучите форум на вашата страница, нели создаде веб-страница дали да се создаде веб-страница за квиз .

Вие исто така избирате како ќе го заработите вашиот блог – штом страницата започне да добива сообраќај.

Напишав десетици написи за различни опции преку кои една страница може да заработи пари. Барем, ако не ви е гајле – може дури и продадете ја развиената страница или да изнајмување на страницата.

 

Негативните страни ќе ги добиеме ако решиме да блогираме

Постојат повеќе од една милијарда страници во светот. Овој број се зголемува со секој изминат ден.

Хакерската група „Анонимуси“ е во право кога велат дека има војна за човечката свест.

На кој јазик ќе биде вашиот блог?

Да го земеме pasivendohod.net – тој веќе има водечки резултат во голем број пребарувачи, но на бугарски јазик.

Дали мислите дека страницата (која за време на пишувањето на овој напис е стара 7 месеци) е „презагреана“ од сообраќај, и размислувам како да го потрошите протокот на пари?

Краток одговор е дека страницата добива помалку сообраќај отколку што добива бесплатна гатачка за еден месец.

Создавање блог – Youе мора постојано да се борите за негово промовирање. И рангирање на пребарувачите (особено во Гугл).

Да се постигне ова трае долго, ако воопшто има.

Напишав голем број статии за техники на кои прибегнуваат професионалците за оптимизација за да ги подобрат резултатите од рангирањето на нивните страници – како што е употребата на сателитски страници (приватни мрежи за блогови, pbn) ,, паразитски оптимизација ,, негативна оптимизација против конкуренцијата, купување сообраќај.

Сето ова е забрането од пребарувачите.

Дури и методите со кои врските како на пр врски за купување ,, публикации како гостин на други страници или прием на публикации на ваша сопствена страница тие немаат апсолутна гаранција.

Знам дека многу луѓе кои се посериозни во врска со оптимизација ќе се смеат на мене, но јас ја толкувам политиката на Google на следниов начин – врските што ги стекнува една страница треба, ако е можно, да се појават сами.

Така, блогирање – ќе видите како вашите конкуренти можат да градат врски (на еден или друг начин), а вие ги немате. И сообраќајот на вашиот пребарувач е помал.

 

Придобивките од инвестирањето

Создавање сопствен канал во YouTube или Вимео – Можете да добиете резултат многу побрзо (во зависност од нишата што ќе ја изберете).

Кажувајќи го резултатот – публиката на овие страници е исто така огромна и на англиски јазик (или на други големи светски јазици) може да биде поголема отколку што имаат некои ТВ-канали.

Сум видел безброј канали на YouTube кои имаат малку претплатници (не повеќе од 5.000), но само преку реклами заработуваат околу 300 УСД месечно. Ова е многу повеќе отколку што повеќето бугарски блогери дури и сонуваат да заработат од својата страница.

Конкуренција со другиот гигант Тик ток – Јутјуб дури неодамна промовираше кратки видеа снимени вертикално.

Така – видео што е помалку од една минута може да го видат десетици илјади луѓе.

 

Негативностите при инвестирање

Вградување – Секогаш треба да запомните дека создавате содржина на трета платформа.

И не можете да контролирате сè.

Дури и поискусните блогери мора постојано да се борат против таканаречените „копирај прави тврдења“ – тврдења од трети лица дека нивната содржина е користена.

Ова значи дека содржината мора да биде креирана од материјал над кој имате апсолутни права.

Додека ви треба компјутер само за блогирање, треба да имате опрема за најавување.

Да, современите паметни телефони можат да снимаат доволно квалитетно видео.

Но, квалитетот е квалитет.

И уредувањето на вашите видеа е цела професија (затоа во моментот разгледав само едно софтвер за создавање придружни видеа – Виднами )

Не секој изгледа добро (или звучи добро).

И изгледот во видеата се продава.

 

Што да се избере тогаш – депозит или депозит?

Јас би рекол дека не треба да бираш.

Најдобра опција е да ги изберете и двете.

Комбинирање и на двете како извори на сообраќај.

Пребарувачите ќе станат сè посовршени.

Комбинирање на многу видови информации – како што е добро напишан текст, подкаст со многу добар звук, инфографици, видео на оваа тема.

Ова е несомнено иднината.

Доколку се двоумите, проверете го видео каналот Училишен приход (Американци кои промовираат создавање веб-страници и придружен маркетинг). На едно од своите видеа тие даваат пример како градејќи видео канал на тема снимање, успеале да привлечат десетици илјади посети на нивната страница.

Заработувајќи илјадници долари од генерираниот сообраќај.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да ми помогнете споделувајќи дел од поставените материјали на социјалните мрежи. Или можеби ќе ми се допадне мојата страница во Фејсбук .

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење